شماره: 433817 تاریخ : 1397/09/28-10:14:26

یادداشت،

گسترش فرهنگ مقدمه توسعه اقتصادی کشورهاست

با نگاهی اجمالی به تاریخ تمدن کشورها می توان فهمید که همواره اشاعه فرهنگ و ارتقای دانش و آگاهی مردم جامعه ، مقدم بر رشد و توسعه اقتصادی بوده است.

بانک و صنعت، بشر از زمانی که تکنولوژی را برای سهولت و سرعت انجام امور خود به کار گرفت زمینه سازی برای استفاده از این امکانات را واجب و بدیهی دانست در واقع بدون فرهنگسازی لازم ،این تکنولوژی نه تنها کاربرد مطلوب را نداشت بلکه چالشهای فراوانی را نیز موجب می شد.

انسان متمدن برای همزیستی مسالمت آمیز ، قوانینی را وضع کرد و برای اجرای این قوانین بحث تامین بودجه به میان آمد. در همین راستا مبحثی به نام اقتصاد شکل گرفت و به این ترتیب بود که علم اقتصاد به عنوان علمی جدید و مهم در صدر اقدامات بشر قرار گرفت.
اقتصاد ، جایگاه ویژه ای در جامعه بشری به خود اختصاص داد و در همین راستا بود که لزوم فقرزدایی و ایجاد آسایش و امنیت و امکانات رفاهی برای مردم مهمترین وظیفه دولتها قلمداد شد. از آنجایی که فعالیتهای اقتصادی بیرون از شبکه فرهنگی گسترده جامعه امکان پذیر نبود اولین گام ، رشد و گسترش فرهنگ مردم تعیین گردید.
سیاستهای اقتصادی و اجرایی دولتهایی که بر همین اصل تهیه می شد با موفقیت همراه گشته و استهلاک هزینه ها و انرژیها به حداقل رسید.
در جهان کنونی که فرصت آزمون و خطا برای هیچکس وجود ندارد استفاده از تجربیات کشورهای موفق در زمینه اداره کشور و استفاده بهینه از منابع درآمدی حرف اول را می زند و ناگفته پیداست که جاده ترقی و رسیدن به قله های موفقیت مرهون بکار گیری این تجربیات و دانش به دست آمده می باشد.
اکنون این عبارت که " لازمه رفع فقر و بهبود کیفیت زندگی ، داشتن اقتصادی سالم و توسعه یافته است و فرهنگ ، بال مهم توسعه اقتصادی است" قابل فهم و اصلی انکار نکردنی برای مسئولین و دولتمردان هر کشوری است.
به عبارتی عامیانه باید گفت اقتصاد در دل فرهنگ مردم و در بطن جامعه است و شکوفایی اقتصاد بدون داشتن فرهنگ و آگاهی مردم امکان پذیر نمی باشد. برای این مقوله می توان پرداخت مالیات را مثال زد . تا زمانی که فرهنگسازی لازم برای افزایش اعتماد مودیان مالیاتی و مردم جامعه اتفاق نیفتد مشارکت در پرداخت مالیات با استقبال زیادی روبرو نخواهد بود . مردم وقتی بدانند که مالیات پرداختی آنها صرف تامین رفاه و امکانات خودشان می شود با رضا و رغبت بیشتر و در زمان تعیین شده برای پرداخت مالیات متعلقه اقدام خواهند کرد و این چنین است که با صراحت می توان عنوان کرد شالوده اقتصاد سالم و پویا ایجاد فرهنگ و افزایش باورهای مثبت مردم جامعه می باشد. هرگاه مسئولین توانستند با ایجاد فرهنگسازی ، این اعتقاد را در ذهن آحاد مردم جامعه نهادینه کنند می توان امیدوار بود که در جهت رشد و اعتلای اقتصادی قرار گرفته ایم و هزینه ها و بودجه هایی که صرف ایجاد امکانات رفاهی برای مردم می شود هدر نرفته و رضایت همگانی حاصل خواهد شد.


URL: https://www.bankosanat.ir:443/News/گسترش-فرهنگ-مقدمه-توسعه-اقتصادی-کشورهاست.bos