رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه 66 درصد این محصول چای درجه یک و 34 درصد چای درجه 2 است، تصریح کرد: از این میزان خرید برگ سبز چای تاکنون 18 هزار تن چای خشک استحصال شده است.
وی نیاز سالیانه کشور را 100 هزار تن عنوان کرد و گفت: هر ساله نزدیک به 30 هزار تن چای خشک از محل تولید داخل و 70 هزار تن از محل واردات تامین می شود.
جهانساز با اشاره به اینکه 90 درصد میزان خرید برگ سبز چای کشور مربوط به استان گیلان است، اظهار داشت: در چین نخست 50 هزار تن برگ سبز و در چین دوم 30 هزار تن برگ سبز چای خریداری شده است و خرید این محصول تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: با توجه به هزینه های تمام شده، تولید و کیفیت و درجه بندی چای شامل ممتاز، زرین، شکسته، قلم و چوب قیمت های متفاوتی دارد که اکنون هر کیلوگرم چای خشک درب کارخانه های فراوری بین 70 تا 120 هزار تومان به فروش می رسد، البته در صورت بسته بندی و برندسازی با قیمت های کیلویی 150 هزار تومان نیز به فروش می رسد.
کاهش 17 تا 30 درصدی قیمت چای خارجی
رییس سازمان چای کشور، کاهش قیمت را مربوط به چای خارجی دانست و گفت: چای تولید داخل مشمول قیمت گذاری نمی شود، اما چای خارجی که قیمت هایی بین 150 تا 250 هزار تومان دارد به دلیل کاهش تقاضا و رکود بازار بین 17 تا 30 درصد افت قیمت داشته است.