پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 682215 تاریخ : 1403/01/26-18:36:18
,13,
با قیمت گذاری دستوری و ارز ترجیحی مخالفیم/ دولت 30 درصد نهاده ها را تامین می کند اما به صورت 100درصدی در کار دامداران دخالت می کند/ دولت یارانه ها را به مصرف کننده بدهد

با قیمت گذاری دستوری و ارز ترجیحی مخالفیم/ دولت 30 درصد نهاده ها را تامین می کند اما به صورت 100درصدی در کار دامداران دخالت می کند/ دولت یارانه ها را به مصرف کننده بدهد

فعال صنفی دامداری و رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور با اشاره به تامین 30 درصدی نهاده ها از سوی دولت، عنوان کرد: دولت با قیمت گذاری دستوری به صورت صد در صد در کار دامداران دخالت می کند.

به گزارش بانک و صنعت، سید احمد مقدسی با اشاره به نقش دولت در تامین نهاده ها و خوراک دام در کشور، عنوان کرد: دولت، نهاده های جو، ذرت و سویا را با ارز ترجیحی 28500 تحویل می دهد که تنها در مورد جو مقداری مشکل وجود دارد که در حال برطرف کردن آن است و مابقی نهاده های مورد نیاز نیز از بازار آزاد تهیه می شود.

وی اضافه کرد: دامداران 50 درصد غذای دام که ذرت و علوفه و یونجه است را از داخل کشور با قیمت بازار آزاد تامین می کنند.
مقدسی با اشاره به قیمت شش هزار تومانی سبوس، افزود: 70 درصد هزینه تمام شده تولید شیر ، مربوط به غذای دام است و با توجه به این موضوع که دولت در مجموع تنها در 30 درصد تامین نهاده ها به دامداران کمک می کند، اما کشاورزان و دامداران را مجبور به پذیرش قیمت دستوری می کند و ما به عنوان مسئول و نماینده کسانی که در این رسته شغلی به فعالیت می پردازند، بارها اعتراض کرده ایم که قیمت دستوری به تولید آسیب می زند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران با اشاره به آسیب های وارده به بازار گوشت به دلیل قیمت گذاری دستوری، گفت: دولت باید زمانی نگران باشد که قیمت تمام شده تولید شیر خام، بالا و مزیت صادراتی اش را از دست بدهد، اما در حال حاضر تولیدکنندگان حتی اگر تمام نهاده ها را نیز از بازار آزاد خریداری کنند، باز هم قیمت تمام شده ما از نرخ بازارهای جهانی کمتر است و جای نگرانی نیست.
مقدسی ادامه داد: اما دولت به اجبار یارانه را به نهاده ها اختصاص می دهد و به خواسته ما که پرداخت ما به التفاوت به قشر آسیب پذیر است، دقت نمی کند.
وی افزود: دولت می تواند بخشی از مابه التفاوت ارز ترجیحی با ارز نیمایی که عدد بزرگی نیز است را مستقیما به مردم برای خرید شیر و ماست پرداخت کند و تولیدکنندگان نیز در یک فضای آزاد و رقابتی به تولید خود ادامه دهند.
وی با تاکید بر مخالفت با ارز ترجیحی، ادامه داد: بخش دیگری از این مابه التفاوت نیز اگر در بازارهای صادراتی مشکلی به وجود آمد، برای مشوق صادرات در نظر گرفته شود، اما دولت نظر تولیدکنندگان را نمی پذیرد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دامداران با بیان اینکه قیمت گذاری شیر و گوشت با هزینه های تولید تناسب ندارد، گفت: مشکل این است که حدود 20 الی 30 درصد هزینه های تمام شده دامداران را دولت تامین می کند اما روی صد درصد قیمت تمام شده دخالت می کند؛ آن هم به صورت دستوری و اصلا به صحبت های کارشناسی توجهی نمی کند.
مقدسی در ادامه با ابراز نارضایتی از عدم کمک دولت مانند تسهیلات بانکی، و... به تولید کنندگان افزود: بالغ بر یک سال و اندی است که در مورد تسهیلات بانکی دچار مشکل شده ایم؛ تسهیلات بانکی متناسب با نرخ تورم نه تنها افزایش پیدا نمی کند، بلکه بانک کشاورزی سقف اعطای تسهیلات را نیز سالی 20 درصد کم کرده است.
وی اضافه کرد: هنگامی که ارز 4200 تبدیل به 28500 شد، میزان نیاز ما را به نقدینگی به طور تقریبی شش برابر افزایش داد، آیا متناسب با آن پرداخت نقدینگی که یکی از بزرگترین مشکلات دامداران و کشاورزان است افزایش پیدا کرد؟
مقدسی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که اگر دامداری موفق به دریافت وام شده باشد، هیچ تنفسی در مورد بازپرداخت، تخفیف در جریمه ها یا کاهش سود به آنها تعلق نمی گیرد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دامداران گفت: نوسانات ارز بر روی کالاهای اساسی مانند جو، ذرت و سویا که دولت به آنها یارانه می دهد، تاثیری نداشته، اما بار روانی این موضوع بر روی دیگر اقلام اضافه می شود؛ به عنوان نمونه یونجه انباری نزدیک به 18 هزار تومان به فروش می رسد و ربطی هم به نوسان ارز ندارد؛ اما این موضوع بهانه شده برای تعدادی از افراد واسطه گر که قیمت ها را بالا ببرند؛ یا ذرت علوفه ای که سال گذشته یک هزار و 400 قیمت داشت، امسال نزدیک به چهار هزار تومان شده است که این موضوع هیچ منطقی ندارد.
مقدسی یکی از بزرگترین چالش های شغلی دامداران را قیمت گذاری دستوری دانست و توضیح داد: به عنوان مثال دولت قول داده بود ابتدای سال نرخ شیر را تعیین کند، اما تا این لحظه که 25 روز از آغاز سال جدید گذشته است، هیچ اتفاقی نیفتاده و علی رغم پیگیری ها، به نتیجه ای نرسیده ایم که قیمت شیر تعیین و تکلیف شود؛ تاخیر در قیمت گذاری کالاهای اساسی بسیار به تولید ضربه می زند.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 203
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران