به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت,کوروش پرویزیان در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بررسی ساز و کار و عملکرد پرداخت تسهیلات 16هزار میلیارد تومانی به صنایع کوچک و متوسط گفت: این اقدام دولت به منظور برون رفت هرچه سریعتر صنایع کوچک و متوسط از رکود است.
رئیس کانون بانک های خصوصی اظهار داشت: این برنامه می تواند برای صاحبان کسب و کار انگیزه و فرصت رقابت ایجاد کند و همچنین شاهد گسترش صادرات باشیم.
پرویزیان با اشاره به مطرح شدن موضوع اقتصاد مقاومتی و تلاش جدی همه جانبه برای حمایت از تولید افزود: باید روش هایی مورد استفاده قرار گیرد که از بدهکارتر شدن بیشتر صاحبان کسب و کارهای کوچک و متوسط جلوگیری شود و همچنین برای فروش محصولات و خدمات این بنگاه ها تمرکز داشته باشیم.
وی از برگزاری نشست مشترک کمیسیون بازار پول و سرمایه و کمیسیون صنایع اتاق در خصوص تسهیلات 16هزار میلیاردی با حضور نمایندگانی از بانک مرکزی، سازمان صنایع کوچک، هیات رییسه اتاق و جمعی از فعالان اقتصادی خبر داد.
مدیر عامل بانک پارسیان تاکید کرد: طبق برآورد های اعلامی بانک مرکزی عملکرد شبکه بانکی در سال 94به میزان 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات بود که با فرض حدود 50 درصد تسهیلات جدید، 200 هزار میلیارد تومان و با فرض 10درصد عددی حدود 20 هزار میلیارد تومان برای پرداخت به بنگاه های کوچک و متوسط توصیه شده بود.
پرویزیان از فعالیت کارگروههای ملی و استانی برای تسهیل، رفع موانع و تخصیص منابع به 7500بنگاه خبر داد و افزود: تا تاریخ 19 مهرماه سال جاری بالغ بر 11 هزار و 760 واحد و 8800 میلیارد تومان در ستون تسهیلات بانکی ثبت شده است.
وی با بیان اینکه کمیسیون های بازار پول و صنایع اتاق بازرگانی بر کمک های فنی و جبرانی از سوی دولت و مجلس برای حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط تاکید دارند افزود: نرخ های معمول تسهیلات بانکی پاسخگوی نیاز بنگاه ها نیست و پیش بینی یارانه های کافی برای تعدیل و تخفیف نرخ تسهیلات قراردادهای مبادله ای و یا مشارکتی مورد انتظار است.
رئیس کانون بانکهای خصوصی ادامه داد: همچنین برای اعطای تسهیلات 16هزار میلیارد تومانی پیش بینی حداقل سالیانه 1600میلیارد تومان برای تعدیل نرخ ها در بازه 10تا 12درصد مورد نیاز است.
پرویزیان همچنین از منابع سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در بانک ها با نرخ های مناسب با تراز بین المللی برای حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط سخن گفت و افزود: موضوع انضباط مالی و رونق کسب و کار کوچک و متوسط در حال تولید و توسعه کسب و کار آنها مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در اعطای تسهیلات به واحدهای دارای مشکل کمک هایی را از جمله عدم توجه به چک برگشتی، بدهی معوق، عدم رعایت نسبت مالکانه و ... را در نظر گرفته است.