آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 658128 تاریخ : 1403/03/02-15:15:25
,5,
نیروگاه بندرعباس رکورد تولید برق را شکست؛ بازگشت واحد یک بخار پس از تعمیرات اساسی و صرفه جویی میلیون دلاری

نیروگاه بندرعباس رکورد تولید برق را شکست؛ بازگشت واحد یک بخار پس از تعمیرات اساسی و صرفه جویی میلیون دلاری

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس از تکمیل موفق تعمیرات اساسی و نوسازی های گسترده در واحد یک بخار این نیروگاه خبر داد؛ به گونه ای که این واحد اکنون با حداکثر توان عملیاتی وارد مدار تولید برق شد و نقشی کلیدی در پایداری برق استان هرمزگان، به ویژه در تابستان امسال، ایفا می کند. تلاش های مستمر متخصصان ایرانی موجب افزایش راندمان، صرفه جویی ارزی قابل توجه و ارتقای سطح خودکفایی این نیروگاه بزرگ شده است.

به گزارش بانک و صنعت نیروگاه بندرعباس به عنوان یکی از حیاتی ترین مراکز تامین برق جنوب کشور، با اجرای یک برنامه تعمیرات اساسی و نوآوری فنی گسترده در واحد یک بخار خود، آماده سازی و آمادگی حداکثری را برای حضور در مدار تولید تابستان 1403 اعلام کرد. داریوش محمودی، مدیرعامل نیروگاه بندرعباس، در تشریح این دستاورد بزرگ، رفع موانع تولید، بهبود راندمان فنی و افزایش تاب آوری شبکه برق استان هرمزگان را از جمله اهداف این تعمیرات بیان کرد.

بنابر اظهارات محمودی، برنامه تعمیرات اساسی واحد شماره یک بخار، به شکل هدفمند و طبق زمان بندی دقیق رقم خورده تا نیروگاه بتواند در ایام پیک مصرف تابستان، پشتیبان شبکه سراسری باشد. با اتمام موفق این پروژه، تنها واحد یک بخار 270 مگاوات ساعت انرژی تازه به ظرفیت شبکه افزوده است؛ دستاوردی که ثمره ماه ها تلاش، همت جهادی و دانش فنی کارشناسان داخلی بوده است.

اعتماد به توان داخلی؛ کاهش ارزبری میلیاردی

یکی از برجسته ترین جنبه های تعمیرات اساسی در نیروگاه بندرعباس، تکیه بر توان متخصصان ایرانی است. مدیرعامل نیروگاه اظهار داشت: طی سال گذشته بالغ بر 4,200 قطعه مورد نیاز این نیروگاه، بدون اتکا به واردات و با استفاده از ظرفیت داخلی طراحی و ساخته شده است. این موضوع نه تنها موجب صرفه جویی ارزی کم نظیر (حدود سه میلیون دلار در چند پروژه کلیدی) شد بلکه سطح آمادگی نیروگاه را به طرز چشمگیری بالا برد.

وی تصریح کرد: برای نخستین بار، سیستم کنترل مدیریت مشعل های بویلر (BMS) واحد یک بخار به صورت کاملاً بومی ساخته و جایگزین گردید؛ شاهکار فنی که مانع از خروج ارز به ارزش دو میلیون دلار از کشور شد. همچنین با تعویض هدفمند لوله های معیوب کندانسور، علاوه بر یک میلیون دلار صرفه جویی، راندمان کندانسور حدود 10 درصد افزایش یافت. او افزود: طراحی و ساخت باندِل های جدید اکنومایزر با رویکرد بومی، راندمان بویلر را نیز بهینه کرد.

جزئیات تعمیرات اساسی و نوآوری های فنی

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس، با اشاره به عملیات فنی گسترده ای که در این بازه انجام شده، واحدهایی را توضیح داد: تست های هیدروتست و رفع نشتی باندِل های «کلدریهیت»، تعویض لوله های S شکل انتهای باندِل های هات ریهیت، بازسازی لوله های سوپرهیت و هات ریهیت و هدرباکس بویلر، تعبیه عایق های سرامیکی و انجام تست های غیرمخرب بر روی المان ها تنها بخشی از پروژه عظیم نوسازی واحد یک بخار به شمار می رود.

