پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 577725 تاریخ : 1400/01/25-16:47:15
,23,
دستاوردهای یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب

یادداشت؛

دستاوردهای یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب

مرتضی برفی، کارشناس صنعت آب و فاضلاب

شرکت های آب و فاضلاب از جمله دستگاه های خدمت رسان در سطح کشور هستند و با دارا بودن نیروی انسانی متخصص، ذیل وزارت نیرو ارائه کننده خدمات بی بدیل تامین آب شرب و جمع آوری، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب در کشور هستند. تا پیش از اجرای برنامه یکپارچه سازی، در بخش آب و فاضلاب 31 شرکت آب و فاضلاب روستایی با ماهیت دولتی و 35 شرکت آب و فاضلاب شهری با ماهیت غیر دولتی مشغول فعالیت بودند.

به گزارش بانک و صنعت: وزارت نیرو با هدف گذر از کمیت به کیفیت و ارتقای سطح خدمات و سرعت بخشیدن به اجرای طرح ها ، به ویژه طرح های آبرسانی روستایی، پس از بررسی های کارشناسی، برنامه یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی در استان ها را با سازماندهی مجدد ساختار اداری بخش آب و فاضلاب به منظور استفاده بهتر از امکانات موجود، منابع انسانی و منابع مالی، تدوین و از سال 1391 در دستور کار قرار داد.

در نهایت در سال 1398 با استفاده از ظرفیت های قانونی موجود و با مصوبه شورای عالی اداری و تصویب نامه هیات وزیران، یکپارچه شدن شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی وارد فاز اجرایی شد. در حالی که تا پیش از اجرای برنامه مزبور هر کدام از شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی به سبب ساختار جداگانه مدیریت و راهبردهای متفاوت و متاثر از میزان اعتبارات و امکانات فنی، طرح هایی را مطالعه و اجرا می کردند؛ یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی، مدیریت توامان امور مربوط به خدمات آب و فاضلاب در بخش شهری و روستایی و مدیریت یکپارچه تامین و توزیع آب و حذف فعالیت های موازی را در دسترس مدیران شرکت ها قرار داد و زمینه تسهیل و ارتقای خدمات به ویژه به مشترکان بخش روستایی را فراهم کرد.
در پی اجرای برنامه یکپارچه سازی، تعداد مراکز خدمت به روستاییان در شهرها بالغ بر 1240 واحد شده که نسبت به وضعیت قبل از اجرای برنامه مزبورحدود 3 برابر شده است. استفاده از منابع تامین آب مشترک، مخازن مشترک و خطوط انتقال مشترک ظرفیت های متقابل زیادی را هم برای شهرها و هم برای روستاها ایجاد کرده است به طوری که در سال اول اجرای یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب، در سطح کشور بدون ایجاد تاسیسات جدید و با بهره گیری از پتانسیل های موجود، امکان تامین آب بیش از 500 هزار متر مکعب در شبانه روز حاصل شده و بیش از 2 میلیون نفر از آثار این هم افزایی بهره مند شده اند.
هم اکنون در تمام شرکت های آب و فاضلاب، آزمایش های بیولوژیکی، شیمیایی و ریزآلاینده ها بدون محدودیت و به صورت یکسان برای آب مورد استفاده مشترکان مناطق شهری و روستایی قابل انجام است. ظرفیت های ایجاد شده نقش بسیار مهمی در کنترل و پایش مستمر کیفیت آب مناطق روستایی به همراه دارد.
آثار و نتایج اجرای برنامه در سال اول امیدها برای حرکت شتابان در اجرای طرح های صنعت آب و فاضلاب در مناطق روستایی را دو چندان کرده و بیش از هر زمان دیگری رفع تبعیض و ارائه همگون خدمات آب و فاضلاب به آحاد جامعه نزدیک به واقعیت شده است.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 224
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران