پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 487952 تاریخ : 1398/04/27-16:44:07
,15,
بدنبال بومی سازی سیستم عامل نیستیم

محمد جواد آذری جهرمی؛

بدنبال بومی سازی سیستم عامل نیستیم

به دنبال این هستیم که خود را در برابر تروریسم اقتصادی که یک دولت می تواند با تصمیمات یک جانبه علیه ملت ایران اقدام کند، ایمن کنیم.

به گزارش خبرنگار بانک و صنعت محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری نمایشگاه الکامپ با بیان اینکه 876 شرکت در این نمایشگاه حضور دارند افزود: این شرکت ها دستاوردهای یک سال گذشته خود را ارائه می کنند. 40 هیئت بلندپایه خارجی از جمله کشورهای روسیه، آدربایجان، ترکیه، ترکمنستان، عمان و پاکستان در این نمایشگاه شرکت کرده اند، که هدف افزایش تبادلات منطقه ای است.

وی در خصوص اندروید داخلی و سفارشی کردن اندروید و تلاش برای تسری سیستم عامل های بومی به کشورهای همسایه اظهار کرد: این حوزه از این بابت که سه ذی نفع شامل کاربرانی که تجربه استفاده از آن را دارند، تولیدکنندگان تلفن همراه و توسعه دهندگان نرم افزار دارد موضوع پیچیده ای است؛ و هر سیستم عاملی که میخواهد موفق باشد باید ذی نفعان را جذب کند. لذا توسعه سیستم عامل بومی هم یکی از محورهای ما است اما اینکه اندروید سفارشی شده را به سایر کشورها بدهیم در دستور کار ما نیست.

آذری جهرمی درباره ی تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی گفت: این یک سیستم عامل بومی نیست، بلکه اندروید سفارشی شده است. سیستم عامل بومی از پایه با مکانیزم های داخلی طراحی می شود که البته از دولت های قبل هم در مرکز تحقیقات مورد توجه قرار داشته و سیستم عامل زمین که مدل سفارشی شده و توسعه داده شده از لینوکس بود ایجاد شد.

وی ادامه داد: ما به دنبال بومی سازی سیستم عامل نیستیم. به دنبال این هستیم که خود را در برابر تروریسم اقتصادی که یک دولت می تواند با تصمیمات یک جانبه علیه ملت ایران اقدام کند، ایمن کنیم. می خواهیم از کسب و کارهایمان دفاع کنیم و با پیگیری سفارشی شدن یک سیستم عامل، خود را در برابر تهدیدات ایزوله کنیم تا دسترسی این دولت را به حذف اپلیکیش هایمان از گوشی ها حذف کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر یک روز اپلیکیشن های ایرانی از گوشی ها حذف شوند، من به عنوان وزیر ارتباطات باید پاسخگو باشم، گفت: مدل عملکردی این گوشی اینطور نیست که بخواهد دسترسی کاربران ایرانی به اپلیکیشن های بین المللی را محدود کند، همه آپ های بین المللی می توانند روی آن نصب شوند، اما امکان حذف اپلیکیشن های ایرانی از آن وجود ندارد.

آذری جهرمی با بیان اینکه اکوسیستم سیستم عامل بسیار پیچیده است، افزود: در کشورهای مختلف از چین و روسیه و کره جنوبی هم پروژه توسعه سیستم عامل به دلیل پیچیدگی های شدید تا کنون موفقیت آمیز نبوده است، البته باید روی آن کار شود. این سیستم عامل که در حال حاضر روی گوشی های ایرانی وجود دارد و بعدا می تواند روی سایر گوشی ها آزمایش شود، همان اندروید است که سفارشی شده و برخی دسترسی ها از آن حذف شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا سیستم عامل می تواند موفقیت آمیز باشد؟ گفت: این پروژه برگ ماست در برابر زیاده خواهی دیگران‌، اکنون راه حل داریم که با تمام توان آن را پیاده سازی می کنیم و اجازه دست اندازی کسی به بازار داخلی خود را نمی دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص حذف کارت سوخت بانکی اظهار داشت: هیچ اشکال فنی در اتصال سیستم کارت بانکی به کارت سوخت وجود ندارد و همین الان هم قابلیت فعال سازی وجود دارد؛ سناریویی که در روز اول مطرح کردند سناریو دو نرخی بود و در این سناریو کارت بانکی قابلیت کار کرد داشت، در سناریو تک نرخی به نظر می رسد استفاده از کارت بانکی با سیکل فعلی شرکت پخش و پالایش همخوانی نداشته باشد یعنی کارت بانکی در این شرایط برای آنها مفید نباشد.

وی ادامه داد: پیشنهاد دادند کسانی که کارتشان را به همراه ندارند بتوانند نرخ مشخصی را در نظرخواهی بگیرند، شخصا به صورت جزیی در جریان موضوع نیستم لذا بررسی کرده و تا اعلام نتیجه موضوع، موضع گیری خواهیم داشت.

جهرمی با تاکید بر اینکه سیاست ما حرکت به سمت شبکه ثابت بدون مس است گفت: در یکی دو سال اخیر به دلیل نوسانات ارزی و مشکلات در سرمایه گذاری، در حوزه شبکه ثابت به اهدافمان نرسیدیم؛ البته توسعه پهن باند موبایل به روایت گزارش ها در ایران بسیار خوب است چراکه از تکنولوژی های روز دنیا استفاده کرده ایم.

وی با اشاره به رتبه اول سنگاپور در سرعت اینترنت اظهار کرد: سرعت اینترنت سنگاپور از یک تا 10 گیگابیت هم رسیده است درحالی که استفاده از اینترنت موبایل چندان رایج نیست؛ ما در پهن باند موبایل اگر بهتر از سنگاپور نباشیم، کمتر نیستیم اما توسعه شبکه ثابتمان خوب نبوده است.

آذری جهرمی با اشاره به جایگزینی VDSL به جای ADSL، بیان کرد: شرکت مخابرات ایران چهار میلیون مشترک ADSL دارد و از امروز سرویسی تحت عنوان سورینو را ارائه می دهد که به صورت متوسط می تواند سرعت اینترنت را تا 40 مگابیت بر ثانیه افزایش دهد. این سرویس تا کابینه خط مشترک، به صورت فیبر نوری و در منطقه محل سکونت، از طریق سیم مسی ارائه می شود.

وزیر ارتباطات با اشاره به تلاش برای ایجاد رمزارز بومی بیان کرد: سیاست گذاری و تصمیم گیری درباره هر ارزی بر عهده شورای پول و اعتبار است، مجری و بازویی اجرایی هم بانک مرکزی است. ما اعلام کردیم که یک نمونه آزمایشی از کارکرد رمزارزها استفاده می کنیم که تکونولوژی تولید رمزارز و مدل مفهومی آن را داخل کشور توسعه دهیم، چون ما به عنوان وزارت فناوری اطلاعات مسئول توسعه تکنولوژی هستیم.

آذری جهرمی در پاسخ به سوال خبرنگار بانک و صنعت در خصوص بسترهای حمایتی از شرکت ها و استارت آپ ها در زمینه هوشمند سازی، گفت: یک استارت آپ ممکن است از AI استفاده بکند، لذا حمایت ما از استارت آپ ها ربطی به فیلدشان ندارد و از استارت آپ به صورت کلی حمایت می شود. سال گذشته حدود 20 درصد از بودجه مرکز تحقیقات صرف توسعه AI شده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 270
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران