پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 590315 تاریخ : 1400/08/05-18:53:57
,5,
نصب 250 هزار کنتور جدید هوشمند در سالجاری

نصب 250 هزار کنتور جدید هوشمند در سالجاری

مقام مسئول گفت:تاکنون بیش از 550هزار کنتور هوشمند در بخش های کشاورزی، صنعتی، عمومی و اداری نصب شده و در مرحله بعد کل پروژه نصب کنتورهای هوشمند به تعداد 30 میلیون دستگاه در کشور انجام می شود.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از وزارت نیرو، بند نخست مصوبه هیأت مدیره توانیر که در 5 بند تنظیم شده، بخش توزیع توانیر را مکلف می سازد شاخص های رؤیت پذیری و کنترل پذیری بار و برنامه کلان صنعت برق در این ارتباط را نهایی و ابلاغ کند و شرکت های توزیع نیز باید برنامه اجرایی رؤیت پذیری و کنترل پذیری بار خود را با توجه به شرایط منطقه، نوع تعرفه و میزان بار قابل پایش، تنظیم و معاونت هماهنگی توزیع پس از بررسی و تأیید برنامه ها، گزارش عملکرد ماهانه را برپایه نظارت مستمر، به هیأت مدیره توانیر ارائه کند.

در بند سوم این مصوبه آمده: به منظور استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تحقق فعالیت های فوق، ازجمله در قالب قراردادهای PF (خرید، تجهیز و تأمین مالی به وسیله سرمایه گذار)، دفتر تأمین منابع مالی با هدایت معاونت مالی، پشتیبانی و امورمجامع توانیر، تضامین مورد نیاز سرمایه گذاران را پیش بینی و فرمت قراردادهای مرتبط را به شرکت های توزیع ابلاغ کند.

براساس بند چهارم، رؤیت پذیری و کنترل پذیری پست های توزیع به منظور دستیابی به هدف توسعه مدیریت از سطح فیدرهای فشار متوسط به سطح پست های توزیع، جهت مدیریت مؤثر بار به ویژه در شرایط کمبود تولید، مورد تاکید قرار گرفت همچنین تشخیص نصب کنتور فهام یا تجهیز هوشمند رؤیت پذیری و اولویت بندی پست ها برعهده معاونت هماهنگی توزیع توانیر است و خرید تجهیزات مورد نیاز به شرکت های معین خدمات مشرکان ابلاغ و منابع مالی لازم در قالب حواله ارزی یا دیگر روش های مطمئن تأمین مالی به وسیله معاونت هماهنگی مالی و پشتیبانی و امورمجامع توانیر پیش بینی و به شرکت های معین ابلاغ می شود.

در بند پنجم این مصوبه مقرر شد: به منظور دستیابی به هدف پایش و مدیریت مشترکان آمپری، معاونت هماهنگی توزیع نیازهای کسب و کاری و مشخصات فنی لوازم اندازه گیری هوشمند را تهیه و معاونت مالی و پشتیبانی و امور مجامع نحوه تأمین سریع این تجهیزات از تأمین کنندگان و تولید کنندگان و سامانه های مورد نیاز برای پایش مصرف را با توجه به ظرفیت های قانونی و مقررات جاری تعیین و ابلاغ می کند.

هادی مدقق، مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فن آوری های نوین توانیر در خصوص پیشرفت محورهای این مصوبه گفت: کار برنامه ریزی درخصوص بند یک تقریباً انجام شده و سهمیه شرکت ها را به لحاظ تعداد کنتورهای هوشمند برای نصب در بخش های مختلف کشاورزی، تجاری، صنعتی، خانگی و اداری مشخص کردیم. همچنین خرید منطقه ای تجهیزات به شرکت های معین ابلاغ شده است.

وی با اشاره به تعریف دو شاخص رؤیت پذیری و کنترل پذیری بار، از رصد هدف گذاری تعیین شده برای هر یک شرکت های توزیع در این خصوص خبر داد و افزود: مطابق هدف گذاری انجام شده، متوسط رؤیت پذیری شرکت های توزیع باید تا تابستان 1401 با نصب کنتورهای هوشمند از 42 درصد فعلی به 75 درصد افزایش یابد.

وی با اشاره به تعیین معاونت هماهنگی توزیع توانیر به عنوان مجری طرح، از پیشبرد فعالیت ها در شرکت های توزیع نیرو طبق برنامه ابلاغی و ساختار اجرایی مشخص شده خبر داد.

مدقق در خصوص بند سوم مصوبه پیرامون نحوه تأمین مالی قراردادهای خرید کنتورهای هوشمند یادآور شد: در این ارتباط روش گشایش اسناد ریالی (LC ریالی) از سوی معاونت مالی پشتیبانی توانیر با بانک عامل هماهنگ شده و مناقصات آن نیز بر همین اساس در بورس کالا برگزار می شود.

وی همچنین از تعیین مجری برای بحث رؤیت پذیری پستهای توزیع خبر داد که طی برنامه 2 ساله به اتمام می رسد و تاکنون نیز یکی از شرکت های پیشرو (توزیع برق شهرستان مشهد) رؤیت پذیری پستهای توزیع حیطه عملکرد خود را تکمیل کرده است.

مدقق موضوع بند پنجم را توسعه رؤیت پذیری به تمامی مشترکان از طریق کنتورهای ارزان قیمت (کنتورهای هوشمند ریلی) عنوان کرد که مشخصات فنی آن تهیه و ابلاغ شده و 4 شرکت توزیع به عنوان پایلوت انتخاب شدند.

وی نصب 250 هزار کنتور جدید هوشمند را در برنامه امسال صنعت برق عنوان کرد که پس از تعیین مشخصات فنی از طریق اجرای پروژه های پایلوت، تا پایان 1400 نصب می شود.

مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فن آوری های نوین توانیر ادامه داد: تاکنون بیش از 550 هزار کنتور هوشمند در بخش های کشاورزی، صنعتی، عمومی و اداری نصب شده و در مرحله بعد کل پروژه نصب کنتورهای هوشمند به تعداد 30 میلیون دستگاه با سرعت بالا در کشور آغاز خواهد شد.

مدقق پیشرفت پروژه نصب کنتورهای هوشمند را تاکنون در بخش مشترکان دیماندی 92 درصد، عمومی و اداری 36 درصد، بخش های کشاورزی و صنعتی به همراه نصب تابلوهای مکمل 51 درصد و در بخش خانگی و تجاری 5 درصد عنوان کرد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران