پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 616694 تاریخ : 1401/03/15-09:59:46
,13,4,
دورریز سالانه 5.9 میلیون تن غذا در ایران

دورریز سالانه 5.9 میلیون تن غذا در ایران

برنامه محیط زیست سازمان ملل میزان حیف و میل سالانه غذا در ایران را حدود 5.9 میلیون تن برآورد و اعلام کرد هر ایرانی به طور میانگین 71 کیلوگرم غذا در سال دور می ریزد.

به گزارش بانک و صنعت، برنامه محیط زیست سازمان ملل گزارشی را موسوم به شاخص دورریز غذا منتشر کرده است که نشان می دهد هر ساله بخش زیادی از غذای تولیدی در جهان دور ریخته می شود.

گرانی و کمبود مواد غذایی در جهان طی ماه های اخیر که در پی شیوع کرونا و اخیراً جنگ اوکراین پدید آمده است اهمیت جلوگیری از حیف و میل مواد غذایی را دوچندان کرده است.
غذای یک سال 690 میلیون نفر در جهان دور ریخته می شود
بر اساس این گزارش هر ساله 17 درصد غذای تولیدی در جهان که وارد بازار مصرف می شود به هدر می رود. این رقم معادل مصرف غذای 690 میلیون نفر برای یک سال است.
میزان کل غذایی که در جهان طی یک سال دور ریخته می شود بالغ بر 931 میلیون تن برآورد شده است. 569 میلیون تن معادل 61 درصد از این دورریز در خانواده ها، 244 تن معادل 26 درصد در بخش خدمات غذایی مثل رستوران ها و 118 تن معادل 13 درصد هم در فروشگاه ها و خرده فروشی ها انجام می شود.
حیف و میل غذا در همه کشورها با سطوح درآمدی متفاوت، از کشورهای دارای درآمد بالا گرفته تا کشورهای با درآمد متوسط و پایین شایع است. حتی برخی کشورهای فقیر دورریز بیشتری نسبت به کشورهای توسعه یافته دارند. برای مثال میزان دورریز غذا در اتریش 39 کیلوگرم به ازای هر نفر در سال است اما در نیجریه سرانه دورریز غذا 139 کیلوگرم در سال است. سرانه دورریز غذا در کشور پرجمعیت هند نیز بیشتر از اتریش یعنی 50 کیلوگرم در سال است. البته باید توجه داشت که هدر رفت غذا در کشورهای توسعه یافته بیشتر در بخش مصرف است اما در کشورهای در حال توسعه، بیشتر هدر رفت غذا در بخش تولید، ذخیره سازی و حمل ونقل انجام می گیرد.
در کشورهای با درآمد بالا به طور متوسط 79 کیلوگرم غذا در سال توسط خانواده ها هدر می رود. سرانه هدر رفت غذا در خانواده های کشورهای با درآمد متوسط 76 کیلو در سال و در کشورهای فقیر 91 کیلوگرم در سال است.
سازمان ملل: دورریز سالانه 5.9 میلیون تن غذا در ایران
این گزارش میزان غذایی که خانوارهای ایرانی طی یک سال دور می ریزند را 5 میلیون و 884 هزار تن اعلام کرده است. سرانه دورریز غذا در ایران طی هر سال 71 کیلوگرم برآورد شده است.
ایرانی ها کمترین هدردهنده غذا در خاورمیانه شناخته شدند
بر اساس برآورد سازمان ملل، ایرانی ها در منطقه خاورمیانه کمترین سرانه دورریز غذا را دارند. بیشترین سرانه دورریز غذا در این منطقه مربوط به بحرین است. هر بحرینی 132 کیلوگرم در سال غذا دور می ریزد که بیشتر از سایر مردمان منطقه است.
سرانه دورریز غذا در سایر کشورهای خاورمیانه طی یک سال عبارت است از: عراق 120 کیلوگرم، لبنان و عربستان هر یک 105 کیلوگرم، سوریه و یمن هر یک 104 کیلوگرم، امارات و کویت و عمان و قطر هر یک 95 کیلوگرم، و اردن 93 کیلوگرم.
برخی کشورهای دیگر که سرانه دورریز غذای بیشتری نسبت به ایران دارند عبارتند از: کانادا 79 کیلوگرم، آمریکا 79 کیلوگرم، فرانسه 85 کیلوگرم، آلمان 75 کیلوگرم، انگلیس 77 کیلوگرم، ترکیه 93 کیلوگرم، و افغانستان 82 کیلوگرم.
از جمله کشورهایی که سرانه دورریز غذای کمتری نسبت به ایران دارند می توان به این کشورها اشاره کرد: ایتالیا 67 کیلوگرم، روسیه 33 کیلوگرم، چین 64 کیلوگرم، برزیل 60 کیلوگرم، هلند 50 کیلوگرم، نیوزیلند 61 کیلوگرم و ژاپن 64 کیلوگرم.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 233
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران