به گزارش بانک و صنعت ، محمد امین محمدی مدیر عامل معدن سنگ ذوالفقار علی (ع) در مصاحبه با خبرنگار بانک و صنعت، در خصوص تسهیلات ارائه شده از سوی بانکها و حمایت وزارت صمت گفت: تسهیلات بانکی باعث ضرر بسیار به تولیدکننده است، همچنین حمایتی از سوی وزارت صمت و دولت صورت نگرفته است لذا تسهیلات ارائه شده توسط دولت اصلا خوب نیست و یا پروسه طولانی مدت دارد. آنها بجای تسهیل در ارائه خدمات و تسهیلات به تولید کننده با جواز معدن سنگ اندازی نکنند.
تسهیلات ارائه شده توسط دولت اصلا خوب نیست؛
آنها بجای تسهیل در ارائه خدمات و تسهیلات به تولید کننده با جواز معدن، سنگ اندازی نکنند!
وی در خصوص نقش برجام بر این صنعت بیان کرد: در گذشته که توافقی صورت نگرفته بود بازار از ثبات بیشتری برخوردار بود ، قطعات مهم و ماشین آلات در دسترس بود، در حال حاضر قطعات موجود نیست و فروشندهای که قطعات را موجود دارد به دلیل عدم ثبات قیمت دلار نمیفروشد، در صنعت سنگ کشور با وجود برجام اتفاق خاصی برای این صنعت نیفتاده است.
محمدی در ادامه افزود: در حال حاضر تولیدکننده مجبور است برای خرید قطعه با هر قیمتی، قطعه را تهیه کند.
اگر معادن تعطیل شوند چرخه اشتغالزایی و اقتصادی نیز تعطیل میشود.
مدیر عامل معدن سنگ ذوالفقار علی (ع) با تاکید بر اینکه منبع عظیم اشتغالزایی در کشور معدن است، گفت: به دلیل عدم حمایت دولت، در حال حاضر در استان کرمانشاه از 150 معدن، در حدود 40 معدن مشغول به کار هستند و 110 راس اشتغالزایی در استان کرمانشاه به تعطیلی کشانده شدهاند. همچنین در معادن شهرهای دیگر معدن داران زمین میخورند. اگر معادن تعطیل شوند چرخه اشتغالزایی و اقتصادی نیز تعطیل میشود.
وی در ادامه خواستار شد: دولت می تواند به وزارت صنعت، معدن و تجارت و اداره مالیات دستور بدهد کار را برای تولیدکننده راحت تر بگیرند، مالیات بر ارزش افزوده منابع طبیعی را بسیار اذیت میکند.
محمدی در خصوص حمایت تولیدکننده به منظور جلوگیری از خام فروشی اینگونه بیان کرد: دولت حمایت تولیدکننده را در صورتی به همراه دارد که حداقل به تعدادی از تولیدکنندگان یا تسهیلات بدهد یا دستگاههای بروز دنیا و یا علم آنرا را وارد کند تا سنگ با استاندارد روز اروپا و آمریکا در داخل کشور فرآوری شود، لذا زمانی که ایران پتانسیل کار را ندارد چه اجباری برای جلوگیری از خام فروشی وجود دارد؟
مدیر عامل معدن سنگ ذوالفقار علی (ع) در ادامه افزود: باید قراردادی با شرکتهای خارجی بسته شود تا دستگاه در داخل کشور تولید شود، تولید داخلی دستگاههای ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی تفاوت بسیاری دارد، ایران میتواند دستگاهها را تولید کند لذا نیاز به سرمایه بسیار دارد که دولت باید تسهیلات را به تعدادی از سازندگان اعطا کرده تا این کار صورت پذیرد.
وی یادآور شد: یک کشور، معدنی به صورت سوری میزند و سنگ را از ایران به صورت خام خریداری و پس از به نام کشور خود به سایر کشورها صادر میکنند.