• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 351769 تاریخ : 1397/04/12-14:39:39
,17,
فعال‌سازی کارنه تیر الکترونیک در کریدورشمال- جنوب

فعال‌سازی کارنه تیر الکترونیک در کریدورشمال- جنوب

نشست فعال‌سازی کارنه‌تیر الکترونیک در کریدور شمال _ جنوب با حضور معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، مدیرکل دفتر نظارت بر ترانزیت و نمایندگان سازمان حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای (ایرو) در تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی گمرک ایران؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: ایران آماده انتقال تجربیات تیرالکترونیک به کشورهای هند و آذربایجان در پروژه کریدور شمال- جنوب است.

علیرضا مقدسی در نشست فعال‌سازی کارنه‌تیر در کریدور شمال-جنوب با اعلام این خبر به نمایندگان این دو کشور و نماینده ایرو در این جلسه گفت: با توجه به زیرساخت‌های الکترونیکی هند و آمادگی مناسبی که کشور آذربایجان در پروژه تیرالکترونیک نشان داده است ما از دو کشور دعوت می‌کنیم که تیرالکترنیک را در کریدور شمال –جنوب ادامه دهند و پیشگام این اقدام در منطقه باشند چراکه هدف نهایی ما اجرای تیرالکترونیک در کریدور شمال- جنوب است.
معاون حقوقی گمرک کشور به تجربیات ایران در زمینه همکاری‌های بین‌المللی در این حوزه اشاره کرد و توضیح داد: گمرک ایران با ایجاد زیرساخت‌های الکترونیکی در گمرک و حذف کاغذ و برقراری تبادلات الکترونیکی اطلاعات بین گمرکات توانست تجربه موفق تیر الکترونیکی بین گمرک ایران و ترکیه را رقم بزند. مقدسی همچنین به تجربه حمل ترکیبی میان ایران و اسلوونی اشاره کرد و با موفق خواندن آن گفت: این یک تجربه اینتر مدال بود و ایران آماده پروژه حمل ترکیبی با همکاری هند و آذربایجان است، چراکه این اقدام نه تنها کاهش هزینه‌ها را به دنبال خواهد داشت که موجب همگرایی کشورهای منطقه نیز خواهد شد.
معاون حقوقی و نظارت گمرک خطاب به نمایندگان کشورهای آذربایجان، هند گفت: با الحاق هند به کنوانسیون تیر و امکان استفاده از کارنه‌تیر به عنوان یک سند گمرکی، تسهیل و تسریع ترانزیت را در پیش خواهیم داشت و سه کشور با توانایی‌هایی که دارند می‌توانند اولین پروژه تیر الکترونیک را در کنار هم به خوبی اجرا کنند. گمرک ایران آماده هرگونه همکاری و انتقال تجربیات درجهت تسریع این پروژه است.
علیرضا مقدسی به تجارت میان ایران و هند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر همکاری خوبی بین گمرکات ایران و هند وجود دارد و ایران کالای هند را از طریق چابهار به افغانستان ترانزیت می‌کند که می‌تواند پایه و اساسی برای گسترش همکاری‌های تجاری میان دو کشور باشد.
معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران به نشست آتی این گروه که در ماه سپتامبر در باکو برگزار شد، اشاره کرد و گفت: ما در نشست آتی برای برگزاری جلسات کارشناسی و تخصصی و تکمیلی، همچنین تبادل تجربیات تیر الکترونیک اعلام آمادگی می‌کنیم.
فرید ولی‌اف نماینده گمرک آذربایجان در آغاز صحبت‌هایش در این نشست به توصیه مقام اول کشور خود اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور ما بر گسترش ترانزیت با ایران تأکید بسیار کرده است و ما در راستای راهبردهای ایشان بر گسترش و تسهیل تجارت بین ایران و آذربایجان جدی و پیگیر هستیم.
ولی‌اف ادامه داد: ما می‌خواهیم یک تجارت امن را در کریدور شمال- جنوب ایجاد کنیم و فعال کردن ترانزیت در این کریدور اولویت کشور آذربایجان است. خانم ویجیا لاکشمی نماینده کشور هند نیز در این نشست ضمن تشکر از گمرک ایران در تسهیل ترانزیت میان هند و افغانستان گفت: هند آماده اجرای تیر الکترونیک از ماه آینده است و از این پروژه به شدت حمایت می‌کند.
در پایان این نشست علیرضا مقدسی معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران با اشاره به کسب رتبه برتر گمرک ایران در کشفیات قاچاق و مواد مخدر در جهان از سوی سازمان جهانی گمرک، از آن به عنوان یکی از افتخارات گمرک ایران در مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر در منطقه نام برد و از نمایندگان هند، آذربایجان و ایرو برای دعوت کرد از سامانه‌های الکترونیکی و کشفیات گمرک بازدید کنند.
بنابراین گزارش؛ هند در سال گذشته به کنوانسیون تیر پیوست. ایران و ترکیه در سال گذشته در زمینه تیر الکترونیک برای اولین بار در دنیا همکاری مشترکی را کلید زدند که منجر به تجربه موفقی در این زمینه شد. هند نیز به‌زودی پروژه تیر را در کشورش آغاز خواهد کرد. سه کشور ایران، هند و آذربایجان درصدد همکاری مشترک برای اجرای تیر الکترونیک در کریدور شمال – جنوب هستند و از سال گذشته سلسله نشست‌های تخصصی را در این زمینه آغاز کردند. نشست اول سال گذشته در بمبئی و امسال نشست دوم در تهران برگزار شد. باکو درماه سپتامبر میزبان نشست آتی خواهد بود. ایران با دو تجربه بین‌المللی حمل ترکیبی و تیر الکترونیک آماده انتقال تجربیات خود برای تسریع و تسهیل تجارت در کریدور شمال- جنوب است. این پروژه با همکاری ایرو، اتاق‌های بازرگانی و گمرکات کشورهای عضو کریدور اجرا می‌شود. کشورهای عضور درصدد هستند پیش از اجرای تیرالکترونیک در این مسیر چالش‌ها را شناسایی کرده و از تجربیات الکترونیکی گمرک ایران استفاده کنند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران