به گزارش شبکه تحلیلی خبری بانک و صنعت ،'رضا تقی پور ' روز دوشنبه در همایش تخصصی گذر به IPV6 افزود: گزارش های جهانی نشان می دهد که آدرس های اینترنتی در دنیا تمام شده و کشورهایی که درخواست آدرس جدید دارند، با جواب منفی روبرو می شوند، به همین دلیل توزیع نسخه شش پروتکل اینترنت یا IPV6 در دنیا شروع شده است.
وی گفت: تا سال 2010 بیش از دو هزار بلوک آدرس اینترنتی نسخه شش در دنیا توزیع شده بود و تقریبا همه کشورها در حال مهاجرت به IPV6 هستند .
وی افزود: استرالیا از سال 1999 ، مصر از سال 2004 ، لبنان از سال 2000 ، چین از 2003 و پاکستان از سال 2006 و کره جنوبی از سال 2001 گذر به IPV6 را آغاز کرده اند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: متاسفانه مهاجرت به IPV6 در ایران با تاخیر و از سال گذشته شروع شده است ، اما هم اکنون تمام ساز و کارها مهیا شده و امیدواریم با سرعت مناسی کار را به انجام برسانیم .
تقی پور تاکید کرد: مهاجرت به IPV6 برای کشور ما یک ضرورت و اجبار است و باید تا چهار سال آینده بتوانیم این کار را انجام بدهیم ، چون بعد از آن کار سخت تر خواهد شد .
وی بااشاره به اینکه طرح آزمایشی انتقال به IPV6 صورت گرفته ، کمیته راهبردی و سند راهبردی آن نیز تهیه شده و آماده ابلاغ است ، افزود: امروز کشور ما در آستانه یک تحول بزرگ در عرصه مدیریت شبکه IP (آدرس های اینترنتی ) و ایجاد شبکه ملی اطلاعات است .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز شرایط خاصی بر مدیریت اینترنت جهانی حاکم است و شبکه اینترنت جهانی در دست عده ای مشخص قرار دارد.
تقی پور افزود: با توجه به آسیب های امنیتی که در شبکه اینترنت جهانی اتفاق می افتد ، جا دارد که همه متخصصان در مجامع جهانی این آسیب ها و موضوعات مربوط به آن را بگشایند و کشورها و بخصوص ملل در جریان این مسایل قرار گیرند.
به گفته ی وی در کنار کاربردهای بسیار اینترنت، جاسوسی وسرقت اطلاعات یکی از آسیب های اصلی این شبکه است ، به همین جهت ضرورت ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کشور احساس می شود و وزارت ارتباطات در برنامه پنجم توسعه مکلف به پیگیری آن شده است .
تقی پور افزود: توسعه اینترنت در ایران بر اساس طرحی از پیش تنظیم شده ، انجام نگرفته و ابعاد مختلف مدیریت یکپارچه بر این شبکه وجود ندارد، به همین دلیل بحث ایجاد شبکه ملی اطلاعات را مطرح کردیم که نقطه عطفی در تاریخ مدیریت شبکه کشور است .
وی افزود: شبکه ملی اطلاعات ، پایداری و امنیت برای کشور و حفاظت از اطلاعات مهم را به ارمغان می آورد.
وی افزود: برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات باید تک تک اجزا شبکه اینترنت فعلی بازنگری شود که حاصل این کار یک مدیریت بومی یکپارچه است که امنیت را برای استفاده کنندگان و پهنای باند وسیع و سرعت بالای اینترنت را برای کشور به ارمغان خواهد آورد .