به گفته سخنگوی صنعت برق این میزان مصرف در مقایسه با رکورد اوج مصرف سال گذشته که 69 هزار و 500 مگاوات بود، 4 هزار مگاوات بیشتر است که این میزان حکایت از رشد 5.7 درصدی اوج مصرف برق دارد.
محدودیتی برای صنایع ایجاد نشد
توسعه صنعت برق یکی از مقوله های توسعه هر کشوری است که منجر به رشد اقتصادی و ارتقا سطح کیفیت زندگی مردم می شود. تجربه تلخ قطعی برق در سالهای گذشته مردم را نگران زمانبندی ها و خاموشی های دوباره کرده بود و صنایع بیم قطعی برق را در روزهای کاری داشتند اما این اتفاق نیفتاد و با توافقی بین وزارت نیرو و وزارت صمت برای گذر از تابستان بدون خاموشی و پایداری شبکه برق در زمان پیک منعقد شده است که براساس این توافق شهرک های صنعتی می توانند روز جمعه را به فعالیت بپردازند و به ازای برقی که در ساعت های اعلامی برایشان محدودیت ایجاد می شود روز جمعه و ایام تعطیل بدون محدودیت فعالیت کنند و جبران تولید را بنمایند؛ در صورتیکه سالهای گذشته ایام تعطیل برقی در اختیار شهرک های صنعتی قرار نمی گرفت و طرح جایگزینی روزهای تعطیل در نظر گرفته نشده بود.
سهم هریک از مشترکان برق چقدر است
آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر طی روزهای گذشته با بیان اینکه بیش از 35 درصد مشترکان کل کشور مشمول پاداش صرفه جویی شدند و به طور متوسط حدود 21 درصد مصرف خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داده اند، گفت: تا کنون مبلغ 982 میلیارد تومان پاداش صرفه جویی برق به مشترکان پرداخت شده است.
اما باید دید سهم هر یک از مشترکان چقدر است؟ در رابطه با این موضوع عبد الامیر یا قوتی مدیرکل دفتر مشترکین و مدیریت مصرف شرکت توانیر به خبرنگار مهر می گوید: 80 درصد از مشترکان خانگی بر مبنای الگوی مصرف، مصرف برق دارند که 60 درصد مصرف برق را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: همچنین 10 درصد از مشترکان تا یک و نیم برابر الگوی مصرف قرار دارند سهم مصرف برق این تعداد از مشترکان 15 درصد و 6 درصد از مشترکان مصرف برقشان به دو برابر الگو می رسد که 12 درصد از مصرف برق را به خود اختصاص داده اند.
با تمامی آمار و ارقام ارائه شده، به نظر می رسد که مدیریت مصرف بهترین راه حل برای گذار از ایام گرم سال و کمک به پایداری شبکه برق باشد، چرا که به گفته یاقوتی تنها 4 درصد از مشترکان برق بسیار بد مصرف هستند در حالیکه 13 درصد برق خانگی کشور توسط این مشترکان مصرف می شود.
هشدار؛ مشترکان بد مصرف منتظر قبوض غیر متعارف باشند
یاقوتی خاطر نشان کرد: تعرفه مصرف برق برای مشترکان به صورت پلکان است و با توجه به تعرفه های اصلاح شده، پلکان ها به گونه ای طراحی شده که سبب ایجاد انگیزه برای کاهش، مصرف می شود، به عنوان مثال در مناطق عادی اگر مصرف 250 کیلو وات ساعت باشد مشترکان باید 23 هزار و 750 تومان در ماه پرداخت کنند اما در صورتی که مصرف 5 برابری داشته باشند و 1250 کیلووات ساعت مصرف کنند باید یک میلیون و 300 هزار تومان در ماه پرداخت کنند یعنی 70 برابر تعرفه معمولی که این افزایش قیمت به مرور زمان افزایش پیدا می کند.
وی ادامه داد: در ماه های گرم سال به دلیل نصب تجهیزات هوشمند برای برخی از مصرف کنندگان در صورت نیاز نسبت به محدود کردن مصرف آنها اقدام می شود.
آنگونه که پیداست توانیر عزم آن را دارد که در صورت نیاز و ادامه دار بودن مصرف بد توسط مشترکان و پس از اخطار به این دسته از مشترکان بد مصرف قطعی برق این دسته از مشترکان که سهم 13 درصدی مصرف برق را به خود اختصاص داده اند در پیش بگیرد.
همراهی مردم کمک به پایداری شبکه برق
در این روزهای گرم از سال برخی از نکات ساده می تواند به پایداری شبکه برق کمک کند به عنوان مثال از ساعت 11 تا 17 که ساعات اوج بار است مصرف خود را کاهش دهند و از وسایلی مانند؛ اتو، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و استفاده از لوازم سرمایشی بر اساس دمای رفاه می توانند هم در هزینه های خود صرفه جویی کنند و هم به پایداری شبکه برق کمک کنند. البته طرح پاداش کاهش مصرف برق خانگی از ابتدای خرداد تا پایان شهریورماه قابل اغماض نیست چرا که حتی پرمصرف ها هم می توانند با کاهش مصرف برق خود پاداش دریافت کنند. به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران این طرح متناسب با اقلیم مناطق مختلف کشور طراحی شده و اگر مشترکان خانگی مصرف برق خود را به نحوی مدیریت نمایند که نسبت به دوره مشابه سال گذشته کمتر شود تا 2,000 تومان به ازای هر کیلووات ساعت پاداش خواهند گرفت.
در صورت رعایت تمامی مشترکان برق اعم از خانگی و صنعتی می توان به پایداری شبکه برق در بخش های مختلف آن هم بدون ایجاد محدودیت برای بخش های مختلف امیدوار بود.