پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 433068 تاریخ : 1397/09/18-11:41:15
,10033,
مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه 35 تا 40 درصد کاهش یافته است

مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه 35 تا 40 درصد کاهش یافته است

مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: با اجرای طرح های مربوط به ستاد احیای دریاچه ارومیه، مصرف آب در بخش کشاورزی این حوضه آبریز حدود 35 تا 40 درصد کاهش یافته است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از سازمان حفظات محیط زیست، ابوالفضل آبشت با بیان اینکه راندمان آب با اجرای این طرح بیشتر شده، اظهار داشت: علاوه بر کاهش مصرف آب، میزان مصرف نهاده های شیمیایی که آب های زیرزمینی و تالاب ها را آلوده می کند نیز 40 تا 50 درصد و در برخی مزارع تا 100 درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه طرح حفاظت از تالاب های ایران یک پروژه بین المللی و مشترک است و با همکاری دفتر عمران سازمان ملل متحد (undp) و سازمان حفاظت محیط زیست ایران از سال 2005 در حوزه تالاب ها و مدیریت آنها اجرا می شود، افزود: از سال 2014 پروژه جدیدی با حمایت کشور ژاپن به برنامه های طرح حفاظت از تالاب های ایران اضافه شد که هدف اصلی آن احیای دریاچه ارومیه است.
آبشت اضافه کرد: حدود پنج سال از آغاز فعالیت این پروژه می گذرد و سالانه یک میلیون دلار از سوی ژاپن برای اجرای آن کمک مالی می شود.
وی با بیان اینکه این پروژه به دنبال تغییر در رفتارهای سنتی کشاورزان در روستاهای هدف است و به مصرف بهینه آب کمک کند، گفت: این برنامه هم اکنون در 11 شهرستان و 130 روستای حوضه آبریز دریاچه ارومیه اجرا می شود و بیش از 10 هزار کشاورز در اجرای آن همکاری دارند.
آبشت اضافه کرد: هدف اصلی این پروژه مشارکت دادن مردم در امر احیای دریاچه ارومیه است و با محلی کردن موضوع، کشاورزان و مردم را در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری و اجرای برنامه ها مشارکت می دهد.
وی با بیان اینکه در این پروژه توان فنی کشاورزان نیز بالا برده می شود، اظهار داشت: پروژه با کمترین هزینه و بدون اینکه بار مالی به کشاورزان تحمیل کند، با روش های خیلی ساده مانند تغییر الگوی کاشت یا کاهش نهاده های شیمیایی در مزارع اجرا می شود.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران اضافه کرد: علاوه بر این یکی از دستاوردهای این پروژه همکاری بین بخشی است؛ بدین معنی که تمامی دستگاه های مرتبط با آب مانند وزارت نیرو، جهادکشاورزی، آب منطقه ای و مردم در کنار هم همکاری می کنند و این مشارکت در سطح کشور بی نظیر است.
وی با بیان اهمیت آموزش نحوه مصرف آب به مصرف کنندگان در بخش های صنعت، کشاورزی و عمومی، گفت: طبق آمار و ارزیابی دانشگاه تربیت مدرس، تولیدات کشاورزی در مزارع هدف، بالای 20 درصد افزایش دارد.
مدیر ملی طرح تالاب های ایران بیان کرد: راه اندازی تشکل های آب بران از دیگر برنامه های اجرا شده توسط این پروژه است و در کنار آن، حفاظت از گونه های جانوری در معرض خطر و اهمیت دادن به اکوسیستم در این پروژه مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، طرح های 27 گانه احیای دریاچه ارومیه با تکیه بر کاهش مصرف آب و انتقال آب حوضه به حوضه با تدبیر دولت تدبیر و امید اجرایی شده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت 10 سال به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 258
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران