به گزارش بانک و صنعت، شرکت پتروپارس، برنده قرارداد 1.78 میلیارد دلاری برای توسعه میدان گازی بزرگ فرزاد-ب از طرف شرکت ملی نفت ایران شد. این پروژه قبلا توسط گروهی از شرکت های هندی به بهره برداری رسیده بود. بلومبرگ گزارشی در این باره منتشر کرده است.
پتروپارس طبق توافق، ظرف 5 سال، 28 میلیون مترمکعب گاز در روز از ذخایر دریایی تولید خواهد کرد. به گزارش شانا، خبرگزاری رسمی وزارت نفت ایران، این قرارداد روز دوشنبه انجام شد. حجم ذخایر میدان گازی فرزاد-ب، حدود 500 میلیارد مترمکعب تخمین زده شده است.
مهم ترین بخش های شرح کار این قرارداد شامل حفاری هشت حلقه چاه تولیدی، ساخت و نصب دو سکوی سرچاهی فرعی و اصلی، احداث تأسیسات جداسازی مایعات در سکوی اصلی، احداث یک رشته خط لوله دریایی 36 اینچ به طول تقریبی 230 کیلومتر برای انتقال سیال ترش از سکوی اصلی به تأسیسات خشکی، احداث یک رشته خط لوله دریایی 10 اینچ به طول تقریبی 230 کیلومتر برای انتقال میعانات به خشکی، احداث یک رشته خط لوله 20 اینچ رابط دو سکو به طول 3 کیلومتر، احداث تأسیسات ساحلی طرح شامل تجهیزات دریافت سیال ترش تولیدی بخش فراساحل و جداسازی میعانات به همراه تأسیسات جانبی و خطوط لوله خشکی برای انتقال و توزیع گاز ترش و میعانات به پالایشگاه های مستقر در منطقه پارس 2 است.
کنسرسیوم هندی به رهبری شرکت ONGC Videsh، در حال مذاکره با ایران برای توسعه این میدان بود، اما اختلاف نظرها در مورد حجم سرمایه گذاری و قیمت گذاری، رسیدن به توافق را به تاخیر انداخت و بعد هم که در سال 2018 ایالات متحده دوباره تحریم هایی علیه ایران وضع کرد، مذاکرات متوقف شد.
قبل از تحریم ها، ایران قصد داشت به عنوان بخشی از تلاش برای مدرن سازی صنعت نفت و بهبود تخصص و دانش فنی، چندین پروژه بزرگ نفتی و گازی را به طور مشترک با شرکت های انرژی خارجی توسعه دهد.
فرزاد-ب آخرین پروژه بزرگ انرژی ایران بود که به دنبال مهاجرت شرکت های خارجی از صنعت نفت و گاز ایران به پتروپارس اعطا شده است. بعد از اینکه شرکت های توتال و شرکت پتروشیمی ملی چین پروژه 5 میلیارد دلاری را به دلیل تحریم های امریکا، ترک کردند، این شرکت سال گذشته، توسعه فاز دریایی میدان پارس جنوبی ایران را هم بر عهده گرفتند.
ایران در حال آماده سازی میدان های نفتی و روابط با مشتری هایش است، بنابراین می تواند تولید و صادراتش را افزایش دهد، چرا که به نظر می رسد توافق با ایالات متحده، نزدیک تر شده است. به این ترتیب تحریم های اقتصادی برداشته می شود و توافق هسته ای سال 2015 دوباره احیای خواهد شد.