پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 617765 تاریخ : 1401/04/22-14:50:42
,3,
حمایت 80هزار میلیاردی بانک های قرض الحسنه از اشتغال زایی

حمایت 80هزار میلیاردی بانک های قرض الحسنه از اشتغال زایی

رضا رمضانی با اشاره به رویکردهای نوین بانک های قرض الحسنه در تخصیص منابع گفت: بانک های قرض الحسنه در سال گذشته 79 هزار و 300 میلیارد ریال در حوزه اشتغال زایی وام پرداخت کردند که رقم قابل توجهی است.

به گزارش بانک و صنعت

به نقل ازروابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، «رضا رمضانی» کارشناس مسائل بانکی در برنامه «گفت وگوی اقتصادی» رادیو گفت وگو اظهار کرد: تفاوت اصلی صندوق های قرض الحسنه با دیگر بانک ها در این است که در ازای پرداخت وام، هیچ سودی از وام گیرنده دریافت نمی کنند.

وی افزود: این صندوق ها عمدتاً سپرده های خود را برای پوشش هزینه های خود، در بانک های تجاری سپرده گذاری می کنند و موضوع اصلی یعنی قرض الحسنه را رعایت نمی کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: مشکل نظام مالی و بانکی ما این است که بانک مرکزی نسبت به نهادهای قرض الحسنه رویکرد متفاوتی ندارد و دستورالعمل و چارچوب بانک های قرض الحسنه و تجاری را یکسان تدوین می کند؛ در صورتی که ماهیت و هدف این دو کاملاً از هم متفاوت است.

رمضانی گفت: بانک های قرض الحسنه وام های خرد و ارزان قیمت پرداخت می کنند و مسائل حقوقی و قوانین خاص خودشان را دارند.

وی با تأکید بر تفاوت عملکرد بانک های قرض الحسنه با صندوق های فعال در حوزه قرض الحسنه، به پنج مورد از مهم ترین مشکلات در این حوزه اشاره کرد و افزود: از مشکلات عمده صندوق های قرض الحسنه می توان به گرفتن کارمزد بیش از هزینه های انجام شده، افتتاح سپرده های پس انداز غیر قرض الحسنه بر خلاف مصوبه شورای پول و اعتبار، اعطای وام قرض الحسنه بر خلاف مصوبه شورای پول و اعتبار، خرید دارایی های غیرمنقول از محل سپرده گذاران و سوءاستفاده از منابع سپرده گذاران اشاره کرد.

کارشناس مسائل بانکی همچنین سهامداری و تعیین سقف برای وام قرض الحسنه را از جمله چالش های بانک های قرض الحسنه عنوان کرد و گفت: ابلاغ این موضوع باعث می شود که منابع ارزان قیمت در بانک های تجاری در محلی به غیر از قرض الحسنه مصرف شود و درآمد و سود بیشتری را برای بانک تجاری به همراه داشته باشد.

رمضانی با اشاره به رویکردهای نوین بانک های قرض الحسنه در تخصیص منابع گفت: بانک های قرض الحسنه در سال گذشته 79 هزار و 300 میلیارد ریال در حوزه اشتغال زایی وام پرداخت کردند که رقم قابل توجهی است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 232
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران