به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سیدنورالدین شهنازیزاده امروز (دوشنبه هفتم اسفند ماه) در دومین همایش بینالمللی معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه پایدار در سواحل مکران در نشستی که به مقوله نفت و گاز مربوط میشد، طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و احداث پایانههای صادراتی در این منطقه را طرحی راهبردی و مهم عنوان کرد و افزود: خط لوله 46 اینچ انتقال نفت خام به طول هزار کیلومتر، از شهرستان دیلم در گوره آغاز میشود و پس از عبور از استان فارس، در استان هرمزگان (جاسک) پایان مییابد.
وی با بیان اینکه برای تامین خط لوله از توان لولهسازان ایرانی استفاده میشود، گفت: مناقصه خط لوله برگزار و برنده مشخص شده است. با هدف ایجاد اشتغال و رونق در میان شرکتهای لولهساز داخلی، 50 درصد کار به شرکت نخست (برنده مناقصه)، 35 درصد کار به شرکت دوم و 15 درصد دیگر از کار نیز به شرکت سوم (با قیمت برنده مناقصه) واگذار و از این میان، قرارداد با 2 شرکت منعقد شده است.
این مقام مسئول همچنین از تقسیم کار احداث خط لوله به چهار گستره (هر یک 250 کیلومتر) و واگذاری مجزا به پیمانکاران EPC برای تسریع در فرآیند انجام کار خبر داد و افزود: فراخوان عمومی برای بخش نخست و ارزیابی کیفی پیمانکاران انجام شده است و بهزودی مناقصه برگزار میشود؛ فراخوان سه گستره کاری دیگر نیز به صورت یکجا اعلام خواهد شد.
شهنازی زاده به برنامهریزی برای احداث خط لوله، احداث مخازن ذخیرهسازی و احداث تاسیسات دریایی در منطقه جاسک اشاره کرد و گفت: در بخش احداث مخازن، 20 مخزن هر یک به ظرفیت 500 هزار بشکه نفت احداث خواهد شد که قرارداد ساخت این مخزنها به صورت BOT امضا میشود و با حدود 200 میلیون دلار سرمایهگذاری اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت متن گفت: برنده مناقصه احداث مخازن ذخیرهسازی نیز مشخص شده و در شرف ابلاغ است.
وی مجموع سرمایهگذاری طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و احداث پایانههای صادراتی در این منطقه را (منهای احداث مخازن ذخیرهسازی) حدود 2 میلیارد دلار عنوان و تصریح کرد: قرار است این اعتبار از سوی وزارت نفت تامین شود.
دومین همایش بینالمللی معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه پایدار در سواحل مکران از روز گذشته (ششم اسفند ماه) در برج میلاد آغاز به کار کرده است و نشست نفت و گاز این همایش، صبح امروز (هفتم اسفند ماه) به ریاست قائم مقام وزیر نفت برگزار شد.