آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 200005 تاریخ : 1395/03/05-14:04:06
,16,17,
حاکمیت شرکتی منافع تمامی ذینفعان را در نظر می گیرد

حاکمیت شرکتی منافع تمامی ذینفعان را در نظر می گیرد

مشاور پژوهشکده پولی و بانکی معتقداست:‌ حاکمیت شرکتی به صورت توزیع اختیارات و وظایف هیئت مدیره، مدیریت ارشد و نحوه اداره‌ امور بانک توسط آنها تعریف می‌شود به نحوی که منافع تمامی ذی‌نفعان (به ویژه سپرده‌گذاران) در نظر گرفته شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، مسعود سلطان زالی در نشست تخصصی الزامات حاکمیت شرکتی در بانک‌ها در دومین روز از بیست و ششمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی با تاکید بر اهمیت نقش حاکمیت شرکتی در نظام بانکی گفت: تعیین راهبرد و اهداف بانک، انتخاب کارکنان و نظارت بر آنها، تعیین استراتژی تحمل (تمایل به) ریسک بانک، راهبری عملیات روزانه‌ بانک وایجاد فعالیت‌های کنترلی از اهمیت زیادی برخوردار است.

مشاور پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه افزود: تصویب و نظارت بر اجرای اهداف استراتژیک بانک، مسئولیت سلامت مالی بانک، تعیین استراتژی ریسک، نظارت بر عملکرد بانک و در نظر گرفتن منافع قانونی سهامداران، سپرده‌گذاران و سایر ذی‌نفعان از جمله مسئولیت‌های کلی هیئت مدیره است.

وی گفت :‌ بر مبنای اصل 2 رهنمود بال، اعضای هیئت مدیره بایستی از صلاحیت لازم برخوردار بوده و از طریق آموزش مرتبط با سمت خود، واجد شرایط باقی بمانند.  همچنین اعضای هیئت مدیره باید درک روشنی از نقش خود در زمینه حاکمیت شرکتی داشته و توانایی انجام قضاوت صحیح و بی طرفانه درباره امور بانک را دارا باشند.

سلطان زالی تاکید کرد: ترکیب اعضای هیئت مدیره بانک باید به گونه‌ای باشد که دانش و تجربه کافی در زمینه‌هایی چون بازارهای مالی، ثبات مالی، مدیریت ریسک، حاکمیت شرکتی و مقررات در سطح هیئت مدیره را داشته باشند. علاوه بر این، بانک‌ها در ترکیب هیئت مدیره خود باید مواردی همچون برخورداری از دانش، مهارت و تجربه، استقلال رأی (به ویژه در خصوص اعضای غیرموظف)، برخورداری از سابقه درستکاری و خوشنامی، داشتن زمان کافی برای انجام وظایف و توانایی تعامل مناسب با سایر اعضای هیئت مدیره را بررسی و مورد نظر قرار دهند.

به اعتقاد وی، هیئت‌مدیره ازلحاظ تشکیلات و کارکرد باید شیوه‌های حاکمیت شرکتی مناسب برای فعالیت خود را تعیین و با تدوین و به‌روزرسانی مقررات سازمانی و آیین‌نامه‌های خود به ارزیابی منظم عملکرد هیئت‌مدیره به‌صورت کلی و نیز تک‌تک اعضای آن به‌صورت جداگانه بپردازند.

مشاور پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه با نگاهی به آمار بانک‌های اروپایی گفت: متوسط اندازه هیئت‌مدیره و هیئت عامل در 7 بانک بزرگ در دامنه 17 تا 19 نفر در حال تغییر است. همچنین نسبت اعضای مستقل هیئت‌مدیره به‌کل نیز از 43 درصد در سال 2003 به  57 درصد در سال 2013 رسیده‌ است. علاوه بر این متوسط زمان تصدی هیئت‌مدیره در 91 بانک از 19 کشور جهان حدود 6 تا 7 سال است. این در حالی است که در ایران متوسط عمر مدیریت به‌عنوان یکی از چالش‌های نظام بانکی به شمار می‌رود.

وی با تأکید بر نقش مهم رئیس هیئت‌مدیره در عملکرد صحیح این هیئت گفت: بر مبنای توصیه کمیته بال رئیس هیئت‌مدیره باید عضو غیرموظف باشد. این در حالی است که در ایران خلاف این امر اجرا می‌شود.

سلطان زالی در پایان با مروری بر یافته‌ها و مطالعات تجربی گفت: هیئت‌مدیره بانک باید از صلاحیت تخصصی لازم برخوردار و از زمان و انرژی کافی برای ایفای مسئولیت خود بهره‌مند باشد. علاوه بر این، هیئت‌مدیره بانک باید از استقلال رأی برخوردار بوده و بتواند ارکان حاکمیت شرکتی را در بانک برقرار و به نحو مؤثری اداره نماید.




ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 226