محققان سالها تلاش کرده اند اطلاعات مربوط به گستردگی واقعی اتلاف مواد غذایی را جمع کنند که گفته می شود عامل 10 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی است. آخرین تحلیل جامعی که از میزان اتلاف و دور ریز مواد غذایی از مزارع تا سطح مصرف انجام گرفت، از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال 2011 بود و میزان اتلاف مواد غذایی را 1.2 میلیارد تن معادل حدود 33 درصد تخمین زده بود.
پیت پیرسون، مدیر جهانی امور اتلاف و ضایعات غذایی صندوق حیات وحش جهان در بیانیه ای اعلام کرد: این مشکل احتمالا بسیار بزرگتر از تصوراتی است که داشته ایم. ما سالهاست می دانیم هدر رفت مواد غذایی مشکل عظیمی است که می تواند کوچکتر شود و به نوبه خود تاثیر سیستمهای غذایی بر طبیعت و اقلیم را کاهش دهد.
برنامه محیط زیست سازمان ملل اوایل امسال برآورد کرده بود که 931 میلیون تن مواد غذایی در سطح فروش و مصرف هدر می رود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در حالی که پیشتر تصور می رفت هدر رفت مواد غذایی در مزارع مشکل اصلی مناطق فقیرتر است اما این گزارش نشان داد که کشورهای درآمد بالا و متوسط اروپا، آمریکای شمالی و کشورهای صنعتی آسیا در 58 درصد از هدر رفت مواد غذایی در سطح مزارع نقش دارند.