با شروع تلفات غیرعادی پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله و خلیج گرگان از تاریخ نهم بهمن ماه سال جاری، عملیات پایش، جمع آوری و دفن بهداشتی لاشه پرندگان تلف شده، بوسیله ماموران یگان حفاظت و کارشناسان اعزامی از شهرستان های گلوگاه، بهشهر، اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران و یگان حفاظت محیط زیست استان گلستان از شهرستان های بندرگز و بندر ترکمن، بصورت روزانه و بوسیله چندین گروه با استفاده از قایق، تراکتور، تراکسور و بصورت پیاده انجام می شود.
بر این اساس و با احتساب تلفات 42 روز گذشته، مجموع تلفات پرندگان مهاجر جمع آوری شده تا عصر امروز (20 اسفند 99) به 37 هزار و 241 قطعه رسیده است.
با توجه به شرایط سخت و باتلاقی بودن منطقه، تلاش غیرتمندانه محیط بانان خدوم و سختکوش استان های مازندران و گلستان در عملیات جمع آوری لاشه پرندگان تلف شده در تالاب میانکاله و خلیج گرگان همچنان ادامه دارد.
گفتنی است، سازمان دامپزشکی کشور به عنوان تنها مرجع رسمی بررسی علت و علل تلفات غیرعادی پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله، علت این تلفات را بیماری بوتولیسم اعلام کرده است