پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت:نخستین مرکز نوآوری کسب و کار خدمات مالی آسیا، با حضوردکتر فرهاد نیلی رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، آقای کاظمی دینان مشاور رئیس کل بانک مرکزی، دکتر دیواندری، مدیرعامل بانک پارسیان، مدیران و کارکنان گروه مالی پارسیان آغازبه کار کرد.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت,علی دیواندری مدیر عامل بانک پارسیان با تاکید بر اینکه کسب و کار بدون نوآوری قابل اداره کردن نیست گفت: بنگاهی که می خواهد پیشتاز بماند باید به دنبال نوآوری باشد.
علی دیواندری مدیرعامل بانک پارسیان در مراسم افتتاح این مرکز، با بیان این نکته که نسل جدید، انتظارات جدیدی از کسب و کار به ویژه در صنعت بانکداری دارد، اظهار داشت: باید محلی برای شکوفا شدن استعدادهای نسل جوان جامعه وجود داشته باشد، به عبارت دیگر برای پاسخگویی به نیازهای جدید باید روش های قدیمی را تغییر دهیم و خود را به روش های جدید مجهز کنیم. مدیر عامل بانک پارسیان در مراسم رونمایی از مرکز نوآوری و کسب و کار پارسیان تاکید کرد: کسب و کار بدون نوآوری قابل اداره کردن نیست.
وی در ادامه، بیکاری، کمبود منابع، تغییرات آب و هوایی،عدم تعادل بین ثروت و درآمد و عدم ثبات سیاسی و اجتماعی را از مشکلات پیش روی اقتصادها عنوان و خاطرنشان کرد: از سال 2000 تا 2006 پیش از بروز بحران اقتصادی، بازده بانکها در دنیا 10 الی 15 درصد بوده اما با بروز بحران، بازدهی کاهش یافته و به زیر صفر رسیده است.
وی با بیان این نکته که "مرکز نوآوری کسب و کار بانک پارسیان" با بهره گیری از نیروهای نخبه ی درون و بیرون این بانک کارهای خود را به پیش خواهد برد، ادامه داد: هدف این مرکز بهره گیری از راه حل های جدید بانکداری و تصمیم سازی برای بخش های مختلف بانک پارسیان است.
دیواندری با تاکید بر این نکته که کسب و کار در دهه های آینده بدون استفاده از نوآوری قابل اداره کردن نخواهد بود، گفت: اگر صحبت از نخبگان می کنیم باید جایی برای شکوفایی استعدادهای آنان و بروز نوآوری های ایشان وجود داشته باشد و یکی از دلایلی که هم اکنون در کشور پیشرفت های انفرادی خیلی کمرنگ است، نبود محلی برای شکوفایی استعدادها است.
مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به این نکته که بر اساس تحقیقات صورت گرفته، 88 درصد جوامع با رشد کسب و کار می توانند شغل خود را حفظ کرده و حتی ارتقا دهند، ادامه داد: از تجارت های خصوصی انتظار می رود که به افزایش سطح شکوفایی استعدادها به ویژه در نخبگان کمک کنند. نخبگانی که به این امید درس می خوانند که از استعدادهای آنان استفاده شود.
وی پایه های اصلی رشد بانکداری در دنیا را سه عامل خواند و اظهار داشت: عامل اول- ساده سازی، بهبود فرآیندها، سرعت بخشیدن به انجام کارها و کم کردن هزینه ها، عامل دوم- چابکی به معنای واکنش سریع به خواسته های مشتریان و عامل سوم- نوآوری است.
دیواندری تاکید کرد: با نوآوری مرزهای موفقیت را پشت سر می گذاریم و به بالاترین سطح کارایی می رسیم.
وی با اشاره به این نکته که هم اکنون در اغلب بانک های دنیا روی عامل اول یعنی ساده سازی روش ها و بهبود فرآیندها کار می کنند، تصریح کرد: در سال 2020 پایه های میز بانکداری، بانک هایی خواهند بود که چابکی را سرلوحه کار خویش قرار داده اند اما پیشتازان بانکداری، بانک هایی خواهند بود که روی نوآوری کار می کنند.
مدیرعامل بانک پارسیان خاطرنشان کرد: باید بتوانیم مدل های جدید کسب و کار را به مرحله اجرا درآوریم تا بتوانیم به نیازهای روز مشتریان خود پاسخ دهیم در غیراین صورت از گردونه رقابت خارج خواهیم شد و بازار را از دست خواهیم داد.
وی بر عواملی همچون پیش بینی بازار، پیوندهای استراتژیک، آمادگی سازمانی و شناسایی بینش درونی مشتریان تاکید کرد و اظهار داشت: مرکز نوآوری کسب و کار بانک پارسیان برای تحقق این ایده ها تاسیس شده است و با به کارگیری نخبگان ارزنده درون بانک و جذب نخبگان جدید از خارج بانک، یک بازوی فکری و عملی برای این بانک خواهد بود.
دیواندری تصریح کرد: با پتانسیلی که در بانک پارسیان وجود دارد و حمایت تمامی مدیران و کارکنان از دستاوردهای علمی" مرکز نوآوری کسب و کار" روز به روز شاهد اعتلای این بانک در نظام بانکداری کشور خواهیم بود.
به گفته وی، تلفیق نیروهای جوان، پرانرژی و خلاق بانک پارسیان و نیروهای مجرب، آینده درخشانی را برای این بانک رقم خواهد زد، ضمن این که شرکت های وابسته هم که تکمیل کننده خدمات بانک هستند به این تحول استراتژیک کمک خواهند کرد.
در ادامه این مراسم دکترفرهاد نیلی رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با اشاره به نتایج تحقیقی در زمینه بهرهوری بنگاههای اقصادی در ایران تصریح کرد: نتایج این تحقیق نشان داده که بهره وری بنگاههای اقتصادی در ایران کاهنده بوده و به طور متوسط هر سال کاهش می یابد.
وی در ادامه به بهره وری پایین سرمایه نسبت به تولید اشاره و خاطرنشان کرد: بررسی نشان داده است، بنگاههای بزرگتر بهره وری کمتری دارند. همچنین بنگاههایی که در زمینه صنعت انحصاریترند بهره وری پایینتری دارند.
نیلی با اشاره به اینکه پایین بودن بهره وری بنگاههای بزرگ، ناشی از سیاستهای اقتصاد کلان است گفت:برای بهبود بنگاههای بزرگ سیاستهای اقتصادی باید تغییر کند و در مورد بنگاههای کوچک باید مدیریت را متحول کنیم.
به گفته رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، خصوصی سازی بنگاههای بزرگ باعث افزایش قابل توجه بهره وری نمیشود.
وی با بیان اینکه بانکهایی که طی چند سال اخیر تاسیس شدهاند سهم کمی از بازار دارند خاطرنشان کرد: 90 درصد سهم بازار به بانکهایی اختصاص دارد که بیش از 10 سال از تاسیسشان می گذرد.
نیلی با تاکید بر اینکه بهره وری در بانکها باید بهبود یابد گفت: سیاستهای تعرفهای، دیواری در مقابل تحریمها ایجاد کرد تا بتوانیم تحریمها را دور بزنیم اما با کاهش فشار تحریم شبکه کارگزاری تنظیم میشود و آنچه بهره وری را بهبود می بخشد رقابت با بانکهای خارجی است که در این زمینه نیاز به بانکهای پیشتاز داریم.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه باید بتوانیم با بانکهای منطقهای رقابت کنیم، تصریح کرد: دو رکن نوآوری اراده مدیر و فشار رقابت بازار است که اتکا به رکن اول بسیار خوب است اما باید توجه کرد که فشار رقابت داخلی نمی تواند چندان موثر باشد و در واقع برای توسعه نوآوری به رکن دوم نیز باید توجه کرد.
جواد عباسی، رییس مرکز نوآوری کسب و کار بانک پارسیان هم با بیان این نکته که هدف از راه اندازی این مرکز، رصد فرصت های بی بدیل در نظام بانکی است، گفت: تنها رویکردی که می تواند در اقتصاد کشور ما ارزش ایجاد کند و کشور را به سمت آینده ای طلایی رهنمون سازد، حرکت به سوی اقتصادی نوآور، مبتنی بر توجه به نخبگان و نوآوران است.
وی ادامه داد: مرکز نوآوری کسب و کار بانک پارسیان قرار است با طراحی الگوهای جدید کسب و کار و خلق محصولات جدید همچنین ایجاد بسترهای جدید کسب و کار، این بانک را به سوی آینده ای درخشان هدایت کند.
عباسی با بیان این نکته که راه اندازی این مرکز از روز اول مدیریت دکتر دیواندری در بانک پارسیان در دستور کار قرار گرفت، خاطرنشان کرد: از سوی مدیریت عالی بانک، در بدو شروع فعالیت، پنج پروژه استراتژیک برای این مرکز تعریف شده است.
وی با قدردانی از تمامی دست اندرکاران راه اندازی مرکز بابت تجهیز فوری آن در مدت کوتاه 10 روزه، تاکید کرد: درب این مرکز به روی تمامی واحدهای صف و ستاد و شرکت های تابعه بانک پارسیان باز است تا در طراحی افق درخشان آینده بانک مشارکت کنند.