به گزارش بانک و صنعت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلی مقدم افزود: پس از بررسی های چندساله و با اخذ معیارهای کیفی و استانداردهای کشورهای مهم تولید و صادرکننده کیوی و مطرح شدن این موضوع با ذینفعان، کارشناسان، محققین، تجار و تولیدکنندگان پیشرو، از تاریخ 15 تیر تا 15 مهرماه صادرات این محصول با بریکس زیر 6.2 ممنوع اعلام شد.
مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمه گرمسیری اضافه کرد: سلایق و خواست بازارهای هدف با توجه به فیزیولوژی میوه و تاریخ مناسب برداشت کیوی نیز مورد مطالعه قرار گرفته و تعیین زمان برای صادرات، سبب جلوگیری از صادرات میوه نارس و کال شده تا به نام و برند میوه ایرانی خدشه ای وارد نشود.
به گفته جلیلی مقدم، میوه نارس، طعم مطلوبی ندارد و مسلما با تأثیر منفی روی مصرف کنندگان، تمایل به مصرف آن نیز کاسته می شود.
مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمه گرمسیری با اشاره به اثرات ممنوعیت صادرات کیوی در برهه زمانی خاص، یادآور شد: چند سال گذشته این موضوع مدیریت شده و صادرات کیوی از متوسط 75 تا 90 هزار تن در سنوات پیشین، به 160 هزار تن در سال رسیده است.
جلیلی مقدم گفت: اولویت ما حفظ بازارهای بلندمدت، ارجحیت منافع ملی و اکثریت تولیدکنندگان و افراد فعال در صنعت کیوی است.
در 10ماهه سال 98 حدود 112 هزار تن کیوی به ارزش بیش از 82 میلیون دلار به سایر کشورها صادر شده بود.