به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه تعاون، محمد ندری در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: 60 درصد دریافت کنندگان تسهیلات در استان زن بودند.
وی با بیان اینکه از مجموع طرح های اشتغال استان یکهزار و 100 پرونده مربوط به طرح های روستایی و عشایری است که با اجرای این طرح ها برای 2 هزار و 500 نفر، شغل ایجاد شده است.
ندری با بیان اینکه طرح های بانوان بیشتر در زمینه های دامداری در حوزه دام سبک و سنگین، ایجاد گلخانه و پوشاک بوده است افزود: در سال جاری پرونده اشتغال بانوان از مردان پیشی گرفته است، مردان بیشتر به علت مشکلات معوق ها، چک های برگشتی و ضمانت ها نسبت به زنان کمتر تسهیلات گرفتند.
وی همچنین با بیان اینکه بانوان در اجرای طرح های اشتغال خطای کمتری دارند، گفت: بانوان در رشد نرخ اقتصادی استان تاثیرگذار هستند. مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون خراسان شمالی گفت: همچنین بانوان با تسهیلات کمتر می توانند برای خود شغل ایجاد کنند و بعضا هم طرح های بسیار موفق در استان نیز داشته ایم.
ندری با بیان اینکه خانوارهای عشایری نیز در اجرای طرح های اشتغال روستایی و عشایری بسیار موفق عمل کرده اند اظهار داشت: این قشر از جامعه که از بانک تسهیلات دریافت کرده اند 100 درصد آن را به موقع پرداخت می کنند.
وی افزود: خانوار های عشایری استان در بازپرداخت دریافت وام ها بسیار خوش حساب هستند، هم اکنون برخی از جوانان این قشر برای اجرای طرح مهاجرت معکوس نیز داشته اند و از مجموع طرح های اشتغال روستایی و عشایری 819 طرح مربوط به طرح های عشایری بوده است.
ندری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تسهیلات در حوزه سیل نیز 100 درصد پرداخت شده است گفت: 180 میلیارد ریال تسهیلات به 688 پرونده خانوار های حادثه دیده در جریان سیل در شهرستان های بجنورد، اسفراین، شیروان، راز و جرگلان و مانه و سملقان پرداخت شده است.
وی به اجرای طرح 200 هزار راس دام اصلاح شده نیز اشاره کرد و گفت: مجری این طرح هم اکنون سه هزار راس دام اصلاح شده دارد که قیمت هر دام آن 100 تا 150 میلیون ریال است، این دام ها چند قلو زایی دارند.
ندری با بیان اینکه برای اجرای این طرح، 375 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می شود، افزود: با اجرای این طرح تحول بزرگی در حوزه دامداری صنعتی و اصلاح نژاد در استان اتفاق خواهد افتاد، مجری طرح نیز یکهزار میلیارد ریال آورده برای اجرا دارد. وی گفت: در اجرای این طرح دام ها در اختیار دامداران روستایی نیز قرار می گیرد و بره ها از آنان خریداری می شود.
سه میلیون واحد دامی در خراسان شمالی نگهداری می شود. هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از 30 هزار نفر که شامل سه درصد جمعیت استان می شود در قالب 2 ایل زعفرانلو و شادلو و 38طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می کنند. 44 درصد از جمعیت 863 هزار نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.