پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 581040 تاریخ : 1400/03/03-11:58:15
,5,
پیش بینی شرایط نامساعد تامین برق طی یک ماه آینده

پایگاه خبری اتاق ایران گزارش می دهد

پیش بینی شرایط نامساعد تامین برق طی یک ماه آینده

حمایت نکردن از سرمایه گذاران در حوزه تولید برق، بی توجهی به اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم، گرم شدن زودهنگام و فعالیت ماینرها، مهم ترین عوامل قطعی های مکرر برق هستند.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، درحالی که این روزها شاهد قطعی مکرر برق در طول روز هستیم، مدیرعامل توانیر از عدم تحقق برخی اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم توسعه سخن می گوید و ضمن توجه به شرایط ناشی از خشکسالی و گرم شدن زودهنگام هوا از رشد 20 درصدی بی سابقه در مصرف برق خبر می دهد.

بدون شک بی توجهی به توسعه نیروگاه های تولید برق تجدیدپذیر که در برنامه توسعه نیز توجه خاصی به آن شده است و غفلت از بالا بردن سطح بهره وری برق هم در حوزه تولید و هم مصرف در طول سال های اخیر موجب شد تا امروز به دلیل شرایط نامساعد آب وهوا و خشکسالی با وضعیت نامطلوبی در تولید و تامین برق موردنیاز کشور مواجه شویم.

نکته قابل توجه اینجاست که برنامه ریزی برای تولید برق یک فرآیند بلندمدت است و برای جلوگیری از مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم باید سال ها پیش سرمایه گذاری لازم صورت می گرفت. بنابراین حل مسائل پیش رو به راحتی اتفاق نخواهد افتاد.

در این بین برخی تاکید ویژه ای روی تولید انواع رمزارزها دارند و معتقدند علت اصلی این خاموشی ها فشاری است که فعالیت دستگاه های تولیدکننده رمزارز بر نیروگاه ها وارد می کند. محمدحسن متولی زاده، مدیرعامل توانیر در برنامه گفت وگو ویژه خبری از پدیده ای به نام ”رمزارز“ هم سخن می گوید که حجم قابل ملاحظه ای از مصرف برق را به خود اختصاص می دهد.

او تولید رمزارزها را بسیار انرژی بر توصیف کرد و علت اینکه تعداد عمده ای از تولیدکنندگان این رمزارزها به ایران سرازیر شدند را ارزان بودن انرژی در کشور دانست.

متولی زاده همچنین تولید این رمزارزها را به دو دسته تقسیم می کند؛ یک دسته در چارچوب قوانین و مقررات فعالیت می کنند که حدود 300 مگاوات قرارداد رسمی دارند و مدیریت پذیر هستند و از شنبه اول خرداد این تولیدکنندگان قانونی رمزارزها از مدار خارج شدند؛ اما دسته دوم در قالب قانون فعالیت نکرده و بنابراین قابل مدیریت هم نیستند.

بر اساس اظهارات مدیرعامل توانیر در یک سال اخیر رشد انرژی مصرفی برای استخراج هر واحد رمزارز، چندین برابر شده است و بر اساس برآوردها حدود دو هزار مگاوات از برق کشور برای تولید رمزارز مصرف می شود. دو هزار مگاوات معادل مصرف دو میلیون خانوار یا معادل بیش از مصرف هفت استان کشور و 30 درصد مصرف برق تهران است.

علاوه بر آنچه متولی زاده به عنوان علل بروز قطعی برق در روزهای گذشته مطرح کرد، نایب رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق نیز روی عدم سرمایه گذاری جدید در حوزه برق به دلیل نبود حمایت کافی از سرمایه گذاران و پرداخت نکردن مطالبات آنها تاکید کرد.

به اعتقاد ابراهیم خوش گفتار، نایب رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق، قانون در این حوزه به درستی اجرا نمی شود و متاسفانه از سال 1392 به این طرف، سرمایه گذاری بخش خصوصی در نیروگاه ها اتفاق نیفتاده و در طول برنامه ششم توسعه نیروگاهی ساخته نشده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران