پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 494272 تاریخ : 1398/09/06-14:33:09
,13,
دوسوم خاک زراعی کشور مرغوبیت چندانی ندارد

دوسوم خاک زراعی کشور مرغوبیت چندانی ندارد

کارشناس ارشد دفتر معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: از 20 میلیون هکتار عرصه‌ کشور که زیر کشت و زرع می‌رود، 7.8 میلیون هکتار در کلاس یک، با مرغوبیت بالا قرار دارد و مابقی در کلاس 2 تا چهار درجه‌بندی می‌شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، علیرضا زاده‌مبارک روز چهارشنبه در نشست تخصصی روز جهانی خاک در بجنورد، اظهار داشت: از کل گستره 165 میلیون هکتاری عرصه های کشور، بیش از 10 درصد در بخش کشاورزی استفاده می شود.

وی با بیان اینکه خاک با شاخص کلاس یک در حوزه کشاورزی، بسیار مناسب است و هیچ محدودیتی برای توسعه اراضی باغی و زراعی در آن وجود ندارد، افزود: 7.4 میلیون هکتار از عرصه های کشاورزی کشور دارای خاک کلاس 2 و سه است که برای کشت تا حدودی محدودیت دارد و با چالش شوری و قلیایی بودن خاک، وجود سنگریزه و دیگر مشکلات مواجه است.

وی اظهار داشت: خاک مابقی عرصه های کشاورزی کشور قابلیت چندانی برای استفاده در عرصه تولید را ندارد زیرا عملا از بین رفته است.

کارشناس ارشد دفتر معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نمی توان برای تولید به عرصه های کشت دیم متکی بود، افزود: علیرغم صرف هزینه های هنگفت برای ساخت سدها در کشور، که حتی از کشورهای پیشرفته نیز بیشتر هزینه کرده ایم، متاسفانه شبکه های پایاب برای آبرسانی به اراضی پایین دست آنها کامل نشده است.

زاده‌مبارک باتاکید بر ضرورت حفظ خاک، گفت: هم اکنون برنامه هایی برای حفظ آب وجود دارد ولی همراه با آن باید به خاک نیز اهمیت داده شود چرا که با نابودی آن حیات به خطر می افتد.

وی افزود: وقتی خاک به شکل پایدار مدیریت شود، نقش مهمی در تعدیل تغییرات آب و هوایی داشته و قابلیت های کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را ایجاد می کند که از این  طریق به پایداری آب و هوا کمک می شود.

وی، خاک سالم را مهم ترین منبع تغذیه زمینی خواند و اظهار داشت: اگر خاک به درستی مدیریت نشود و یا محصولات به صورت ناپایدار در آن کشت شوند، کربن خاک به صورت دی اکسید کربن وارد جو زمین شده و باعث ایجاد تغییرات آب و هوایی می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز بر لزوم جلوگیری از تغییر کاربری زمین های کشاورزی تاکید کرد و گفت: حتی خاک از آب نیز مهم تر است زیرا هزاران سال برای ایجاد یک سانتیمتر خاک زمان نیاز است.

عبدالله یوسفی، شخم و شیار در جهت شیب را یکی از دلایل فرسایش خاک دانست و اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون در اراضی شیبدار استان، به خصوص در مسیر بجنورد - اسفراین کشاورزان در شیب های تند، اراضی را در جهت شیب شخم می زنند و حال آنکه از آن محصولی هم برداشت نمی کنند و تنها انگیزه آنان تصرف زمین است.

وی با بیان اینکه مسایل اجتماعی پیچیده ای در این حوزه وجود دارد، گفت: با دستگاه های اجرایی در این خصوص اختلافاتی وجود دارد اما باید کارشناسان پیشنهادهایی برای کشت در جهت خلاف شیب و همچنین کشت گیاهان چندساله بدهند.

یوسفی سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی را 400 هزار هکتار دانست و افزود: کل اراضی استان 2 میلیون و 800 هزار هکتار است که اکنون 13 درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و 87 درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

استان خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد و 44 درصد جمعیت 863 هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

پنجم دسامبر، برابر با 14 آذرماه خورشیدی، روز جهانی خاک نامگذاری شده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 346
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران