به گزارش بانک و صنعت، دولت برای حمایت از تولید و کمک به خودکفایی در این محصول اساسی ، قیمت تضمینی هرکیلوگرم گندم را از 40هزار ریال به 50هزار ریال افزایش داد تا کشاورزان در شروع عملیات برداشت گندم روحیه امیدوارانه به آینده داشته باشند.
استان خوزستان قطب نخست تولید گندم در کشور است؛ کشاورزان گندمکار استان همواره موضوع قیمت تضمینی محصولات کشاورزی به خصوص گندم را رصد کرده و می کنند.
با افزایش قیمت نهاده های کشاورزی در زمان کاشت این محصول اساسی در نیمه دوم سال 1399 کشاورزان خوزستانی تمایل چندانی به کشت گندم از خود نشان ندادند ولی مسوولان ارشد وزارت جهادکشاورزی در سفر به خوزستان قول دادند موضوع افزایش قیمت خرید تضمینی گندم را پیگیری کنند.
با شروع برداشت گندم از 22 فروردین در خوزستان بارقه های امیدی از احتمال افزایش خرید تضمینی گندم دیده شد و مسوولان غله و تعاون روستایی خوزستان از افزایش قمیت تضمینی گندم حمایت کردند.
برخی از مسوولان جهادکشاورزی خوزستان معتقدبودند قیمت تمام شده هرکیلوگرم گندم برای کشاورز خوزستانی 37هزار ریال بوده و قیمت خرید تضمینی 40هزار ریالی برای کشاورزان گندمکار مقرون به صرفه نیست.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با استقبال از تصمیم دولت در افزایش 25 درصدی خرید تضمینی گندم بیان کرد: هم اکنون کشاورزان گندمکار از این تصمیم درست و منطقی دولت خرسند هستند.
خدارحم امیری زاده با اشاره به آسیب جدید مزارع گندم دیم خوزستان ناشی از کمبود بارندگی در سال آبی جاری افزود: افزایش قیمت تضمینی گندم ثبات در تولید و تلاش برای خودکفایی در تولید این محصول راهبردی را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: اگر قیمت تضمینی گندم از ابتدای شروع عملیات کاشت اعلام می شد انگیزه کشاورزان برای کشت این محصول بیشتر می شد ولی با این حال افزایش کنونی قیمت گندم حمایت عملی دولت از تولید و پشتیبانی از آن است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت:افزایش قیمت تضمینی گندم به طور قطع گامی اساسی در افزایش ضریب امنیت غذایی کشور وکاهش وابستگی به واردات کالاهای اساسی است.
تورج نوروزی افزود: افزایش قیمت تضمینی گندم ضمن آنکه بهترین عیدی دولت به کشاورزان گندمکار خوزستانی است انگیزه آنان را برای افزایش تولید گندم بالا خواهد برد.
وی با بیان اینکه قیمت کنونی گندم منصفانه است و کشاورزان گندمکار راضی و مسرور از تصمیم دولت در افزایش قیمت تضمینی گندم هستند ادامه داد: کشاورزان خوزستانی همه توان خود را برای افزایش تولید این محصول در سال آینده زراعی به کار خواهند برد.
نوروزی با اشاره به اینکه افزایش نهاده های کشاورزی در سال زراعی جاری ، کشاورزان خوزستان را در وضعیت بغرنجی قرار داده بود افزود: با این وجود مجموعه جهادکشاورزی و مدیران اجرایی خوزستان تلاش کردند سطح زیرکشت گندم در استان کاهش نیابد که این چنین نیز شد.
در سال زراعی 1400-1399 حدود 570هزار هکتار از زمین های آبی و دیم خوزستان زیرکشت گندم رفت که در مقایسه با سال زراعی گذشته تفاوتی ندارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم ، تصمیمی منطقی در راستای حفظ تولید این محصول و ایجاد انگیزه برای کشاورزان گندمکار در سال آینده زراعی خواهد بود.
امید جهان نژادیان با اشاره به اینکه افزایش قیمت خرید تضمینی گندم ، دست دلالان و واسطه ها را تا حدود زیادی کوتاه خواهد کرد و افزود: با این اقدام دولت نگرانی ما در این خصوص برطرف شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با افزایش قیمت تضمینی گندم ، روند تحویل این محصول راهبردی به مراکز خرید در خوزستان افزایش یابد.
جهانپور معماریان مدیر شعب بانک کشاورزی خوزستان نیز گفت: مابه التفاوت قیمت قبلی و فعلی گندم به زودی به حساب کشاورزان خوزستانی واریز خواهد شد.
وی گفت:امسال حدود 50هزار میلیارد ریال برای خرید گندم به قیمت تضمینی پیش بینی شده که با افزایش قیمت تضمینی گندم از سوی دولت ، اعتبار تخصیصی برای خرید گندم افزایش خواهد یافت.
طبق پیش بینی سازمان جهادکشاورزی خوزستان امسال 1.5میلیون تن گندم در خوزستان برداشت خواهد شد که از این میزان 1.2میلیون تن به قیمت تضمینی خریداری خواهد شد.
با تحقق این میزان خرید تضمینی ، خوزستان برای دهمین سال متوالی جایگاه نخست کشوری را در خرید این محصول راهبردی کسب خواهد کرد.
استان خوزستان با تولید سالانه 17.5میلیون تن محصولات زراعی ، باغی ، دامی ، شیلات و عسل و عمل آوری 138نوع محصول در جایگاه نخست کشوری ایستاده است.
قرار است با اجرای کامل طرح 550هزار هکتاری رهبر معظم انقلاب میزان تولیدات سالانه بخش کشاورزی خوزستان به 25میلیون تن برسد.