پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 682221 تاریخ : 1403/01/26-18:45:48
,13,
چه میزان از هزینه تولید مرغ مشمول دریافت ارز ترجیحی نمی شود؟/ عرضه پایین تر از نرخ مصوب

چه میزان از هزینه تولید مرغ مشمول دریافت ارز ترجیحی نمی شود؟/ عرضه پایین تر از نرخ مصوب

یک کارشناس صنعت طیور می گوید مرغ تنها برای سه قلم نهاده ارز ترجیحی دریافت می کند و مابقی یعنی 40 درصد هزینه های تولید ارز دولتی نمی گیرند؛ با این حال اما قیمت مرغ نه تنها با نوسانات نرخ ارز افزایشی نشده، بلکه حتی از نرخ مصوب نیز کمتر است.

به گزارش بانک و صنعت، حبیب اسدالله نژاد در پاسخ به این سوال که چرا کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می کنند با نوسانات نرخ ارز گران می شوند؟ گفت: مرغ برای ذرت و کنجاله سویا ارز ترجیحی دریافت می کند و اگر قرار باشد مرغ بر اساس همان قیمت های وارداتی نهاده ها که در بازارگاه هست، نرخ گذاری شود باید قیمت آن بیش از قیمت فعلی باشد.

وی افزود: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بیش از 68 هزار تومان است، ولی قیمت فعلی آن در بازار 55 هزار تومان است. این یعنی نه تنها قیمت مرغ بالا نیست، بلکه حتی پایین تر از نرخ مصوب است و مرغداران در حال زیان دهی هستند.
این کارشناس صنعت طیور تصریح کرد: البته موضوع دیگر این است که 35 تا 40 درصد هزینه های تولید مانند دارو، واکسن و... از ارز دولتی استفاده نمی کنند و در نتیجه وابسته به نرخ ارز در بازار آزاد هستند و هر نوسانی در نرخ ارز هزینه های تولید را افزایش می دهد که البته به افزایش هزینه های تولید توجهی نمی شود.
وی در ادامه با بیان اینکه قیمت مرغ بعد از عید کاهشی شده است، گفت: عرضه در حال حاضر زیاد و تقاضا کم است.
آمار 150 میلیون قطعه جوجه ریزی شک برانگیز است
اسدالله نژاد در بخش دیگری از صحبت هایش به تولید و صادرات نیز اشاره کرد و گفت: اینکه گفته می شود 150 میلیون قطعه جوجه ریزی شده شک برانگیز است، زیرا بعد از سیاست های غلط گذشته در خصوص گله های اجداد عملا پتانسیل تولید مازاد جوجه به کشور تبدیل به چالش تامین جوجه شد و وزارت جهاد کشاورزی مبادرت به صدور واردات جوجه یکروزه و تخم مرغ نطفه دار برای تامین جوجه و مرغ کشور کرد.
وی اضافه کرد: با همه این تفاسیر و با لحاظ واردات تخم مرغ نطفه دار و جوجه یکروزه هم این حجم جوجه در کشور تامین نمی شود که وارد سالن های پرورش شوند. یعنی حتی با واردات جوجه یکروزه هم این عدد محقق نمی شود. بر فرض تحقق هم بازار مصرفی برای آن وجود ندارد و آسیب به مرغداران می رسد.
تشکل ها زیر بار تولید غیرکارشناسی نروند
این کارشناس صنعت طیور در پایان گفت: چون بازار کشش ندارد و صادرات هم به دلایل مختلف محقق نمی شود، باید در تعیین حجم تولید کارشناسی عمل کرد و تشکل ها نباید زیر بار تولید مازاد و غیر کارشناسی بروند.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران