آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 573980 تاریخ : 1399/12/19-11:32:18
,17,
فرهنگ کار قاچاق کالا را کاهش می دهد/ رسیدن به اهداف اقتصادی جز با نگاه اجتماعی امکان پذیر نیست

در پنجمین همایش ملی فرهنگ مطرح شد؛

فرهنگ کار قاچاق کالا را کاهش می دهد/ رسیدن به اهداف اقتصادی جز با نگاه اجتماعی امکان پذیر نیست

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این را معتقد هستیم که فرهنگ غنی کار قاچاق کالا را کاهش می دهد و فصل جدیدی در حوزه کار آغاز می کند.

به گزارش بانک و صنعتبه نقل از اقتصاد پنهان، پنجمین همایش ملی فرهنگ کار با حضور حسین کمالی، وزیر اسبق کار، ابراهیم صادقی فر، معاون فرهنگی وزارت کار، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر، عبداله هندیانی، معاون پیشگیری و مهدی کوشا، مدیرکل دفتر تبلیغات هوشمندانه و مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، علی خدایی، نماینده کارگران در شورایعالی کار، محمد سپهری، رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی و فاطمه ذوالقدر صبح امروز (سه شنبه/19 اسفند) برگزار شد.

ابراهیم صادقی فر، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین اختتامیه این همایش گفت: امروز پنجمین همایش فرهنگ کار را برگزار کردیم و از سراسر کشور دعوت شده بودند، 71 مقاله در این همایش پذیرش شد، 12 مقاله به عنوان مقاله برتر انتخاب شدند.

او افزود: مقاله ها در حوزه فرهنگ کار، آسیب های فرهنگ کار، قاچاق کالا و... بود چون معتقد هستیم که فرهنگ غنی قاچاق کالا را کاهش می دهد و فصل جدیدی در حوزه کار آغاز می کند.

صادقی فر تصریح کرد: این همایش دستاوردهای خوبی داشت و دو سالی است که به عنوان نهضت ملی، بر روی فرهنگ کار در مقاطع مختلف دانشگاهی کار می کنیم.

معاون وزیر کار گفت: این همایش تلاش می کند مباحث حوزه فرهنگ کار را در ساحت های مختلف مورد ارزیابی قرار دهد و از دریچه پژوهش آن را مورد ارزیابی و انتقاد قرار دهد چرا که همگان اذعان دارند کار کردن یک امر پژوهشی ست.

او افزود: کار کردن خوب، زیربنای توسعه پایدار جوامع است که باعث نشاط و رشد اجتماعی می شود.

صادقی فر عنوان کرد: اگر در ده سال گذشته شعارهای سال را ارزیابی کنید متوجه می شوید بیشتر شامل واژگان اقتصادی بوده و این نشان از اهمیت حوزه اقتصادی در کشور دارد.

او ادامه داد: نگاه به حوزه اقتصادی و رسیدن به هدف باید از منظر اجتماعی رخ دهد در واقع سیاست گذاران و مجریانی که فقط به حوزه اقتصاد نگاه کردند و گذرگاه های فرهنگی و تاریخی را نادیده گرفتند توفیق نداشتند و برای رسیدن به کمیت ها و اهدافی که تعیین کردند موفق نبودند بنابراین ضروری ست برای رسیدن به اهداف اقتصادی نگاه فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم.

آموزش مولفه اصلی ترویج فرهنگ کار

حسین کمالی، وزیر کار دولت های مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و دوره اول دولت اصلاحات در این همایش توضیح داد: امر مجامع اینطور بیان می شود، بهره وری ایرانیان در محیط کار کم است؛ مردان یک ساعت و زنان 20 دقیقه بهره وری دارند. ورود موبایل به زندگی ایرانیان و جوامع مجازی را یکی از دلایل این موضوع می دانند. آسیب شناسی این موضوع هیچگاه مورد توجه قرار نگرفته است.

وزیر اسبق کار گفت: وقتی که کارگران ایرانی به صورت قاچاقی برای اشتغال به ژاپن سفر می کردند، بهره وری خوبی داشتند و مورد تایید کارفرمای خارجی بودند.

وی ادامه داد: بحث مزد و منابع درآمدی در حوزه کار همواره نادیده گرفته می شود. همچنین آموزش های حین کار نیز اهمیت فراوانی دارند اما نادیده گرفته می شوند. یک چهارم از اقتصاد کشور وابسته به صنعت کشاورزی است اما حدود یک بیستم از مباحق آموزشی کشور برای کشاورزی درنظر گرفته نشده است. تدابیر درنظر گرفته شده، مبنای علمی ندارد. آیا اقداماتی برای آموزش ترویج فرهنگ کار برای کودکان انجام داده ایم؟

کمالی بیان کرد: اختلاس ها نه تنها به اقتصاد کشور ضربه زد بلکه به فرهنگ کار نیز آسیب های سنگینی وارد کرد. فرهنگ کار به دلیل غارت ها و برخوردها با چالش های زیادی همراه است.

او اظهار داشت: ما کار را عبادت نمی دانیم، در فرهنگ کنفسیوسی کار نوعی عبادت است ولی ما بر اساس باورهای عرفانی و آخرت گرایی، چنین باوری نداریم. اسلام ممانعتی برای تولید ثروت ندارد بلکه از اسراف گرایی مخالف است.

وی توضیح داد: اگر بخواهیم به فرهنگ کار توجه کنیم باید نگاهی عمیق به جامعه داشته باشیم و مشکلات را دریابیم. اکثر افراد از کار خود ناراضی هستند و در صورت امکان، موقعیت شغلی دیگری را انتخاب می کردند. حق انتخاب، اولین مشخصه توسعه اسانی است ولی کدام یک از شهروندان توانایی حق انتخاب شغلی دارند؟ ما دچار تکرار روزمره شده ایم و این تکرار را تا زمانی انجام می دهیم که فرسوده شویم.

کمالی تصریح کرد: کار اجتماعی و اقتصاد سازنده باید از منظر علمی تعریف شود و از دوران کودکی برای افراد جامعه تعریف و ترویج شود.

سه جانبه گرایی لازمه ترویج فرهنگ کار است

محمد عطاردیان (رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران) نیز در این برنامه گفت: کار شایسته و مسئولیت اجتماعی کارگاه ها تعریف شده است. وقتی در برنامه ریزی های کلان کشور تعریف می شود، این برنامه ها برای توسعه اقتصادی کشور انجام می شود. متاسفانه این برنامه ها بدون درنظر گرفتن افراد صاحب تجربه بیان می شود. تا زمانیکه نظر افراد دارای تجربه لحاظ نشود، بهبودی ایجاد نخواهد شد.

او اظهار داشت: در ارتباط با فرهنگ کار، بحث سه جانبه. گرایی باید به معنای واقعی اجرا شود.

تغییرات لازم است

عبداله هندیانی، معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این نشست گفت: نیروی کار به نیروی انسانی تبدیل شده است. نیروی انسانی به سرمایه انسانی و این مولفه به سرمایه هوشمند تبدیل گردیده است. نیروی کار باید به نیروی سرمایه هوشمند تیدیل شود، این هدف از طریق همین همایش ها شکل خواهد گرفت.

وی توضیح داد: نکاتی را باید برای فرهنگ کار دنبال کنیم. اولین نکته، تمرکز بر فرهنگ کار است؛ برگزاری همایش ها، یکی از راهکارهای افزایش تمرکز است. نکته دوم، گفتمان سازی است، اگر در نگاه فعلی خود تغییر ایجاد نکنیم، رویکرد موجود تغییری نخواهد کرد و عقبگرد خواهد داشت.

سه جانبه گرایی در کشور ظاهری است

علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر در این نشست توضیح داد: از گذشته تا امروز، سه جانبه گرایی در حوزه فرهنگ کار وجود داشته است.

وی ادامه داد: مباحث فرهنگی، مهم ترین مشکل سه جانبه گرایی است. در ظاهر به می رسد، این مولفه در فرهنگ کار کشور وجود دارد اما حقیقت، سیمای دیگری دارد و این موضوع در کشور وجود ندارد.

دبیرکل خانه کارگر توضیح داد: فرهنگ نمایی، احترام به مصوبات است، سه جانبه گرایی از قانون بالاتر است، گاهی سه جانبه گرایی به معنای واقعی اجرا می شود ولی دیوان عدالت اداری با احکام خود، آن را لغو می کند. ما در بازار کار به فرهنگ سازی و پایدار کردن این مولفه نیاز داریم.

محجوب گفت: شورایعالی کار قدیمی ترین سمبل سه جانبه گرایی کشور است. سه جانبه گرایی آسیب پذیر است و ما باید چرایی این آسیب ها را باید شناسایی کنیم. اهتمام به سه جانبه گرایی اهمیت فراوانی دارد.

دبیرکل خانه کارگر با اشاره به اقدامات صادقی فر در حوزه مسکن کارگری گفت: معاون فرهنگ در زمینه مسکن کارگری، فعالیت خوبی داشته اند؛ من از تلاش و کوشش ایشان تشکر می کنم. متاسفانه، عده ای به این کالای مصرفی نگاه کالای سرمایه ای دارند؛ این موضوع سبب افزایش قیمت خانه شده است.

آموزش فرهنگ کار باید از کودکی باشد

علی خدایی در این نشست توضیح داد: فرهنگ کار و اساسا کلمه فرهنگ، باید مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد و با نگاهی جامع ارزیابی شود. من به عنوان نماینده کارگری می گویم، کارگران عامل اصلی عرصه فرهنگ کار هستند. فرهنگ از عرصه کودکی شکل می گیرد، اگر بناست فرهنگ کار را داشته باشیم، باید از کودکی به این موضوع ورود کنیم.

او ادامه داد: در ارتباط با فرهنگ کار چه اقداماتی داشته ایم؟ ما نسبت به افرادی که در محیط کار و در پی حوادث ناشی از کار کشته می شوند، چه دیدگاهی داریم؟ آیا امروز کارگری داریم که او را به عنوان الگو معرفی کنیم؟ الگوی ما برای تعریف جامعه چگونه است؟ ما فرهنگ سرمایه داری و سود بردن از محل سرمایه را تبلیغ می کنیم اما توجهی به نیروی کار و تولیدکننده داریم. ما در حوزه تولید پیشرفت نکرده ایم.

تغییرات باید به نفع کارگر و کارفرما باشد

محمد سپهری، رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در این برنامه توضیح داد: کار با عشق آن است، پارچه ای را با عشق بدوزیم با امید به آن که محبوبت آن را بر تن خواهد کرد. فرهنگ کاری برای دسترسی به اهداف کار و ارتقا سطح رفاه اجتماعی تعریف شده است.

وی ادامه داد: خروجی این همایش را در 8 محور ارائه می دهم. اولین محور، آسیب شناسی است، آسیب های فرهنگی باید شناخته شود و درباره آن تصمیم گرفته شود.

او ادامه داد: دومین محور، اصلاح نظام آموزشی است. ما باید در ساختار آموزشی خود تغییر ایجاد کنیم، مشاغل و دنیای کار در حال تغییر است و باید در آموزش به نفع توسعه کار، کارفرمایان و کارگران باشد.

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی بیان داشت: سومین محور، اجرای سند ملی کار شایسته است. این موضوع توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده و با توجه به سه جانبه گرایی ایجاد شده است.

او توضیح داد: چهارمین محور، اصلاح سایز دولت به اندازه دولت است. دولت باید کمترین دخالت در بخش خصوصی را به نفع کارفرمایان و کارگران داشته باشد.

سپهری افزود: پنجمین محور، اجرای نظام جامع آموزش و تربیت نیروی فنی و مهرتی مصوب مجلس است، به جای مدرک محور و به نفع آموزش تقاضا محور باشد. باید ارزش مدارک مهارت محور افزایش یابد. هنگامی که مهارت اصلاح شود، مهارت کار اصلاح نخواهد شد. ششمین محور، ارتقای نظام بهره وری و کیفیت استاندارد است، اگر فرهنگ مناسب باشد، کیفیت خود را در کالای تولیدی نشان می دهد.

سپهری بیان کرد: هفتمین محور، پرداختن به فرهنگ کار در برنامه هفتم، اجرای اقتصاد مقاومتی، باید فرهنگ کار را در این موضکع بگنجانیم. آخرین محور هم توجه رسانه به ویژه رسانه ملی، ما باید سواد رسانه ای را افزایش دهیم و رسانه های مبتنی بر وب انجام دهیم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 211