در حوزه توربین و ژنراتور نیز، حسب برنامه زمان بندی، تهاتر و تعویض پره های نهایی توربین LP، بازسازی یاتاقان های توربین و ژنراتور با بابیت ریزی مجدد، ساخت سیل های لابیرنتی و سایر قطعات کلیدی توربین، تعمیرات اصلاحی روتور ژنراتور و ارتقای سامانه کنترل سطح هیترها صورت گرفت. محمودی تاکید کرد، این عملیات پیچیده کاملا با توان بومی انجام شده تا حداکثر صرفه جویی و تعالی فنی حاصل شود.
در همین زمینه، عملیات حیاتی دیگری از جمله تعویض اکسپنشن خطوط، بازسازی دمپرهای ورودی و خروجی G.R.Fan، اورهال کامل مشعل ها و خطوط گازی، ترمیم دیفیوزر مشعل ها، جوشکاری تخصصی و مونتاژ مسیرهای گاز داخل بویلر، برش و تعویض خطوط عظیم گاز خروجی نیز مطابق آخرین استانداردها به پایان رسید.

موفقیت در شاخص زمان و نیروی کار

طبق گفته محمودی، برنامه تعمیرات اساسی نیروگاه بندرعباس از اوایل آذرماه سال گذشته استارت خورده و با صرف بیش از 420 هزار نفرساعت کار پرتلاش شبانه روزی، هم اکنون با بازگشت واحد شماره یک بخار و همچنین شماره یک گازی به مدار تولید، به سرانجام رسیده است. وی بر نقش اساسی پرسنل سختکوش و جهادگر این نیروگاه تاکید کرد و گفت: «90 درصد عملیات اجرایی و رفع چالش ها توسط تیم های داخلی انجام شد.»

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس اظهار داشت: سهم نیروگاه ما از تولید برق استان هرمزگان بسیار قابل ملاحظه است و نقش آن در حفظ ثبات شبکه برق منطقه و کشور به ویژه در روزهای داغ تابستان، اساسی و تعیین کننده خواهد بود.

حرکت به سوی آینده؛ تاب آوری دوباره، فرصت صادرات و توسعه منطقه ای

در شرایطی که صنعت برق ایران هر سال تابستانی پرچالش را برای توزیع انرژی امن پشت سر می گذارد، اقداماتی مانند آنچه در نیروگاه بندرعباس رخ داده، نمونه ای موفق از مدیریت برنامه ریزی، خوداتکایی ملی و ارتقای فناوری صنعت نیروگاهی کشور به شمار می رود.

کارشناسان معتقدند این اقدامات می تواند الگویی برای سایر نیروگاه های حرارتی کشور باشد تا ضمن افزایش عمر مفید واحدهای تولیدی، وابستگی به تجهیزات و قطعات خارجی را کاهش داده و با تکیه بر ظرفیت دانش بنیان داخلی، هزینه های عملیاتی را به میزان قابل توجهی مدیریت کنند.

افزوده شدن 270 مگاوات به شبکه برق سراسری هرمزگان و توسعه ظرفیت های بهره برداری به کمک تعمیرات اساسی، زمینه را برای صادرات برق و تحقق اهداف کلان تولید انرژی فراهم می آورد. همزمان، این اقدامات در کنار افزایش انعطاف پذیری شبکه، می تواند به توسعه اقتصادی هرمزگان و اشتغال زایی در جنوب کشور کمک کند.

نیروگاه بندرعباس اکنون با آمادگی حداکثری واحدهای تازه نوسازی شده، نقشی استراتژیک در گذر از پیک مصرف برق تابستان امسال برای کل استان و بخشی از جنوب کشور ایفا خواهد کرد. اعتماد به دانش و نیروی تعمیراتی داخلی، صرفه جویی میلیاردی ارزی، افزایش راندمان فنی و نوآوری های شاخص در مجموعه نیروگاه بندرعباس، مهر تأییدی بر توانمندی بومی و حرکت صنعت برق ایران به سوی خودکفایی هرچه بیشتر در سال حمایت از تولید و دانش بنیان است.

#حسین جواهریان



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 200