• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 225504 تاریخ : 1395/06/28-12:15:08
,5,
صنعت و دولت به محققان اعتماد کنند

تشریح توانمندی‌های پژوهشکده پالایش نفت

صنعت و دولت به محققان اعتماد کنند

رئیس پردیس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت ضمن برشمردن توانمندی‌های این پژوهشکده، خواستار اعتماد بیشتر دولت و صنعت کشور به محققان و دستاوردهای آنان شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ،علی‏ احسان نظربیگی، مهم‏ترین دستاور پژوهشکده پالایش پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت را اجرای پروژه ‌های مرکاپتان زدایی از برش‌های سبک نفتی (DMD) و مرکاپتان‌زدایی از میعانات گازی (DMC) یا همان تصفیه فرآورده‏ های سبک نفت خام و میعانات گازی عنوان کرد.

وی گفت: پژوهشگاه، دانش فنی این طرح‌ها را توسعه داد؛ به صنعت ارائه کرد و هم اکنون نیز این دانش فنی به مرحله تجاری‏‌سازی رسیده است و چند واحد صنعتی در این زمینه فعالیت می کنند.

نظربیگی درباره دستاورد اصلی بومی سازی دانش فنی این پروژه ها توضیح داد: نتیجه کلی این فرآیند، تبدیل یک فرآورده ترش، خورنده و مضر برای محیط زیست به یک فرآورده شیرین و سالم است.

وی گفت: یعنی با تصفیه یک فرآورده دارای مرکاپتان‏ و گوگرد و بهبود کیفیت آن، محصول برای مصرف داخلی یا صادرات آماده می شود.

به گفته نظربیگی، واحد مرکاپتان زدایی در برخی مناطق مانند پتروشیمی خارک ساخته و راه ‏اندازی شده و در برخی نقاط دیگر مانند فازهای پارس جنوبی، این واحد صنعتی با مشارکت قرارگاه خاتم در حال ساخت است.

وی درباره چالش های اجرای چنین طرح هایی گفت: مهم‏ترین چالش، برداشتن نخستین گام است و محققان، پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی انتظار دارند دولت و صنعت کشور بیشتر به آنها اعتماد کنند.

نظربیگی ادامه داد: همیشه درصدی ریسک وجود دارد؛ به هر حال باید گام نخست را برداشت تا فناوری و دانش فنی داخلی امکان توسعه و تجاری‌سازی بیابند.

رئیس پردیس پژوهشکده پالایش پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت گفت:  تمرکز این پژوهشکده بیشتر بر فناوری‏های نوین پالایشی، فناوری‌های نوین ارتقا، تبدیل، تصفیه و شیرین‏ سازی مطابق با آخرین استانداردهای جهانی است و با توجه به این که استانداردهای زیست‏ محیطی همواره سختگیرانه تر می‏‏شوند، دستیابی به انرژی های پاک به منظور کاهش آسیب رسانی به محیط زیست نیز در این پژوهشکده مدنظر است.

وی درباره برنامه های این پژوهشکده گفت: روزآمدکردن خدمات آزمایشگاهی از برنامه های اصلی ماست؛ متاسفانه در یک برهه زمانی برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی تحت فشار بودیم و اعتبار کافی برای به‌روز کردن این تجهیزات در اختیار نداشتیم و امیدواریم با توجه به وضعیت کشور و همچنین تاکید بر سیاست های اقتصاد مقاومتی، صنعت بیش از این به پژوهشگاه اعتماد کند تا بتوانیم در داخلی سازی توانمندتر شویم.

نظربیگی ادامه داد: ما معتقدیم و ادعا داریم که می‏ توانیم یک پالایشگاه صددرصد ایرانی ب رمبنای تخصص و دانش داخلی طراحی کنیم و به کمک پیمانکاران داخلی در کشور بسازیم.

وی یادآور شد: ممکن است برخی قطعات از خارج خریداری شوند، اما قابلیت طراحی و ارائه دانش و ساخت عمده تجهیزات در داخل کشور وجود دارد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران