به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازسازمان اموال تملیکی، امین دلیری در دهمین کمیسیون هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان که در سنندج برگزار شد، ضمن تبریک هفته وحدت، اظهار کرد: بیشترین آثار وحدت را میتوان در استان مرزی کردستان دید.
وی خاطرنشان کرد: سازمان اموال تملیکی یکی از زنجیرههای آخر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور است که البته بیشترین حجم فعالیتهای این سازمان به حوزه کالاهای قاچاق برنمیگردد.
مدیرعامل سازمان جمعآوری اموال تملیکی با اشاره به ماده 53 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور و گفت: طبق ماده 53 قانون مبارزه با قاچاق کشفیات قاچاق که توسط دستگاه کاشف از جمله وزارت اطلاعات، سازمان گمرک و نیروی انتظامی انجام میشود، باید فورا و در کوتاهترین زمان ممکن بعد از کشف با قید مشخصات تحویل سازمان اموال تملیکی شوند.
دلیری با بیان اینکه بر اساس آمار 95 درصد از کالاهای قاچاق صاحب دارند، گفت: صاحبان این کالاها کاملا مشخص است و نباید با برخی بیتوجهیها و سوءاستفاده اجازه دهیم که فرد قاچاقچی مجازات تخلف انجام شدهاش را متقبل نشود.
وی اظهار کرد: متاسفانه در گذشته برخی موارد را شاهد بودیم که به صاحب کالا گفته میشد بگو که کالا مال من نیست و با این کار شکاف را برای فرار و سوء استفاده قاچاقچیان فراهم میکردیم، البته جلوی این مهم تا سطح بسیار بالایی گرفته ولی نیاز به کارهای بیشتری داریم.
وی با بیان اینکه نباید بستر حاشیه امن برای قاچاقچیان فراهم شود، افزود: ساز و کار قوی و بسیار قانونمندی در سازمان اموال تملیکی وجود دارد و رایزنیهایی نیز با نمایندگان برای اصلاح برخی قوانین برای جلوگیری از دورزدن قانون از سوی قاچاقچیان انجام گرفته است.
وی با تاکید براینکه ساز و کار فروش و عرضه کالاهای انبار شده در سازمان اموال تملیکی از سوی دولت کاملا مشخص شده است، خاطرنشان کرد: 3 راه کار در این راستا اتخاذ که با توجه به مشخصه و نوع کالا اجرا میشود.
به گفته مدیر عامل سازمان اموال تملیکی، اگر این کالاهای کشف شده امکان صادرات داشته باشد باید ساز و کار صدور آنها فراهم و با این کار مانع زیانرسانی به بازار تولیدات داخلی می شویم.
دلیری خاطرنشان کرد: کالاهایی که مشابه داخلی ندارند و عرضه آنها به تولید داخلی لطمه نمیزند را میتوان وارد چرخه عرضه کرد. کالاهای سلامت محور که به صورت مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط است باید به صورت کامل امحا شوند.
وی با بیان اینکه در بحث امحای کالاهای سلامتمحور قاچاق در کشور هیچ تعارفی نداریم، اظهار کرد: هیچ دارویی که به صورت قاچاق به کشور وارد میشود، مصرف نمیشود و به صورت کامل امحا خواهد شد.
به گفته وی، با توجه به اینکه اطلاعات کاملی در زمینه تولید این داروها نداریم نباید آن را وارد چرخه مصرف کرد.
مدیر عامل سازمان جمعآوری اموال تملیکی از انجام مزایدهها در فروش اموال موجود در سازمان اموال تملیکی به صورت الکترونیکی خبر داد و گفت: هوشمندسازی مزایدههای سازمان به منظور جلوگیری از هر نوع سو استفاده انجام میشود.
دلیری اضافه کرد: در حال حاضر نیز شفافیت کاملی بر روند فروش کالاهای قاچاق در اموال تملیکی در کشور وجود دارد، ولی علیرغم این فرایند شفاف در حال حاضر فروش کالاهای قاچاق را متوقف کردهایم.
وی افزود: انبارهای اموال تملیکی در سراسر کشور مملو از کالای قاچاق است و جایی برای سوزن انداختن در این انبارها وجود ندارد، ولی با این وجود به مدیران استانی تاکید شده حتی به شرط اجاره انبار موقت کالاهایی مکشوفه را در کمترین زمان تحویل بگیرند.
وی از تخلیه انبارهای اموال تملیکی در کوتاهترین زمان خبر داد و گفت: از تعزیرات حکومتی این انتظار را داریم که با تسهیل در رسیدگی و صدور حکم قطعی، زمینه را برای تعیین تکلیف هرچه سریعتر این کالاها را فراهم سازند.
مدیر عامل سازمان جمعآوری اموال تملیکی با تاکید بر اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز بدون هوشمندسازی امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: تا زمانی که هوشمندسازی انجام نشود و سیستمهای بخشهای متولی در حوزه مبارزه با قاچاق کالا به هم لینک نشود نمیتوانیم امیدی به تحقق کامل اهداف داشته باشیم.
دلیری از ورود 15 میلیارد دلار قاچاق به کشور طی سال گذشته خبر داد و گفت: تنها 5 درصد از این میزان کشف و مابقی به صورتی وارد چرخه عرضه و مصرف در کشور قرار میگیرد و تنها راه مقابله با آن هوشمندسازی مقابله با قاچاق کالا و ارز خواهد بود.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری مانند ایران اسلامی در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز ورود پیدا نکرده است، افزود: این نشان از عزم جدی تمام مسوولان نظام برای ریشهکن کردن قاچاق است.
مدیر عامل سازمان جمعآوری اموال تملیکی در پایان بر استفاده کردن از ظرفیتهای استان در بحث صادرات برخی از اقلام قاچاق کشف شده با قابلیت صادرات خبر داد و تصریح کرد: امکانات لازم را برای صادرات این کالاها فراهم است و بزودی این مهم تضمین خواهد یافت.
عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان نیز با بیان اینکه در دوسال گذشته قدمهایی برای ساماندهی معابر مرزی برداشته شده است افزود: امیدوارم به تدریج و بصورت مرحله ای مبادلات مرزی از طریق معابر کولبری را بطور کامل قانونمند کنیم.
وی افزود:قانونمند شدن و ساماندهی این معابر از سرگردانی مردم ونیروها در مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلوگیری وافرادی را که فعالیت سالم اقتصادی انجام می دهند را از افراد قانون شکن و سودجو جدا می کند.
زاهدی با بیان اینکه بخشی از معیشت مرزنشینان به معابر کولبری وابسته است اضافه کرد: باید تلاش کنیم که معابر کولبری از واردات صرف خارج و ازاین معبر صادرات نیز انجام شود.
استاندار کردستان در ادامه سخنان خود قاچاق کالا را آفتی جدی برای اقتصاد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: در استان کردستان اقدامات جدی و مناسبی برای مبارزه با قاچاق کالا در حال انجام است و آمار کالاهای مکشوفه قاچاق موید این مطلب است.
وی با اشاره به اینکه در استان کردستان تلاش جدی برای مبارزه با کالاهای قاچاقی که مستقیما با موضوع سلامت مردم ارتباط دارند وجود دارد ادامه داد: علاوه بر مبارزه جدی با کالاهای قاچاق نظیر مواد غذایی و دارو و همچنین مواد آرایشی بهداشتی در برخورد با کالاهای ممنوعه نیز برخورد جدی می کنیم.
زاهدی افزود: قاچاق کالاهای ممنوعه به استان توسط گروه های سازمان یافته انجام می شود و در راستای مبارزه با این نوع کالاها با جدیت عمل می کنیم.