پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 508351 تاریخ : 1398/12/04-13:22:44
,1,
حمایت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از توسعه انرژی‌های پاک/ مهر ایران بر بام خانه‌های ایرانی

حمایت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از توسعه انرژی‌های پاک/ مهر ایران بر بام خانه‌های ایرانی

جهان به سمت استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر در تولید برق می‌رود. اقبال جهانی به استفاده از انرژی‌های پاک، فرصت‌هایی را برای اشتغال‌زایی و کسب درآمد پایدار در ابعاد ملی، منطقه‌ای و محلی ایجاد کرده است. فرصتی که بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از آن برای توانمندسازی افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، استفاده می‌کند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، تنها در یک مورد تسهیلات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای حمایت از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی باعث ایجاد بیش از 720 فرصت شغلی در یک شهرستان کوچک شده است.

نیروگاه‌های خورشیدی در ایران
ظرفیت فعلی نیروگاه‌هایی که بر پایه انرژی تجدیدپذیر در کشور فعالیت می‌کنند، حدود 841 مگاوات است و قرار است این ظرفیت، تا پایان سال 1398، به بیش از هزار مگاوات برسد. ظرفیت فعلی با مشارکت 115 شرکت بخش خصوصی به‌دست آمده است. حدود 3500 نیروگاه خورشیدی خانگی در سراسر کشور ایجاد شده و 2500 واحد جدید در مناطق محروم و روستایی در حال ایجاد و راه‌اندازی است. اشتغال‌زایی نیروگاه‌های ایجاد شده، حدود 53 هزار و 420 نفر بوده است. از طرف دیگر، وزارت نیرو اخیراً اعلام کرده تعرفه‌های خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر، 30 درصد افزایش خواهد یافت. این تصمیم، انگیزه بیشتری برای ورود افراد و همچنین بخش خصوصی به این حوزه ایجاد می‌کند. بر این اساس، قیمت خرید تضمینی برق، بین 800 تا 900 تومان تعیین شده است.

چرا سهم انرژی خورشیدی در تولید برق کشور پایین است؟
ظرفیت تولید برق در کشور، با استفاده از نیروگاه‌های موجود، 76 هزار مگاوات است. بخش عمده این ظرفیت یعنی حدود 95 درصد برق کشور به روش سنتی تولید می‌شود. در روش سنتی، تولید برق پایه سوخت‌های فسیلی و در نیروگاه‌های حرارتی، انجام می‌شود که مشکلات خاص خود را دارد.
در این روش، سوخت تجدیدناپذیر فسیلی که نسبت به انرژی تجدیدپذیر، گران‌تر است، مصرف می‌شود. مسائل محیط زیستی از دیگر مشکلات و معایب روش‌های سنتی تولید برق هستند. آلودگی ایجاد شده در اثر استفاده از سوخت‌های فسیلی و همچنین، هدررفت آب در نیروگاه‌های تولید برق، از جمله این موارد هستند. علاوه بر این، در روش سنتی، بیش از 20 درصد برق تولید شده در مسیر انتقال و توزیع اتلاف می‌شود.
با وجود معایب روش سنتی تولید برق و همچنین مزایای استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید آن، سهم انرژی خورشیدی در تولید برق ایران، اندک است. دلیل این سهم پایین شاید قیمت بالای تأسیسات مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی است. با این حال، یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد با یک‌بار هزینه کردن می‌توان علاوه بر استفاده رایگان از برق، با فروش مازاد برق تولید شده به شبکه سراسری، درآمدی پایدار و مطمئن کسب کرد و هزینه‌های اولیه را هم پوشش داد.

تسهیلات مهر ایران برای تولید برق از پنل‌های خورشیدی
بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، تسهیلاتی را برای اجرای طرح تولید برق از پنل‌های خورشیدی پرداخت می‌کند که می‌تواند برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی، استفاده شود. این طرح علاوه بر اینکه مشارکت بانک در پروژه‌های دوستدار محیط زیست و در نتیجه، بانکداری سبز را به همراه دارد، در راستای مسئولیت‎های اجتماعی بانک و همچنین اشتغال‌زایی و توانمندسازی گروه‌های خاص نیز هست. در این طرح، توانمندسازی مددجویان تحت پوشش سازمان‌های حمایتی مورد توجه قرار گرفته است. لازم است بدانید هم اشخاص حقیقی و هم شرکت‌ها و اشخاص حقوقی قادر به استفاده از این تسهیلات هستند.

سابقه روشن بانک مهر ایران در پرداخت حمایت از طرح‌های اشتغالزایی
بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، با نهادهایی مانند بهزیستی، بنیاد مسکن، کمیته امداد، بنیاد برکت و معاونت امور زنان ریاست جمهوری در زمینه طرح‌های اشتغال‌زایی، تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کرده‌اند که بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها، در مجموع حدود 350 هزار فقره تسهیلات با ارزشی بیش از 22 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
بخشی از این تسهیلات از طریق بنیاد برکت، به راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی خانگی، مددجویان تخصیص داده شده است. به این صورت که متقاضیان تجهیزات مورد نیاز را از بنیاد برکت خریداری کرده و برای این کار از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران وام قرض‌الحسنه دریافت می‌کنند. با راه‌اندازی این نیروگاه‌ها و فروش برق مازاد به شبکه سراسری، مددجویان علاوه بر کسب درآمد ماهانه، می‌توانند اقساط تسهیلات را نیز پرداخت کنند، تسهیلاتی که در بُعد فردی، اشتغال‌ و توانمندسازی افراد مددجو را به‌دنبال دارد و در بُعد اجتماعی، به گسترش نیروگاه‌های خورشیدی، تولید انرژی‌های پاک و حفاظت از محیط زیست می‌انجامد.
در راستای این طرح، همکاری بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بنیاد برکت، به ایجاد بیش از 700 فرصت شغلی و درآمد پایدار در شهرستان راور استان کرمان منجر شده است. همچنین با حمایت تسهیلاتی و تأمین مالی توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، 520 واحد نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان کرمان (منطقه گلزار بردسیر) افتتاح شده است. شایان ذکر است که مجموعاً 720 خانوار تحت حمایت کمیته امداد استان کرمان هم‌اکنون تولیدکننده برق هستند. استان کرمان به‌علت قرار گرفتن در بهترین شرایط نورگیری در کشور، ظرفیت بالایی برای استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی دارد و طبق برنامه‌ریزی انجام شده، قرار است طی سال جاری 600 تا 1000 نیروگاه خورشیدی جدید برای مددجویان کمیته امداد در این استان به بهره‌برداری برسد. البته فقط کرمانی‌ها نیستند که تا کنون از این تسهیلات بهره‌مند شده‌اند، 200 نیروگاه خورشیدی نیز با استفاده از این تسهیلات در کاشان راه‌اندازی شده است.
بانک مهر ایران یکی از اولویت‌های جدی خود را اعطای تسهیلات به طرح‌های مبتنی بر فناوری بالا قرار داده است. امید آنکه افراد بیشتری از این تسهیلات استقبال کرده و ضمن ایجاد منبع درآمدی پایدار برای خود، از ظرفیت خدادادی کشور در این حوزه استفاده کنند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 178
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران