پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 623150 تاریخ : 1401/11/06-11:11:35
,13,
چهار عامل گرانی  گوشت قرمز /  وزارت جهاد بابت توزیع گوشت گرم وارداتی   تعلل می کند

چهار عامل گرانی گوشت قرمز / وزارت جهاد بابت توزیع گوشت گرم وارداتی تعلل می کند

تعلل وزارت جهاد کشاورزی در واردات و توزیع گوشت گرم بابت متعادل کردن بازار عرضه و تقاضا در کنار چندین دلیل دیگر، موجب شده است قیمت گوشت قرمز این روزها برای بسیاری از مردم گران باشد.

به گزارش بانک و صنعت، در حالی وزارت جهاد کشاورزی در عمل به وعده خود برای واردات و توزیع گوشت گرم و مدیریت قیمت، تعلل می کند که قیمت گوشت قرمز مدام در حال افزایش است و حتی گزارش هایی از فروش گوشت قرمز با قیمت کیلویی 380 هزار تومان در برخی مناطق تهران وجود دارد.

قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در منطقه 20 تهران 330 هزار تومان به فروش می رود که نسبت به هفته های قبل حداقل 50 هزار تومان در هر کیلو رشد داشته است.
وزارت جهاد: گوشت قرمز وارداتی را از هشتم بهمن توزیع می کنیم
پیش از این وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که گوشت گرم وارداتی را برای تعدیل قیمت بازار در هفته پایانی دی ماه توزیع می کند، اما به وعده خود عمل نکرد و به تازگی هم واردات گوشت گرم به زمان دیگری موکول شده است.
مسعود امراللهی، مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، به تازگی اعلام کرد: تا پایان هفته جاری محموله گوشت قرمز به کشور می رسد و تلاش می کنیم روزهای پایان هفته و نهایتا شنبه هفته آینده هشتم بهمن گوشت به دست مصرف کننده برسد.

عرضه کافی موجب کاهش قیمت گوشت قرمز می شود

بنابراین گزارش با بدقدلی مسوولان وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار گوشت، این روزها قیمت گوشت قرمز در حال افزایش است این در حالی است که افزایش قیمت این کالای ضروری در بازار با وجودادعای تولید زیاد و خودکفایی که از سوی اتحادیه های تولید مطرح می شد، رخ داده است.
اگر وزارت جهاد کشاورزی راهکار واردات را برای مدیریت قیمت گوشت در پیش گرفته است باید هرچه زودتر عملی کند تا قیمت بیش از این بالا نرود؛ نباید فراموش کرد که گوشت قرمز جزو کالاهایی نیست که نرخ مصوب داشته باشد، بنابراین عرضه و تقاضا قیمت را تعیین خواهد کرد و هرگونه تاخیر در توزیع، قیمت را بیش از این بالا خواهد برد.

چهار عامل افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار

قیمت گوشت در بازار تحت تأثیر چندین عامل مهم افزایش یافته است؛ نخست اینکه دامداران در فصل زمستان ترجیح نمی دهند دام خود را به بازار عرضه کنند و منتظرند در فصل بهار دام های چاق تری و سنگین تری را روانه بازار کنند. از سوی دیگر تقاضای مردم برای گوشت قرمز در فصل سرد بیشتر است و تناسب عرضه و تقاضا به هم می خورد.
دلیل دوم برای افزایش قیمت گوشت، بالا رفتن قیمت نهاده در بازار است که پس از حذف ارز 4200 تومانی قیمت آن حدود 5 برابر شد. البته آن زمان قرار بود هزینه های دامداران با افزایش اندکی که در قیمت گوشت ایجاد می شود، جبران شود، اما اکنون دامداران می گویند هزینه های تولید بسیار بیشتر شده است. حدود 70 درصد هزینه های دامدار مربوط به نهاده است.
دلیل سوم، واسطه هایی هستند که هر روز به گرانی دام دامن می زنند؛ دام زنده که مبنای قیمت گوشت در بازار است مرتب بین دلالان می چرخد و طبق بررسی ها از دست دامدار تا رسیدن به کشتارگاه بعضا دام تا چهار دست بین دلالان می چرخد و این عامل افزایش قیمت شده است.
عامل چهارم، قاچاق دام به کشورهای همسایه به دلیل خوش خوراکی دام ایرانی و ارزان بودن قیمت نسبت به کشورهای دیگر است.
بنابراین گزارش به هر حال در نبود نظارت وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت قیمت، این روزها قیمت گوشت به طور سرسام آوری افزایش یافته است و ضرورت دارد دولت هر چه سریع تر نسبت به متعادل کردن بازار عرضه و تقاضای گوشت اقدام کند.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 414
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران