پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 589841 تاریخ : 1400/07/19-10:17:56
,17,
هم زیستی سیستم اجرایی کشور با قاچاق / برخورد با قاچاق مشکل نیست

عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی مطرح کرد؛

هم زیستی سیستم اجرایی کشور با قاچاق / برخورد با قاچاق مشکل نیست

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی گفت:سیستم اجرایی کشور با پدیده قاچاق همزیستی پیدا کرده و برای آن پذیرفته است.برخورد با کالای قاچاق مشکل نیست، زیرا مشخص است ارز آن چگونه تأمین شده است.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از صدا و سیما، داوود نوده فراهانی عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی با حضور در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه زنجیره ای از بی مسئولیتی در مقابله با قاچاق در کشور وجود دارد گفت: چهار سال پیش در سازمان تجارت جهانی، جمهوری چک اعلام کرد 6 میلیون و 800 هزار یورو به ایران صادرات کریستال داشته است، اما همان سال آمار گمرک ما 680 هزار دلار واردات کریستال از جمهوری چک بود.

وی افزود: چرا با توجه به حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه ممنوعیت ورود لوازم خانگی، اما جلوی قاچاق گرفته نمی شود!؟ سیستم اجرایی کشور با پدیده قاچاق همزیستی پیدا کرده و قاچاق برای آن پذیرفته شده است. برخورد با کالای قاچاق مشکل نیست، زیرا مشخص است ارز آن چگونه تأمین شده و 2 هزار کیلومتر در مسیر حرکت می کند.

نوده فراهانی با بیان اینکه اقتصاد ناکارآمد قاچاق را ایجاد می کند گفت: هزینه قاچاق در کشور بسیار پایین است و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز هیچ برنامه ای در مقابله با قاچاق شیشه و بلور ندارد. چگونه برای واردات مواد اولیه مشکل داریم و به سختی تأمین می کنیم، اما کالای لوازم خانگی به صورت قاچاق در بازار به آسانی پیدا می شود!؟ سازمان صمت با ردیف های تعرفه در را برای دزدها باز گذاشته است و واردات کالا در گمرک ثبت می شود.

وی ادامه داد: در توافقنامه های تجاری نیز وضع به این گونه است و به عنوان نمونه در توافق با ترکیه در سال 96 آن ها برای واردات کالای ما 40 درصد تعرفه می گذاشتند، اما در همان سال فقط یک شرکت ترکیه ای حدود 50 میلیون دلار ظروف شیشه ای به ایران صادر کرد.

نوده فراهانی در پایان گفت: اکنون کالای قاچاق را درِ خانه مردم تحویل می دهند و پیام کوتاه به تلفن های همراه ارسال می شود که می توانیم کانتینر پلمب شده را به صورت قاچاق وارد کنیم. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مسئولیت خود ضعیف عمل می کند، زیرا به صورت مستند به این ستاد اعلام کردیم در فلان منطقه، قاچاق انجام می شود، اما حتی یک سر هم نزدند چه رسد به اینکه برخورد کنند.

سازمان انرژی اتمی اجازه استفاده از ایکس ری را نمی دهد

در ادامه مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک با حضور در این برنامه بیان کرد: سال گذشته 20 هزار تن ظروف شیشه ای و آشپزخانه ثبت سفارش شده وارد شد. امسال نیز تاکنون 8 هزار تن کالا از گمرک ترخیص شده و همچنان واردات ظروف شیشه ای و آشپزخانه ثبت سفارش می شود. 6 ماه پیش به وزارت صمت نامه نوشتیم که از ردیف 7013 برای ورود این نوع کالاها استفاده می شود، اما ترتیب اثر نداده اند.

وی ادامه داد: کنار نظارت گمرک پلیس اقتصادی نیز حضور دارد، اما تاکنون یک کانتینر کالای قاچاق ظروف شیشه ای و آشپزخانه که گمرک عبور کرده باشد نگرفته اند. آنچه که در گمرک در زمینه قاچاق اتفاق می افتد کمتر از مبادی دیگر است. اکنون 14 ایکس ری کامیون در گمرک داریم که 2 ایکس ری در گمرک شهید رجایی مستقر است، زیرا 70 درصد ترخیص کالا از این گمرک انجام می شود.

وی افزود: کالاهایی که به گمرک شهید رجایی ارسال می شود بر اساس اظهارنامه، سیستم تشخیص می دهد که از ایکس ری عبور کند یا خیر. 70 درصد کل اظهارنامه های ترانزیتی اسکن شده است و در هیچکدام آن ها ظروف شیشه ای و کریستال وجود نداشته است در حالی که بر اساس وظیفه باید 30 درصد آن ها را اسکن می کردیم. ممکن است در 30 درصد از کامیون های ترانزیتی که اسکن نشده اند اتفاقاتی افتاده باشد.

ارونقی بیان کرد: 14 دستگاه ایکس ری را به شرکت های داخلی سفارش داده ایم و خریداری کرده ایم. سازمان انرژی اتمی دو سال است اجازه استفاده از دو دستگاه ایکس ری را به ما نمی دهد. گمرک در زمینه تبادل اطلاعات با سامانه جامع تجارت به تکالیف خود عمل کرده است، اما این سامانه نباید به فرآیندهای داخلی گمرک وارد شود.

معاون فنی گمرک گفت: اگر اطلاعات تخصیص ارز را به گمرک اعلام کنند اجازه ورود به کالاهای ثبت سفارش نشده را نمی دهیم، اما دو ماه است کالاهایی که در صف تخصیص ارز قرار گرفته اند به ما اعلام نکرده اند. جمع ردیف تعرفه، پیله وری و کوله وری، ته لنجی و … 80 درصد کالای موجود در کشور را در زمینه لوازم خانگی و آشپزخانه تشکیل می دهد که 20 درصد باقیمانده نیز قاچاق است.

قاچاق رسمی از گمرک اتفاق می افتد

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این برنامه گفت: قاچاق کالا در گمرک بر اساس آمار وجود دارد و سال گذشته 737 میلیارد ریال کشفیات ظروف شیشه ای و چینی آلات قاچاق داشتیم.

وی با بیان اینکه قاچاق رسمی از گمرک اتفاق می افتد افزود: پرونده 10 میلیاردی سیستان و بلوچستان که حکم آن قطعی شد و کشف هزار و 128 کانتینر لوازم خانگی و شیشه و بلور از جمله آنهاست.

دهقانی نیا گفت: گفت: درصد کشفیات ما در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3 و نیم درصد افزایش یافته است. با توجه به اینکه اکنون تشخیص کالای قاچاق و کالای رسمی ظروف شیشه ای و آشپزخانه در بازار غیر ممکن است، اما برنامه ای برای تشخیص کالای قاچاق داریم.

وی در پایان اظهار کرد: با تأکید معاون اول رئیس جمهور تبادل اطلاعات در همه رویه ها با گمرک در قالب سامانه جامع تجارت باید برخط انجام شود. اکنون اطلاعات گمرک ناقص ارسال می شود و کمتر از 20 درصد است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 215
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران