پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 422249 تاریخ : 1397/09/06-15:45:22
,8,
تحریم، فرصتی برای شکوفایی صنایع پایین دستی

احمدزاده اصل:

تحریم، فرصتی برای شکوفایی صنایع پایین دستی

احمدزاده اصل، تحولات اخیر بازار را بیشتر ناشی از حضور ریسک های سیستماتیک دانست و افزود: به محض آنکه بازار خود را اصلاح کند و این ریسک ها تعیین تکلیف شوند، التهابات نیز فروکش خواهد کرد؛ چرا که شرکت ها از پتانسیل خوبی برای سودآوری برخوردارند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران، گزارش های 9 ماهه شرکت های بورسی را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: گزارش هایی که در چند روز آینده هم خواهد رسید، مطلوب خواهد بود.

علی احمدزاده اصل تحولات اخیر بازار را بیشتر ناشی از حضور ریسک های سیستماتیک دانست و افزود: به محض آنکه بازار خود را اصلاح کند و این ریسک ها تعیین تکلیف شوند، التهابات نیز فروکش خواهد کرد؛ چرا که شرکت ها از پتانسیل خوبی برای سودآوری برخوردارند.  

وی با بیان اینکه بخش عملکردی شرکت ها روند مطلوب و بازارپسندی را طی می کند، اظهار داشت: با کارنامه خوبی که از  شرکت ها در گزارش های 9 ماهه شاهدیم، مشکل خاصی وجود ندارد و در واقع به نوعی ریسک های غیرسیستماتیک هم پوشش داده می شود.  

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: شرکت ها و صنایع بزرگی همچون مس، فولاد و پتروشیمی اگر چه صادرات چندانی نداشتند  اما در داخل کشور، میزان تقاضا به نحو معناداری افزایش یافت؛ لذا توانستند عدم صادرات را با فروش داخلی و افزایش حجم و ارزش فروش پوشش دهند. برای نمونه شرکت های فعال در گروه مس توانست حتی با بهبود بخشیدن به وضعیت قبلی خود بودجه های خود را پوشش دهند و با تعدیل مثبت همراه شدند.

قائم مقام شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع سیمان افزود: هم اکنون فروش ریالی شرکت ها در داخل بسیار زیاد شده و اگرپیش از این یک فراورده یا محصول بالادستی پتروشیمی یا معدنی را به بهایی مشخص می فروختند، در حال حاضر همان محصول  را 2 برابر و گاهی تا 4 برابر می فروشند.  

به گفته احمدزاده اصل، در شرایط تحریم حتی شرکت هایی که تا حدودی غیرفعال بودند و در صنایع پایین دستی توان رقابت با شرکت های خارجی را نداشتند، با افزایش قیمت معادل ها یا مشابه های خارجی،  توان رقابت در داخل را پیدا می کنند.

وی شکوفایی صنایع پایین دستی را از جمله آثار این اتفاق دانست و گفت: اگر در شرایط تحریم از فرصت ها به خوبی استفاده شود و  صنایع مختلف پایین دستی مانند مس و فولاد و به ویژه پتروشیمی ها مورد حمایت قرار گیرند، توان رقابت و تولید محصول و ایجاد ارزش افزوده را بازخواهند یافت و این مساله در نهایت بر تولیدات کل صنایع، اثرات مثبت خواهد گذاشت.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه این گفت و گو در پاسخ به سوالی در خصوص ورود برخی پتروشیمی ها به مرحله تعمیرات و احتمال تاثیر آن بر بازار گفت: تعمیرات و اورهال در کل بودجه پتروشیمی ها دیده شده است؛ در حقیقت هیچ شرکتی فارغ از محاسبات اورهال نبوده و از قبل پیش بینی ها انجام شده است. بنابراین اگر عکس العمل منفی هم دیده شود، بیشتر احساسی و فارغ از تحلیل های منطقی است.

احمدزاده اصل خاطرنشان کرد: در هرحال برای سال 97 علی رغم اورهال شدن برخی شرکت ها و تعطیلی به علت تعمیرات و حتی کاهش صادرات با قاطعیت می توان گفت که به بودجه خود خواهند رسید.

وی در پایان با ابراز خوشبینی نسبت به پوشش بودجه شرکت ها برای سال 97 افزود: شرکت ها روند طبیعی خود را طی خواهند کرد و حتی ممکن است سودهای قابل قبول تر و مناسب تری در پایان سال ارائه دهند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 237
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران