به گزارش بانک و صنعتبه نقل از پایگاه خبری اتاق ایران:دفتر مطالعات راهبردی رونق تولید دانشگاه امام صادق به منظور بررسی و شناسایی ظرفیت های کشور در خصوص تحقق رونق تولید با محوریت قرارداد 25 ساله ایران و چین، به بررسی ابعاد اقتصادی این قرارداد پرداخته و اقدام به انتشار گزارشی با عنوان «بررسی جامع قرارداد 25 ساله ایران و چین» کرده است.
این گزارش، راهبرد های موثر برای بهره مندی حداکثری ایران از منافع این توافق را در 5 حوزه تجارت خارجی، صنعت خودرو، صنعت نفت و انرژی، صنعت فناوری و اطلاعات و تامین مالی بررسی کرده است.
برای نمونه در حوزه فناوری و نوآوری، «گسترش همکاری های دانشگاهی»، «اولویت دادن به دانش بنیان ها»، «شتاب دهی اکوسیستم» و «فراهم سازی بسترهای تامین مالی» به عنوان مهم ترین راهبردهای مورد توجه از سوی ایران در این توافق 25 ساله است تا بتواند حداکثر ظرفیت را در حوزه ارتقای فناوری و توسعه دانش بنیان ها رقم زند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران،روز گذشته «وانگ ایی»، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین در ادامه سفر منطقه ای خود در راس هیاتی به تهران سفر و با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. در این دیدار سند جامع همکاری های 25 ساله ایران و چین امضا شد.
در همین خصوص بیانیه ای از سوی وزرای خارجه دو کشور صادر شد.
در این بیانیه آمده است: در سال 1394 جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین بیانیه مشترک جامع راهبردی دو کشور را صادر کرده و دو طرف برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع توافق کردند. بعد از رایزنی ها و مذاکرات روز 7 فروردین 1400 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین «برنامه همکاری جامع فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» را در تهران امضا کردند.
این سند ظرفیت ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین را در زمینه های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و غیره مورد بحث قرار داده است.
این بیانیه می افزاید: معتقدیم این سند بیش از پیش توسعه مداوم و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را ترویج خواهد کرد و برای دو ملت سعادت خواهد آفرید.
متن کامل گزارش «بررسی جامع قرارداد 25 ساله ایران و چین» را از اینجا می توانید دانلود کنید.