پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 590625 تاریخ : 1400/08/15-14:01:02
,17,
بازگشت 64 میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور

دبیر کمیته اقدام ارزی خبر داد؛

بازگشت 64 میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور

دبیر کمیته اقدام ارزی گفت: تا 10 آبان ماه از 80 میلیارد یورو تعهدات سررسید شده، 64 میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته و 3891 صادرکننده به صورت صد درصدی ایفای تعهدات ارزی کرده اند.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از خبرنگار مهر، احسان قمری در مورد آخرین وضعیت بازگشت ارز حاصل از صادرات اظهار کرد: تا تاریخ 10 آبان 1400، 81 درصد تعهدات سررسید شده صادرکنندگان ایفا شده است.

دبیر کمیته اقدام ارزی ادامه داد: کل تعهدات صادراتی از 97/01/22 تا 1400/08/10، 91 میلیارد یورو و تعهدات سررسید شده 80 میلیارد یورو است که از این میزان 64 میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.

بازگشت 41 میلیارد یورو توسط 3891 نفر

قمری افزود: تاکنون 3891 صادرکننده از مجموع 28 هزار و 815 صادرکننده، صد درصد تعهدات ارزی خود را که 41 میلیارد یورو بوده، ایفا کرده اند.

وی گفت: این 3891 نفر، از نظر تعداد، 14 درصد صادرکنندگان را تشکیل می دهند اما از نظر میزان ارزش صادراتی، 64 درصد از کل تعهدات ارزی را بازگردانده اند.

قمری اظهار کرد: آمار در خصوص عدم ایفای تعهدات ارزی متفاوت بوده و هر کس از دیدگاه کارشناسی خود اظهار نظر می کند ولی باید بین صادرکنندگانی که اصلاً ارز به چرخه اقتصادی برنگردانده و سایر صادرکنندگان تفاوت قائل شد.

60 درصد فروش ارز صادراتی در سامانه نیما

دبیر کمیته اقدام ارزی تأکید کرد: برای ایفای تعهدات ارزی 9 روش داریم که شامل فروش ارز در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات خود، واگذاری ارز پروانه صادراتی، فروش ارز در سنا، تهاتر ارزی، صادرات ریالی تائید شده (برای سال 97)، پرداخت بدهی ارزی و … می شود. در حال حاضر صادرکنندگان (غیر از صادرات ریالی که برای سال های قبل بوده است) به هر روشی که بخواهند بدون سقف می توانند ایفای تعهد کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه استفاده از روش های واردات در مقابل صادرات خُرد و واگذاری ارز پروانه صادراتی 30 درصد از ایفای تعهدات ارزی را به خود اختصاص داده است.

قمری گفت: 60 درصد ایفای تعهدات ارزی نیز از طریق فروش ارز در سامانه نیما است که این رقم قبلاً 80 درصد بود. باید توجه داشت که فروش ارز در نیما بیشتر برای پتروشیمی ها، فولادی ها و معدنی ها است و باقی صادرکنندگان تمایل به استفاده از دو روش فوق الذکر دارند. شاید نسبت کم باشد اما فضا باز شده تا صادرکنندگان به ویژه صادرکنندگان کوچک و متوسط با استفاده از روش های دیگر غیر از سامانه نیما اقدام به ایفای تعهدات ارزی کنند.

وی در مورد مهلت ایفای تعهدات ارزی گفت: صادرکنندگان سال 99 تا پایان آبان سال 1400 و صادرکنندگان سال 98 تا پایان آذر 1400 فرصت دارند که ایفای تعهدات ارزی کنند.

دبیر کمیته اقدام ارزی در خصوص صادرکنندگان سال 97 نیز گفت: فرصت ایفای تعهدات ارزی این گروه تمام شده مگر اینکه با کمیته اقدام ارزی مکاتبه ای انجام دهند و در این کمیته تصمیماتی گرفته شود.

قمری تاکید کرد: افزایش مهلت ایفای تعهدات ارزی در راستای استفاده از ابزارهای تشویقی جهت تسهیل و تسریع ایفای تعهدات ارزی بوده و بر این اساس، افزایش مهلت ها برای کلیه صادرکنندگان و بر اساس، ضوابط، صورت می گیرد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 186
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران