به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی گمرک، وی افزود : گمرک در طول چهار سال توانست راه پر فراز و نشیبی را هموار کند و سیاست های مناسبی را برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین شفافیت به کار بگیرد. ایجاد پنجره واحد تجارت فرا مرزی یکی از اقدامات مهمی بود که در دولت یازدهم و در زمان ریاست آقای دکتر کرباسیان انجام شد.
یوسفیان ملا بیان کرد: اگر روند کلی فعالیت گمرک را حتی با گذشته خودش مقایسه کنیم عملکرد بسیار خوبی از سال 92 به بعد بر جای گذاشته و توانسته به مهمترین سازمان دولتی در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز تبدیل شود.
وی گفت : سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی قطعا یک راهبرد اساسی برای پیشرفت های اقتصادی و کشور است و از سال 92 که مقام معظم رهبری آن را به دولت یازدهم ابلاغ کرد سازمان های زیادی برنامه های خود را در این راستا تدوین کردند. اما در برخی سازمان ها کوتاهی هایی را شاهد بودیم و اجرای این سیاست در بروکراسی اداری قرار گرفت اما گمرک ایران به عنوان یک سازمان دولتی که مسئول کنترل واردات و صادرات است توانست عنوان بهترین سازمان را برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین اجرا کننده اقتصاد مقاومتی دریافت کند. اجرای اقتصاد مقاومتی یک سیاست است و یک مقصد تلقی نمی شود و ساز و کاری که گمرک در این زمینه تهیه و تدوین کرده باعث شده تا در اقتصاد مقاومتی بهترین اجرا را داشته باشد.
به گفته وی گمرک ایران با هوشمندسازی نظام تجارت خارجی همواره در مسیر کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی ؛ تولید و اشتغال تلاش کرد و در این راه موفق شد. پنجره واحد تجارت فرا مرزی زمانی که پیاده سازی شد با اشکالاتی همراه بود که البته این مشکلات مربوط به گمرک نبود بلکه سازمان های دیگر خدمات دهنده و هماهنگ کننده کوتاهی می کردند اما با تاکیدات ویژه آقای رییس جمهور مبنی بر کنترل واردات و افزایش صادرات همه این معضلات رفع شد . اکنون رویه به گونه ای شده که وقتی ارباب رجوع برای واردات کالایی به گمرک در سامانه اقدام میکند مشخص نیست که کارشناس گمرک از چه شهری است و به صورت سامانه ای پاسخ داده میشود.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد : همین غیر حضوری شدن تشریفات گمرکی و بررسی این موضوعات باعث میشود تا شفافیت لازم در سازمان های مهمی مانند گمرک جلوه بهتری داشته باشد. از سوی دیگر باید به افزایش ایکسریهایی که آقای دکتر کرباسیان وارد گمرک کردند اشاره کنم. ایکسریهای پیشرفتهای که در بندر شهید رجایی بندرعباس در حال بکارگیری است که باعث کنترل بیشتر کالاهای غیر قانونی می شود.
در گذشته به دلیل اینکه در این بندر 50 درصد واردات کشور انجام می شود و ایکس ری ها پیشرفته نبودند گمرک مجبور می شد به دلیل کاهش ترافیک ترخیص برخی کانتینرها را با حداقل حساسیت ترخیص کند اما اکنون در 24 ساعت تعداد زیادی کانتینر بازدید می شود و هیچ کدام از کانتینرها بدون بازدید خارج نمی شوند. تعداد ایکس ری های خریداری شده طبق اعلام گمرک حدود13 عدد بود که در گمرکات مختلف به کار گیری شده و امسال 19 دستگاه به این تعداد در حال اضافه شدن است .