پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 588082 تاریخ : 1400/06/17-11:34:25
,17,
پرداخت یارانه های نقدی سامان دهی می شود؟

طرحی در مجلس برای حذف یا سامان دهی یارانه های نقدی در حال تدوین است

پرداخت یارانه های نقدی سامان دهی می شود؟

روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس از جمع آوری امضا برای برگزاری رفراندوم جهت حذف یارانه های آشکار و پنهان خبر داد

به گزارش بانک و صنعت، بیش از یک دهه از شروع پرداخت ماهانه یارانه های نقدی به دهک های مختلف می گذرد آن هم در شرایطی که طبق قانون قرار بود تنها به مدت 5 سال این یارانه ها پرداخت شود و بعد از آن به صورت کلی حذف شوند اما در این میانه همه چیز به نوعی دیگر رقم خورده است. یارانه نقدی که عدد آن 45 هزار تومان است سالیان سال است که بدون در نظر گرفتن دهک های اجتماعی و نیازمندی افراد به این مبلغ به صورت کلی پرداخت می شود، عدد که باتوجه به تورم کشور در حال حاضر پول خرید یک ظرف ماسک، یک کیلو مرغ بیشتر نیست و عملا ادامه پرداخت آن به این شکل هیچ کمکی حتی به اقشار ضعیف جامعه هم نمی کند. همین موضوع باعث شده که بحث حذف پرداخت یارانه نقدی و یا سامان دهی آن به صورت جدی از سوی کارشناسان مطرح شود. در این بین رایزنی های اولیه ای هم بین دولت و مجلس آغاز شده و همزمان تعدادی از نمایندگان مجلس تصمیم دارند تا با امضای طرحی مهم تصمیم گیری درباره حذف انواع یارانه را به رفراندوم بگذارند. گزینه دیگر روی میز تصمیم گیری، حذف یارانه نقدی 7دهک جامعه متوسط و ثروتمند و اضافه کردن بر دریافتی 3دهک پایین درآمدی است. این در حالی است که سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس می گوید: هنوز هیچ طرحی برای حذف یارانه های پنهان و آشکار در مجلس اعلام وصول نشده چرا که هرگونه بحث درباره یارانه ها نیاز به کار کارشناسی دقیق و لحاظ نظر مردم دارد.

روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس از جمع آوری امضا برای برگزاری رفراندوم جهت حذف یارانه های آشکار و پنهان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه سالانه رقم بسیار بالایی یارانه نقدی پرداخت می شود، بنده براساس اصل59 و ماده36 قانون همه پرسی تقاضای برگزاری رفراندوم به منظور حذف یارانه های آشکار و پنهان و پرداخت مستقیم به مردم را مطرح کرده ام. ابوالفضل ابوترابی تأکید کرد: تاکنون این تقاضا توسط 22نفر از نمایندگان امضا شده؛ این در حالی است که برای اعلام وصول، به 100امضا نیاز دارد و برای تصویب آن باید دست کم دوسوم نمایندگان به آن رأی مثبت بدهند. او می گوید: دهک های اول و فقیر فقط 2/1درصد از یارانه انرژی استفاده می کنند؛ درحالی که این مقدار برای دهک های دهم و مرفه 25درصد است.

عباس گودرزی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه در سال98، حدود 900هزار میلیارد تومان یارانه انرژی به افراد داده شده که سهم دهک اول که اقشار مستضعف و کم درآمد هستند تنها 2/1درصد و سهم دهک دهم 25درصد از کل یارانه پرداختی به بنزین کشور است؛ در بخش گاز نیز شاهد همین وضعیت هستیم به گونه ای که دهک دهم 15درصد و دهک اول 5درصد از کل یارانه گاز را مصرف می کند. این نماینده افزود: دولت باید نسبت به حذف یارانه های آشکار و پنهان و پرداخت به صورت مستقیم و کارت اعتباری به مردم اقدام کند.

در این بین سیدمحمد رضا میرتاج الدینی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم از تشکیل کمیته مشترک میان دولت و مجلس خبر داده و گفته است: کار نظارتی مجلس هم این است که بسترها و زمینه های فساد و رانت را از میان ببرد و تمام این موضوعات در جلسه مشترک دولت و مجلس بررسی خواهد شد. وی هدف از تشکیل این کمیته را اصلاح نظام یارانه ای، حذف بسترها و و زمینه های رانت در اقتصاد ازجمله اصلاح تامین ارز 4200تومانی در کشور اعلام و تصریح کرد: کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، متولی تشکیل این کمیته شده و به زودی با حضور نمایندگانی از وزارتخانه ها و کمیسیون های مجلس کار خود را آغاز خواهد کرد.

وی با اشاره به اعضای این کمیته اظهار کرد: پیشنهاد شده، وزرای اقتصادی دولت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه نماینده ای ثابت در حد معاونت و از کمیسیون های اقتصادی مجلس 2نماینده در این کمیته حضور داشته باشند و همچنین از بخش خصوصی برای معرفی نمایندگان خود دعوت به عمل خواهد آمد. میرتاج الدینی تصریح کرد: یک بازه زمانی 3ماهه برای کار بررسی این کمیته درنظر گرفته شده تا بعد از بحث و بررسی های لازم درخصوص موارد ذکر شده، خروجی مورد توافق مجلس و دولت در قالب طرح، لایحه و یا بودجه1401 ارائه شود. او با تأکید براینکه نظام یارانه ای کشور متأسفانه یک توقف 10ساله داشته است، بیان کرد: گام اول نظام هدفمندی یارانه ها 10سال پیش برداشته شد و اکنون باید با انجام بررسی ها اصلاحات لازم درخصوص نحوه اجرای آن انجام شود. یارانه پنهان بیش از بودجه عمومی دولت بوده و از سوی دیگر ارز 4200تومانی به اندازه 10سال پرونده فساد برای قوه قضاییه ایجاد کرده است و باید بستر این مفاسد از میان برداشته شود. علاوه بر نمایندگان مجلس حجت عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم پیش تر گفته بود: یارانه آنهایی که متمول تر هستند به شرطی که بتوانیم شناسایی کنیم، کاهش پیدا می کند یا قطع می شود و آنهایی که متوسط هستند یارانه های بیشتری می گیرند. او با بیان اینکه یارانه 45هزار تومانی اثر رفاهی خاصی ایجاد نمی کند، گفت: به دنبال رفع تبعیض در پرداخت یارانه هستیم. عبدالملکی درباره اینکه آیا با افزایش یارانه ها موافق هستید؟ گفت: قطعا این یارانه ها که الان پرداخت می شود خیلی اثر رفاهی ویژه ای ندارد و پارسال هم مصوب شد یارانه های معیشتی و یارانه های دیگری پرداخت شود، اما تبعیض در پرداخت یارانه ها دیده می شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 214
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران