او بر بهره مندی از ظرفیت نخبگان در مسیر دانش بنیان شدن و افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی کشور تاکید کرد و افزود: تحقق امنیت غذایی در کشور نیازمند دانش بنیان شدن بخش کشاورزی است و ارتقای بهره وری کیفی و کمی محصولات کشاورزی از اهداف اصلی این فرایند محسوب می شود.
رئیس سازمان تات به تغییرات چشمگیر تولیدات کشاورزی پس از انقلاب ناشی از رسوخ دانش و فناوری اشاره کرد و گفت: در طول 44 سال پس از پیروزی انقلاب تولید بخش کشاورزی در کشور ما 5 برابر شده و امروز تولیدات در این بخش به 125 میلیون تن رسیده است.
او حدود 40 درصد افزایش تولیدات بخش کشاورزی را ناشی از افزایش سطح زیر کشت اعلام کرد و گفت: نقش رسوخ دانش و فناوری در این زمینه بسیار حائز اهمیت است، به طوری که 60 درصد افزایش تولیدات کشاورزی مربوط به این حوزه است.
خیام نکویی گفت: با توجه به اهمیت بی بدیل بخش کشاورزی در تأمین امنیت پایدار غذایی، سلامت و کاهش وابستگی به خارج از کشور، استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان، فناور و نخبگان در رونق این بخش می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.