به گزارش بانک و صنعت، عبداله هندیانی، معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در همایش «ضرورت شناسه گذاری محصولات آرایشی و بهداشتی تولیدی» که با حضور تشکل های بخش خصوصی و صاحبان صنایع در محل دانشگاه علوم پزشکی استان البرز برگزار شد گفت: راه مقابله با قاچاق، تولید و تجارت قانونی آن دسته از محصولاتی است که قابلیت تولید آن را نداریم.
هندیانی گفت: اکنون که در بدترین شرایط تحریم ها هستیم باید هوشمندانه فرصت ها و تهدید ها را شناسایی کنیم.
وی با بیان اینکه همه ما در سلامت اجتماعی نقش داریم گفت: این نقش شامل مراحل پذیرش، شکوفایی، هم بستگی، انسجام و مشارکت است؛ برای مشارکت فعالانه به ایجاد انگیزه، اعتمادسازی، آگاهی سازی، سازماندهی، حمایت و پشتیبانی، مداومت و استمرار و ارزشیابی نیازمندیم.
معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه سخنان خود در رابطه با آسیب شناسی قاچاق فرآورده های آرایشی، رتبه هفتم ایران در جهان و جایگاه دوم در غرب آسیا در مصرف لوازم آرایشی را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه نزدیک به 5 درصد از درآمد خانوار ایرانی صرف خرید لوازم آرایشی می شود گفت: این رقم سه برابر سرانه خرید لوازم آرایشی در کشورهای اروپایی است.
وی با ابراز نگرانی از کاهش سن مصرف لوازم آرایشی در کشور گفت: امروزه بیش از نیمی از فرآورده های آرایشی و بهداشتی مصرفی از طریق قاچاق و تقلب تأمین می شود.
هندیانی در ادامه به اجرای موفق طرح رهگیری و ردیابی اقلام آرایشی و بهداشتی تولید داخل اشاره کرد و اظهار داشت: پیشرفت قابل توجه شناسه گذاری اقلام آرایشی و بهداشتی تولید داخل ظرف یک ماه اخیر، نویدبخش اقدامات سازنده و ریل گذاری صحیح این مسیر است.
آرایشی و بهداشتی تولیدی |
ابتدای خردادماه |
15 تیرماه |
درصد تغییرات |
شناسه IRC |
867 |
13618 |
1470%+ |
شناسه رهگیری |
- |
1486 |
|
معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از سخنان خود بر آسیب شناسی و اجرای برنامه جامع سلامت محور و شیوه نامه آن تأکید کرد و گفت: تدوین برنامه مشترک و یکپارچه بین دستگاه های دخیل در فرایندهای تولید و تجارت محصولات آرایشی و بهداشتی با نگاه میان مدت و بلندمدت از مهم ترین راهبردهای مقابله با قاچاق در حوزه محصولات آرایشی بهداشتی است.
وی در ادامه احصاء آمارهای واقعی برای برنامه ریزی، تشکیل کمیته برنامه ریزی تولید و تجارت، شناسه گذاری محصولات بر اساس زمانبندی، ساماندهی صنوف مرتبط و شبکه توزیع، تدوین بانک اطلاعاتی برخط محصولات مجاز و غیرمجاز و اجرای طرح جمع آوری محصولات قاچاق از سطح عرضه حقیقی و فضای مجازی با اولویت نشان های تجاری قاچاق قطعی را از دیگر راهبردهای مقابله با قاچاق در این حوزه معرفی کرد و گفت: فرهنگ سازی و آگاهی بخشی نسبت به مخاطرات استفاده از محصولات غیرمجاز آرایشی و بهداشتی (مستند به گزارش عوارض) نقش مؤثری در کاهش تقاضا و میل جامع به مصرف آن ها دارد.
در این همایش آل بویه، مدیرکل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با تقدیر از حمایت و همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بر ضرورت های قانونی، فنی و تخصصی شناسه گذاری محصولات و فازبندی و آغاز شناسه گذاری با اولویت 5 کالای آرایشی و بهداشتی تأکید نمود.
در حاشیه این همایش در پنل تخصصی پرسش و پاسخ با حضور و مشارکت فعال تولیدکنندگان، ظرفیت های ذیل مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت:
- وجود 13 اقلیم از 15 اقلیم دنیا در کشور و ظرفیت بالقوه تولید محصولات آرایشی و بهداشتی
- از بین رفتن ظرفیت های صادراتی 30 سال گذشته محصولات آرایشی و بهداشتی در منطقه
- جلوگیری از سیاست گذاری های حاکمیت (و سازمان غذا و دارو) که منجر به افزایش هزینه تولید نسبت به سایر کشورها می شود
- ضرورت همکاری سازمان غذا و دارو با تولیدکننده ها به عنوان مشورت و راهنمایی و نه صرف بازرسی و کشف تخلف
در خاتمه با اعلام موافقت و همراهی تولیدکنندگان با اصل اجرای طرح شناسه گذاری مقرر شد سازمان غذا و دارو با تسهیل سازی و ایجاد مشوق برای تولیدکنندگان، حذف بروکراسی بین دانشگاه علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو و تشکیل جلسات هفتگی آنلاین، نسبت به رفع مشکلات و افزایش هماهنگی پیش برد طرح اقدام نماید.
این همایش با هدف تبیین سیاست ها و راهبردها، پیشبرد برنامه ها و ایجاد هماهنگی شناسه گذاری محصولات آرایشی و بهداشتی تولیدی، در استان البرز برگزار شد.
بر اساس اعلام معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی البرز، این استان به لحاظ سهم 70 درصدی از تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کشور برای اجرای آزمایشی پیشبرد طرح رهگیری و ردیابی اقلام آرایشی و بهداشتی تولید داخل انتخاب شده است.