پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 493335 تاریخ : 1398/08/20-15:41:49
,8,5,
بورس انرژی در حوزه فرآورده های نفتی موفق بوده است

حمید حسینی:

بورس انرژی در حوزه فرآورده های نفتی موفق بوده است

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی، حضور شرکت ها در بورس را موجب شفافیت دانست و گفت: بورس سبب می شود ضمن ایجاد رقابت بین فعالان اقتصادی ، هزینه ها برای پالایشگاه ها نیز به حداقل کاهش پیدا کند و در قیمت ها هماهنگی ایجاد شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعتبه نقل از سنا ، حمید حسینی گفت: بورس انرژی اگر بتواند در عرضه فرآورده های نفتی منظم و مستمر عمل کند، قطعا سهم ما در صادرات فرآورده های نفتی در منطقه می تواند افزایش پیدا کند.

وی افزود: گاهی در معادلات حرف و حدیث هایی در خصوص عرضه کالا مطرح بود ولی با ارائه محصولات نفتی در بورس انرژی محیط شفافی ایجاده شده و امکان خرید و فروش برای همه خریداران خارجی و فعالان داخلی از طریق بورس فراهم شده است.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی کشور با تاکید بر اینکه ارائه محصولات نفتی در بورس انرژی می تواند به انحصار و ابهاماتی که در حوزه صادرات محصولات انرژی وجود دارد، پایان دهد، گفت: طی این دو ماه بورس انرژی در حوزه فرآورده های نفتی موفق بوده است.

وی به نقش بورس انرژی در صادرات فرآورده های نفتی اشاره کرد و گفت: اکنون که نفت و فرآورده های نفتی تحریم هستند و خود شرکت نفت نیز تحریم است، بورس انرژی می تواند در این حوزه  فعال تر و پررنگ تر ظاهر شود؛ چرا که شرکت نفت یا شرکت های دولتی در حوزه صادرات محدودیت دارند.

حسینی افزود: ما روزانه حدود 600 هزار بشکه ظرفیت پالایشی داریم که مازاد بر نیاز داخل است و تبدیل به انواع فرآورده ها می شود . بخشی از این تولید  از طریق دریا صادر می شود که تا به حال در بورس ارائه نشده و قرار است به زودی آن اقلام نیز وارد بورس شود و قطعا وزن بورس افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: بقیه تولیدات پالایشگاه ها هم که از مرزهای زمینی صادر می شدند تا به حال از بورس عرضه می شده و قطعا اگر آن فروشی که توسط شرکت نفت دارد انجام می شود از طریق بورس عرضه شود، می تواند راه را برای عده ای که شاید تا به حال دسترسی و شناخت لازم را  برای ورود به معاملات نداشته اند باز کند. ضمن اینکه خریداران خارجی نیز خودشان می توانند با اطمینان بیشتر وارد شوند و خرید کنند.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی کشور در خصوص نوع پرداخت ها توسط خریداران خارجی در بورس انرژی اظهار کرد: در بورس عمدتا پرداخت ها بر اساس ریال است و برای خریدار خارجی امکان خرید وجود دارد . اگر قرار است محموله های بزرگ در بورس وارد و معامله شود قطعا جابه جایی اینها بر اساس ریال و تبدیل ارز به ریال کار آسانی نیست، لذا پیشنهاد داده ایم که برای معاملات بتوانیم هم ارز خارجی و هم ریال دریافت کنیم.

وی در رابطه با صادرات بنزین نیز گفت: خوشبختانه با راه اندازی سه فاز پالایشگاه خلیج فارس، تولید بنزین در پالایشگاه های داخلی به بیش از 115 میلیون لیتر رسیده است و با توجه به میزان مصرف کشور، روزانه بین 10 تا 20 میلیون لیتر بنزین مازاد داریم.

حسینی افزود: بخش عمده بنزین مازاد اکتان 87 و اکتان 91 است و در بعضی از بازارها می توانیم صادرات کنیم؛ ولی این بازارها محدود هستند و محصولات صادراتی ما بیشتر در پاکستان و افغانستان مصرف می شود. ضمن اینکه داریم بنزین با اکتان 95 نیز می فروشیم و عراق یکی از خریداران بنزین اکتان 95 ایران است.

 


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 358
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران