پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 635274 تاریخ : 1402/01/27-14:33:29
,13,
کشت پاییزه حبوبات اولویت طرح جهش تولید در دیمزارها

کشت پاییزه حبوبات اولویت طرح جهش تولید در دیمزارها

رئیس موسسه تحقیقات دیم گفت: افزایش تولید حبوبات از جمله نخود، با تغییر کشت از بهار به پاییز از برنامه های راهبردی طرح جهش تولید دیمزارهاست.

به گزارش بانک و صنعت، مظفر روستایی درباره برگزاری همایش ملی نخود که در خرداد ماه امسال برگزار می شود، گفت: سطح زیر کشت نخود در ایران سالانه بین 500 تا 520 هکتار است که بیشترین تولیدات مربوط به استان های سردسیر است.

او افزود: ایران با تولید سالانه حدود 250 هزار تن نخود، 1.8 درصد تولید نخود جهان را به خود اختصاص داده است.
رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور ادامه داد: گزارش های موجود حاکی از آن است که بیش از 80 درصد تولید نخود کشور مربوط به استان های کرمانشاه، لرستان، کردستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی است.
به گفته او، اکنون 22 رقم نخود کابلی در کشور تولید می شود که 11 رقم آن مربوط به مناطق سردسیر و 11 رقم مربوط به مناطق گرمسیری و معتدل است.
روستایی گفت: یکی از برنامه های راهبردی افزایش تولید حبوبات به خصوص کشت نخود، تغییر کشت از بهار به پاییز است که در این بخش 8 رقم از ارقام مذکور قابلیت استفاده دارد.
او افزود: در طرح جهش تولید در دیمزار ها اولویت برنامه ها با معرفی ارقام مقاوم به سرما برای تغییر فصل کاشت نخود از بهار به پاییز، کنترل علف های هرز و تولید بذر ارقام جدید است به طوری که اکنون بیشترین بذر تولیدی مربوط به موسسه دیم کشور است.
به گفته روستایی، برای حفظ تنوع ژنتیکی نخود در کشور به بخش خصوصی اجازه واردات بذور جدید را داده ایم تا در آینده دچار مشکل نشویم.
رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور تاکید کرد: بر اساس آمار سال 2019، کل تولید حبوبات جهان 60.9 میلیون تن است که از این میزان 30 درصد لوبیا، 26 درصد نخودفرنگی و 14 درصد نخود است.
او ادامه داد: طبق آمار سال 2020 نخود در جهان، حدود 70 درصد از تولید جهانی نخود مربوط به کشور هندوستان است و ترکیه با 4 درصد تولید جهانی در رتبه دوم و روسیه، میانمار، پاکستان و اتیوپی نیز به ترتیب در رتبه های سوم، چهارم، پنجم و ششم قرار دارند.
به گفته روستایی، حدود 91 درصد از تولید جهانی نخود مربوط به تیپ دسی و مابقی تولیدات از تیپ کابلی است.
رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور گفت: نخستین جشنواره و همایش ملی نخود سوم خردادماه 1402 توسط موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با همکاری دانشگاه رازی، شورای ملی نخود ایران و تحت حمایت سیویلیکا در شهر کرمانشاه برگزار می شود.
او با بیان اینکه شعار همایش ملی نخود محصولی کم آب بر و پربازده است، افزود: این همایش ملی با هدف معرفی ارقام پربازده و جهش تولید در دیمزار ها برگزار می شود.
روستایی گفت: با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می شود تمامی مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و دلیل اصلی برگزاری این همایش در استان کرمانشاه به دلیل سطح زیرکشت بیشتر نخود دیم در این استان و اهمیت آن در تولید این محصول است.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 229
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران