به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات، آقای دکتر علی صالح آبادی که در همایش "نقش بانکهای توسعهای در توسعه و رونق اقتصادی کشور" سخن می گفت، با اعلام این مطلب افزود: لازم است مقررات دولتی مربوط به محاسبات عمومی حاکم بر این بانکها تسهیل شود چرا که ماهیت فعالیت بانک های توسعهای تسریع در به ثمر رساندن پروژه های مدنظر دولت است.
وی اضافه کرد: این بانکها گرچه دولتی هستند اما مستقل بوده و در قالب یک شرکت اداره میشوند از این رو بسیاری از مقررات حاکم بر آنها را می توان از طریق مجامع عمومی بانک های یاد شده که متشکل از وزرای مختلف هستند، اعمال کرد.
دکتر صالح آبادی ضرورت افزایش سرمایه بانک های توسعهای را یادآور شد و گفت: چون بانکهای توسعهای در راستای اهداف بلند مدت کمک به توسعه کشورها در بخشهای مدنظر دولتها فعالیت می کنند، از نظر نقدینگی تحت فشار هستند چرا که بازگشت منابع در این بانکها دیرتر صورت می پذیرد.
وی با ارائه پیشنهادی در زمینه افزایش سرمایه بانک ها گفت : گرچه در قانون حمایت از تولید افزایش سرمایه بانکهای توسعه ای لحاظ شده است اما می توان از طریق انتشار اوراق و از روش سوبسید در نرخ تسهیلات به این بانک ها کمک کرد. این روش درچارچوب ارائه تسهیلات به شرکت ها از خدمات شرکت های تامین سرمایه در قالب انتشار اوراق برای پروژه ها تعریف می شود.
دکتر صالح آبادی در تشریح این پیشنهاد گفت: می توان در قانون بودجه پیش بینی کرد که این بانک ها از طریق انتشار اوراق، پروژهها و طرحها را تامین مالی کنند به گونه ای که دولت مابه التفاوت نرخ سودی که به سرمایه گذار پرداخت می شود با نرخ سوبسیدی تعلق گرفته به این شرکت ها را در قالب سوبسید نرخ به بانک های توسعه ای اختصاص دهند.
وی بانک توسعه صادرات را بانک کمک کننده به توسعه روابط تجاری کشور با دیگر کشورها توصیف کرد و افزود: هرکدام از بانکهای توسعه ای در یکی از بخش های اقتصادی فعال هستند و بانک توسعه صادرات نیز با توجه به تامین مالی بخش صادرات در حوزه بین الملل و ارتباط کارگزاری با بانک های معتبر دنیا فعال بوده است که این ارتباط در سالهای تحریم کاهش یافته است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به استفاده از خطوط ریفاینانس و فاینانس در پروژه های کوتاه مدت و بلندمدت در گذشته این بانک تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل مشکلات ناشی از تحریم، صندوق توسعه ملی نقش مهمی در حوزه تامین مالی پروژه های زیرساختی صادرات محور ایفا می کند.
وی بر شعبه محور نبودن اگزیم بانک ها تاکید کرد و گفت: اعتبار خریدار یکی از ابزار مهم تامین مالی در بانک توسعه صادرات است که از طریق تعلق تسهیلات به صادرکننده ایرانی با تعهد طرف خارجی انجام می پذیرد.
دکتر صالح آبادی در پاسخ به سوالی در خصوص فعالیت سندیکایی بانک های توسعه ای گفت: این تجربه در حال حاضر بین بانک توسعه صادرات و بانک صنعت و معدن با تامین مالی شرکت پتروشیمی بوشهر با فاینانس خارجی دو میلیارد یورو در حال انجام است.