به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از بانک صنعت و معدن , علی اشرفافخمی، مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اعلام این مطلب گفت: این بانک بهدنبال توسعه فعالیتهای برون مرزی است و ما سهامدار یک بانک اروپایی به نام «بانک تجاری ایران و اروپا» هستیم که مقر آن در اروپا است.
وی افزود: این بانک در پنج ماه گذشته 5/5 میلیارد یورو تنها در اروپا جابهجا کرده که در گذشته ما باید 10 تا 11 درصد بابت انتقال این پول کارمزد پرداخت میکردیم.
وی با اشاره به اینکه الان این رقم به زیر نیم درصد رسیده است، گفت: پرداخت 10 تا 11 درصد کارمزد، هزینه زیادی بود که به کشور تحمیل میشد، اما الان صرفهجویی زیادی را از این محل به دست آوردهایم که این هم از نتایج برجام است.
وی افزود: مانده تسهیلات بانک صنعت و معدن از 21 هزار میلیارد تومان به 31 هزار میلیارد تومان افزایش یافته و تا پایان سال این رقم به 40 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی درخصوص سایر راههای تامین مالی بانک اعلام کرد: بهکارگیری اوراق مرابحه در رشتههایی که کمریسکتر هستند وصکوک از جمله روشهای دیگر تامین مالی است که در بانک بررسی میشود.
افخمی با اشاره به اینکه از سال گذشته واحد بانکداری صنایع کوچک و متوسط را در بخش صنعت و معدن راهاندازی کردیم، گفت: این واحد از امسال کار خود را توسعه داده است؛ بهطوریکه به 712 واحد، 970 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است که البته مصوبات، بیشتر از این رقم بود.
وی افزود: با احتساب ضمانتنامههای صادر شده، مجموع تسهیلات پرداختی به یک هزار ویکصد میلیارد تومان بالغ میشود.
افخمی با اشاره به گشایش اعتبارات در بخشهای مختلف بانکی گفت: در بخش بانکهای اروپایی، گشایشهایی انجام شده است؛ از جمله اینکه در آسیای جنوب شرقی از محل سوئیفت 332میلیون دلار گشایش اعتبار داشتیم.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به اینکه نخستین محموله با اعتبار 120 میلیون دلار بود که تحویل گرفتیم، تصریح کرد: تا سقف 150 میلیون دلار هم در مرحله بعدی میتوانیم از این محل تجهیزات مورد نیاز کشور را خریداری کنیم.
افخمی با اشاره به طرحهایی که پنج ماه ابتدایی امسال با تامین مالی پروژهها به نتیجه رسیده است، افزود: 30 طرح عملا در پنج ماه امسال به تولید و بهرهبرداری رسید که 13 واحد بزرگ و 17 واحد کوچک و متوسط بوده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن ادامه داد: در واحدهای بزرگ 550 میلیون دلار سرمایهگذاری انجام شد که این سرمایهگذاری از محل منابع مالی بانک بوده است، مانند پتروشیمی مهاباد یا نیروگاه کهنوج.
وی با اشاره به ورود بانک صنعت و معدن به پروژههای بزرگ زیرساختی اظهار کرد: یکی از این پروژهها، خطوط راهآهن و توسعه شبکه بود که برای نخستین بار قطار سریعالسیر را با تامین مالی از محل خط اعتباری چین با رقم 1/8 میلیارد دلار انجام دادیم که LC آن باز شده و پروژه عملیاتی شده است.
افخمی با اشاره به اینکه امیدواریم این پروژه مطابق با زمانبندی در 2 سال و نیم به بهرهبرداری برسد، افزود: در پروژه برقی کردن قطار تهران ـ مشهد هم مطالعاتی را برای فاینانس انجام دادیم و اگر موفق به دریافت فاینانس اروپا یا چین شویم، این دومین پروژه بزرگ ما در بخش زیرساخت خواهد بود.
افخمیبا اشاره به حضور این بانک در پروژههای نفت و گاز گفت: ما در سال گذشته، 500 میلیون دلار از صندوق توسعه سپرده گرفتیم که آن را در اختیار بخش نفت و گاز قرار دادیم. همچنین در این مدت 200 میلیون دلار خط اعتباری که از صندوق گرفته بودیم را تسویه کردیم و دیگر بدهی به صندوق توسعه ملی نداریم.