به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه تعاون، سید باقر فتاحی در سخنانی پیش از مراسم امضای تفاهم نامه که با حضور سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گفت: 60 درصد پورتفوی تسهیلات بانک توسعه تعاون به بخش صنعت و معدن اختصاص دارد.
وی افزود: یکی از پیش نیازهای اجرای طرح بزرگ تأمین مالی زنجیره ای وجود اسناد الکترونیک همچون صورتحساب الکترونیک است.
فتاحی ادامه داد: با راه اندازی و عملیاتی شدن سامانه جامع تجارت مشکل فاکتورهای صوری تا حدودی حل شده است.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون تصریح کرد: راه اندازی سامانه جامع تجارت (افق) به افزایش شفافیت و کارایی منابع در نظام بانکی کمک مؤثری می کند.
وی بیان کرد: بانک توسعه تعاون زیرساخت های مناسبی برای اجرای طرح های نوین بانکی دارد. بر این اساس از ابتدای سال آینده سفته الکترونیک و برات الکترونیک در بانک توسعه تعاون عملیاتی می شود.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون تأکید کرد: تأمین مالی زنجیره ای به دلیل آثار اقتصادی به واسطه کمک به تخصیص کارا و هموار منابع مالی می تواند به میزان قابل توجهی به ثبات مالی اقتصاد کمک کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم گفت: پرداخت تسهیلات بر اساس صورتحساب سامانه جامع تجارت از انحراف و هدر رفت منابع جلوگیری می کند.
رضا فاطمی امین افزود: از نظام بانکی که در اجرای طرح تأمین مالی زنجیره ای همکاری خوبی داشته است صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم.
وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات در قالب زنجیره ای هزینه فرصت را به شدت کاهش می دهد.
وزیر صمت خاطر نشان کرد: امیدوارم با اجرای طرح تأمین مالی زنجیره ای مشکلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت بخش تولید را حل کند.
در انتهای این مراسم تفاهم نامه تأمین مالی زنجیره ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به امضای رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون، مدیرعامل بانک آینده، مدیرعامل بانک کشاورزی با سید مهدی نیازی، معاون هماهنگی و محیط کسب وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت رسید.
گفتنی است، گام اول طرح تأمین مالی زنجیره ای که در این هفت بانک آغاز گردیده، شامل صنایع لوازم یدکی و قطعات مصرفی خودرو، لوازم خانگی، صنایع پایین دستی پتروشیمی، صنایع فلزی، مصالح ساختمانی می باشد.