به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ در جوابیه سازمان خصوصی سازی آمده است: پیرو مطلب منتشر شده مورخ 30 آبان ماه 1396 آن روزنامه با عنوان "زمان واریز سود سهام عدالت مشخص نیست" موارد زیر جهت اطلاع و اقدام لازم بر اساس قانون مطبوعات به حضور ارائه میشود:
طرح توزیع سهام عدالت از سال 1385 در کشور آغاز و عملیاتی شده است و بر اساس آن یک میلیون تومان سهم از سهام شرکتهای سرمایه پذیر به مشمولان تخصیص داده شده است که مقرر گردید در طی مدت 10 سال از محل سود سالیانه سهام شرکتهای مذکور، اقساط مربوط به سهام عدالت مشمولان تسویه شود.
بر این اساس سال 1395، آخرین مهلت قانونی تسویه اقساط سهام عدالت از محل سود سالیانه این سهام بوده است. بعلاوه این که در این راستا از سال 1396 نیز سود عملکرد سال مالی 1395 شرکتهای حاضر در سبد سهام عدالت باید به حساب مشمولان واریز شود.
البته طبق قانون سازمان خصوصی سازی مکلف است چنانچه در پایان دوره تقسیط 10 ساله، از محل سود دریافتی شرکتهای سرمایه پذیر اقساط مبلغ یک میلیون سهم تخصیصی تادیه نگردد، با فراهم آوردن سازوکارهای لازم، در مدت شش ماه این فرصت را به مشمولان بدهد تا از محل آورده نقدی خود "در صورت تمایل" اقدام به افزایش ارزش سهام عدالت خود نمایند. بر این اساس نیز سازمان خصوصی سازی در نیمه اسفند سال گذشته با راه اندازی سامانه سهام عدالت اقدام به ارائه صورتحساب به مشمولان سهام عدالت کرد که مطابق قانون، دارندگان سهام عدالت تا پایان شهریور ماه امسال مهلت داشتند تا در صورت تمایل اقدام به افزایش ارزش سهام عدالت خود کنند؛ که البته با نظر شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی این مهلت تا پایان مهرماه به مدت یک ماه دیگر تمدید گردید.
همچنین همانگونه که اشاره شد سود ناشی از عملکرد سال مالی 1395 شرکتهای سرمایه پذیر از امسال باید به حساب مشمولان واریز شود که بر این اساس سازمان خصوصی سازی از اواخر فروردین ماه امسال با فراهم آوردن سازوکارهای لازم در سامانه سهام عدالت، اقدام به دریافت شماره شبای حساب بانکی مشمولان سهام عدالت نموده است.
از سوی دیگر طبق قانون، شرکتهای حاضر در سبد سهام عدالت از زمان برگزاری مجمع عمومی خود و تصویب سود سهام سهامداران، 8 ماه فرصت دارند تا نسبت به واریز سود به سهامداران از جمله سود مرتبط با سهام عدالت به حساب سازمان خصوصی سازی اقدام نمایند که با توجه به این که مجمع عمومی سالیانه بسیاری از شرکتهای سرمایه پذیر در تیرماه سالجاری برگزار گردید، بنابراین شرکتهای سرمایه پذیر در سبد سهام عدالت می توانند تا پایان سال اقدام به واریز این سود نمایند.
بر این اساس سازمان خصوصی سازی می تواند در پایان سال و پس از دریافت کامل سودهای تقسیمی مجامع شرکتهای سرمایهپذیر اقدام به تقسیم سود میان مشمولان کند ولی مطابق برنامه ریزیهای صورت گرفته و به جهت این که سود دریافتی از شرکتهای سرمایه پذیر به یکباره به حساب سازمان خصوصی سازی واریز نمی گردد، در تلاش هستیم تا این سود را در چند مرحله و به تناسب مبالغ دریافتی از شرکتهای مذکور به حساب بانکی مشمولین عزیز واریز نمائیم که انشاالله اولین مرحله واریزی سود سهام عدالت سال 96 نیز بزودی به حساب آنان واریز خواهد گردید.