خیام نکویی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از مرز 10 میلیون تن گذشته است، افزود: امسال نسبت به سال گذشته تولید گندم در کشور افزایش داشته که برآیند فعالیت های مجموعه مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی است؛ در حوزه باغبانی هم فعالیت های خوبی در جهت بهره وری انجام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، دانش بنیان شدن بخش کشاورزی راه ارتقای بهره وری را رسالت بزرگ سازمان تات در وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: ما باید میزان تولید محصولات کشاورزی را از 125 میلیون تن فعلی به 140 میلیون تن افزایش دهیم تا نیاز کشور را در محصولات راهبردی تامین کنیم به طوریکه اکنون در محصول گندم در آستانه خودکفایی قرار گرفته ایم.
او افزود: اگر شرایط تولید در سال آینده مانند امسال باثبات باشد به سمت پایداری در تولید گندم حرکت خواهیم کرد.
خیام نکویی ادامه داد: در شرایط موجود امکان افزایش سطح زیر کشت در حوزه زراعت و باغبانی وجود ندارد و تنها گزینه ما ارتقای بهره وری در واحد سطح است که این مهم تنها با رسوخ دانش و فناوری به حوزه کشاورزی امکان پذیر است.
او با بیان اینکه در حوزه باغبانی 24 میلیون تن تولید داریم، گفت: به طور متوسط سالانه 6 میلیارد دلار ارز ناشی از صادرات کشور مربوط به بخش کشاورزی و باغبانی است که با ارتقای باغات، شاهد افزایش محصولات باغبانی خواهیم بود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در رابطه با حوزه بذر گفت: حدود 98 درصد از بذر مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و سازمان تات هم سهم 560 هزار تن از بذور گواهی شده را به خود اختصاص داده است که در صورت عدم تولید این بذر سالانه یک میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شد.
او همکاری با بخش خصوصی برای گسترش تولید بذور هیبرید از دیگر برنامه های سازمان تحقیقات برشمرد و گفت: با انجام این کار، کشور در آستانه خودکفایی در تولید بذر قرار خواهد گرفت.
خیام نکویی از تولید مرغ آرین پلاس در آینده خبر داد و گفت: مطالعات و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است و افق روشنی در تولید مرغ در کشور خواهیم داشت.