• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 2151 تاریخ : 1390/07/04-00:00:00
,7,
سقوط هم زمان طلا وبورس ، حیرت کارشناسان

سقوط هم زمان طلا وبورس ، حیرت کارشناسان

تهران - شبکه تخصصی بانک وصنعت : روز جمعه، قیمت جهانی طلا با کاهش 5.9 درصدی، نوعی از رکورد در سقوط را ثبت کرد که با توجه به رکوردهای جهش قیمت آن در ماه‌های اخیر، چندان دور از ذهن نبود.

 بهای طلا برای تحویل در ماه دسامبر در بازار کامکس نیویورک، با کاهش 5.9 درصدی به هزار و 639 دلار و 80 سنت در هر اونس رسید؛ این برای نخستین بار در بیش از یک ماه و نیم گذشته بود که طلا به کمتر از هزار و 700 دلار می‌رسید.

کاهش بیش از 9 درصدی بهای طلا در یک هفته نیز خود رکورد دیگری بود که روز جمعه پدید آمد، ولی گذشته از پر نوسان بودن بازار طلا در ماه‌های اخیر ـ که چنین تغییراتی را توجیه می‌کند ـ پدیده دیگری روی داد که در نوع خود، تعجب همه را برانگیخت.

گفتنی است، همواره کاهش سرمایه‌گذاری در بورس‌ها، اثر مستقیمی بر افزایش قیمت طلا و فلزات گرانبها (حرکت سرمایه‌ها به سمت آن بازار) دارد.

در همه ماه‌های گذشته، جهش‌های قیمت طلا در پی سقوط‌ بورس‌های جهانی رخ می‌داد و با بهبود نسبی ارزش بورس‌های اروپا و آمریکا، بار دیگر از قیمت طلا به طور نسبی کاشته می‌شد، ولی پدیده نادر در جمعه اخیر، این بود که همزمان با سقوط شدید در بورس‌های اروپایی (بین 3 تا 5 درصد ) و کاهش ارزش بورس نیویورک، بهای طلا نیز کاهش 5.9 درصدی را تجربه کرد.

قطعا بخش چشمگیری از سرمایه‌گذاران، سرمایه خود را از هر دو بازار طلا و بورس بیرون آورده‌اند؛ البته موضوع نگران کننده آنجاست که این سرمایه‌ها به کجا می‌رود؟ چرا که این روند سردرگم و سرمایه سرگردان، تورم جهانی شدید و مستقیمی را (دست‌کم در کشور‌های صنعتی) رقم خواهد زد و یا اثر خود را بر کاهش نرخ رشد اقتصادی کشور‌ها و ایجاد رکود خواهد گذاشت.

این روزها به دلیل ظاهر شدن نشانه‌های یک رکود اقتصادی بزرگ، بسیاری از دولت‌ها، به ویژه اروپایی‌ها، در صدد سر و سامان دادن به اقتصاد خود هستند. در این کشورها برای تأمین نقدینگی مورد نیاز برای حمایت از بازارهای مالی و اقتصادی، بخشی از ذخیره طلای خود را در بازار عرضه کرده‌اند که باعث شده است، همزمان با افت ارزش بازار سرمایه، بهای طلا نیز کاهش یابد.

ناگفته نماند، در ماه‌های اخیر چین، روسیه، هند و کره جنوبی به عنوان چهار خریدار عمده در کنار کاهش ارزش بازار‌های بورس، عامل افزایش قیمت طلا بودند که ممکن است در شرایط کاهش قیمت حاصل شده، بار دیگر به خرید بیشتر این کالای استراتژیک روی آورند و این خود عاملی برای افزایش بهای طلا شود.

مسلما هنوز تحلیل علمی قطعی درباره این پدیده نادر در بازار طلا و سرمایه ارایه نشده و آنچه قطعی است، این که اکنون بازار طلا قابلیت پیش‌بینی علمی را ندارد؛ بنابراین، باید منتظر ماند تا مشخص شود که برآیند نیرو‌های موجود در بازار، چه روند جدیدی را رقم خواهد زد!

تأثیر بر بازار ایران

هنوز آثار کاهش بهای طلا در بازارهای داخلی دیده نشده است، ولی صبح یکشنبه با اعلام نرخ بانک مرکزی، می‌توان قیمت‌های جدید را تعیین کرد؛ اما با توجه به پیروی قیمت طلا در ایران از افزایش‌های بین‌المللی در ماه‌های گذشته، طبیعی است که قیمت طلای داخلی نیز در هفته جاری، کاهش چشمگیری را تجربه کند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران