پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 494384 تاریخ : 1398/09/09-09:59:11
,17,
بازگشت 1.2 یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی/قطع اینترنت باعث افت معاملات ارزی در سامانه نیما شد

در آبان‌ماه

بازگشت 1.2 یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی/قطع اینترنت باعث افت معاملات ارزی در سامانه نیما شد

یک میلیارد و 258 میلیون یورو ارز صادراتی در آبان‌ماه با هدف عرضه در چرخه اقتصادی کشور در سامانه نیما در معرض فروش قرار گرفت که 738 میلیون یورو به فروش رسید.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، میانگین نرخ فروش ارز صادراتی درنیما 111 هزار و 132 ریال و میانگین نرخ خرید 109 هزار و 757 ریال بوده است.

بررسی‌ها از معاملات سامانه نیما نشان می دهد بیشترین میزان فروش ارز مربوط به اول آبان بوده که در آن روز 120 میلیون یورو ارز به فروش رسیده، کمترین میزان عرضه ارز صادراتی نیز در سوم آبان ماه بوده که حدود دو میلیون یورو ارز به فروش رفته است.

نکته قابل توجه در بررسی عملکرد سامانه نیما در آبان ماه مربوط به بروز اغتشاشات مربوط به سهمیه بندی و به تبع آن، قطع اینترنت است که باعث افت معاملات ارز دراین سامانه شد.

سهمیه بندی بنزین از بامداد 24 آبان و اختلال در اینترنت از 25 آبان آغاز شد به طوری که دسترسی در مناطق مختلف کشور به سایت های اینترنتی با محدودیت هایی روبرو شد.

سامانه نیما یک سایت داخلی محسوب می شود و سرورهای آن در داخل کشور قرار دارد و بر این اساس دسترسی به این سایت محدودیتی نداشته است، اما قطع سراسری اینترنت، روند معاملات در این سامانه را بی نصیب نگذاشته بود.

به گفته برخی تجار، بسیاری از واردکنندگان که باید پس از خرید ارز در نیما آن را برای واردات کالای مورد نظر خود اختصاص دهند، به علت قطع ارتباط با سایت های خارجی نمی‌توانستند اقدامات لازم برای خرید و واریز ارز را انجام دهند به همین دلیل، کاهش از نیما را کاهش داده بودند.

سامانه نیما از سال گذشته پس از تعدیل سیاست‌های ارزی دولت به عنوان مرجع تعیین نرخ خرید و فروش حواله‌های ارزی تعیین شد و صادرکنندگان و واردکنندگان باید معاملات ارزی خود را در بستر این سامانه به ثبت برسانند.

سامانه نیما به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارها برای مدیریت بازار ارز به شمار می‌رود که در ماه‌های اخیر توانسته با جذب ارز ناشی از صادرات و اختصاص آن به واردکنندگان برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور، نقشی مهم در ثبات ارزی ماه‌های اخیر ایفا کند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران