آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 590918 تاریخ : 1400/08/24-11:09:19
,17,
ارز ترجیحی بساط رانت خواری را فراهم کرد/حذف ارز 4200 تا سال آینده

ارز ترجیحی بساط رانت خواری را فراهم کرد/حذف ارز 4200 تا سال آینده

نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: نتیجه ارز ترجیحی به هدررفت و تاراج سرمایه های کشور و گرانی کالاها منجر شد و از این رو امیدواریم دولت جدید تا سال آینده به طور قطعی ارز ترجیحی را حذف کند.

به گزارش بانک و صنعت، محمدمهدی زاهدی درباره هدف دولت از تخصیص ارز ترجیحی گفت: قرار بود کالاهای موردنیاز مردم با ارز ترجیحی کالا وارد کشور شود و مصرف کننده آن را با قیمت مناسب خریداری کند، اما این در حالی است که هیچ گاه در سایه تخصیص ارز ترجیحی این اتفاق نیفتاد و مردم متضرر اصلی وضعیت فعلی هستند. ارز ترجیحی بساط سوءاستفاده و رانت خواری را فراهم کرد.

وی افزود: خرید کالاهای غیرضروری و نبود شفافیت در تخصیص ارز ترجیحی را می توان از دیگر معایب ارز ترجیحی نام برد. به عنوان مثال در برهه ای از زمان در حوزه دارو با بحران جدی مواجه بودیم و قرار شد که دارو با ارز 4200 تومانی خریداری شود اما در مقابل دارو در بازار با ارز آزاد یا حتی چند برابر قیمت ارز ترجیحی به فروش رسید که البته این اتفاق تلخ برای تجهیزات پزشکی نیز اتفاق افتاد. ارز 4200 تومانی صدمات بسیار بدی بر اقتصاد وارد کرده است.

زاهدی استفاده از ارز ترجیحی در خرید گندم را یکی دیگر از معایب تخصیص ارز ترجیحی نام برد و بیان کرد: به طور مثال در بحث خرید گندم شاهد این موضوع بودیم که گندم را به دلیل تخصیص ارز 4200 تومانی با قیمت بسیار پایینی از کشاورز خریدند و متأسفانه با ناخالصی مانند شن و خاک وارد بازار کردند و به دست مصرف کننده رساندند و یا حتی گندم خریداری شده از کشورهای همسایه را با ارز 4200 تومانی را در ایران بسته بندی کردند و به اسم محصول ایرانی با چند برابر قیمت به کشورهای دیگر قاچاق معکوس کردند و با ارز آن کالای لوکس و تجهیزاتی که اصلاً در اولویت کشور نبود، وارد کردند. حتی در ابتدای اعظای ارز 4200 تومانی با این ارز ارزان سنگ پا و سنگ قبر هم خریده اند که همه این عوامل به خوبی نشان می دهد که این ارز برای اقتصاد کشور هیچ ثمره ای نداشته است.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هنوز سرنوشت میلیاردها دلار ارز ترجیحی مشخص نیست، یادآور شد: متأسفانه در حال حاضر سرنوشت چند میلیارد دلار از ارز ترجیحی مشخص نیست که کجا هزینه و صرف خرید چه اقلامی شده است و چه زمان قرار است باز گردد. در بحث نهاده های دامی حجم بالایی از ارز کشور صرف نهاده ها شد اما این در حالی است که امروزه وضعیت نهاده ها مناسب نیست و به واسطه این بی برنامگی ها مرغ داران ما آسیب های فراوانی دیده اند و مرغ با وجود پرداخت ارز 4200 تومانی با این قیمت ها به دست مصرف کننده می رسد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخی مبنی بر اینکه ارز ترجیحی چه لطمه ای به تولید داخلی زد، گفت: متأسفانه طبق آمار موجود و مشاهدات عینی نه تنها تولیدات داخلی تضعیف شد بلکه مشکلات عدیده ای نیز برای تولید داخلی و ملی به وجود آمد. رانت و فسادهای مالی عظیم تنها گوشه ای از معایب ارز ترجیحی است که زمینه ساز ایجاد ضربه های سنگینی بر اقتصاد کشور شده است.

زاهدی در پایان با امیدواری از تغییر رویکرد دولت جدید نسبت به ارز 4200 تومانی اذعان داشت: نتیجه این بی برنامگی و نبود شفافیت امروزه این شده است که سرمایه های کشور هدر رفت و به تاراج برده شد. از این رو امیدواریم دولت جدید نیز اصرار به ادامه این سیاست نداشته باشد و حداقل تا سال آینده به طور واقعی ارز ترجیحی حذف شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 216